Lifestyle

Novi LG Q6 sa FullVision ekranom

Autor: | 13/07/2017

Novi LG Q6 sa FullVision ekranom

 

Novu Q seriju smart telefona kompanije LG odlikuju premium karakteristike i elegantan dizajn

Kompanija LG Electronics (LG) najavila je da će LG Q6, kao deo nove Q serije, biti prvi smart telefon nakon modela G6 sa FullVision ekranom. Nova serija nudi mnogobrojne vrhunske funkcije kompanije LG, po konkuretnoj ceni.

Q serija predstavlja najnoviju liniju moćnih smart telefona srednjeg ranga, koje odlikuju osnovne karakteristike premium telefona kompanije LG po izuzetnim cenama. Prvi uređaj u ovoj seriji, LG Q6, pored veoma elegantnog dizajna, poseduje neke od najpoželjnijih inovacija viđenih na modelu G6, poput FullVision ekrana. Nova linija se sastoji od tri modela – Q6+, Q6 i Q6α, od kojih je svaki namenjen različitim ciljnim grupama u smislu kapaciteta memorije i skladištenja podataka. Q6+ dolazi sa 4GB RAM i 64GB ROM memorije, Q6 poseduje 3GB RAM memorije i 32 GB skladišnog prostora, dok najpristupačniji model Q6α dolazi sa 2GB RAM i 16GB ROM memorije.

U vremenu kada su telefoni sa tankim ivicama sve popularniji, Q6 je prvi smartfon u srednjoj cenovnoj kategoriji koji poseduje ovu karakteristiku. Jednistveni FHD+FullVision ekran sa dijagonalom od 5,5 inča i 18:9 odnosom stranica čini gledanje video snimaka, igranje igrice i multi-tasking zaista impresivnim iskustvom. Bazel-less forma dizajnirana je sa ciljem da što više prostora bude posvećeno ekranu, a da se istovremeno sprečava slučajno dodirivanje ekrana tokom držanja u šaci.

Q6 odlikuje minimalistički i svedeni dizajn, bez ispupčenja oko kamere, sa zaobljenim ivicama koje prate uglove ekrana. Ovaj model ne samo da je privlačan za oko, već je i veoma jednostavan za korišćenje. Tokom dizajniranja telefona G6, kompanija LG sprovela je različita ergonomska istraživanja, koja su potpomogla i razvoj modela Q6, zahvaljujući čemu je i ovaj uređaj izuzetno ugodan za držanje i korišćenje jednom rukom. Kupce će zasigurno dodatno privući funkcija LG’s proprietary Face Recognition, zahvaljujući kojoj korisnici mogu da otključaju svoj telefon mnogo brže i jednostavnije nego što to nude preostale tehnologije za prepoznavanje lica.

Kao što se i očekivalo, Q6 poseduje vrhunske karakteristike i kada je reč o optici. Telefon poseduje ugrađenu širokougaonu selfie kameru od 100 stepeni, koja omogućava da na fotografiji bude mnogo članova. Kamera poseduje unapređeni LG UX 6.0 korisnički interfejs, čime je omogućeno da se u potpunosti iskoristi 18:9 odnos stranica FullVision ekrana. Square Camera Mode funkcija pruža mogućnost kreiranja foto-kolaža uz korišćenje više kvadratnih slika. Osim toga, ovaj uređaj je i veoma izdržljiv. Metalni okvir koji ga okružuje izrađen je od ultra-jakog aluminijuma iz serije 7.000 – jedne od najjačih aluminijumskih legura korišćenih u industrijama kao što je vazduhpolovstvo. Model je podvrgnut zahtevnom režimu kompanije LG i prošao je kroz više od 20 testova baterije, striktnijih od međunarodnih protokola.

- LG Q6 je kombinacija vrhunskih funkcija, odličnih performansi i atraktivne cene, što za korisnike predstavlja idealno rešenje. Ovom serijom hteli smo da učinimo premium karakteristike svojih modela pristupačnim većem broju ljudi - naveo je Juno Cho, predsednik kompanije LG Mobile Communications.

Q6 će se od narednog meseca naći u prodaji na ključnim tržištima Azije, nakon čega će biti dostupan i u Evropi, Latinskoj i Severnoj Americi.

  • Ključne karakterisitke:
    Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 435 Mobile Platform
    Ekran: 5.5 inča 18:9 FHD+ FullVision Display (2160 x 1080 / 442ppi)
    Memorija:
    Q6+: 4GB RAM / 64GB ROM
    Q6: 3GB RAM / 32GB ROM
    Q6α: 2GB RAM / 16GB ROM
    Kamera: zadnja13MP standardni ugao / prednja 5MP širokougaona
    Baterija: 3.000mAh (ugrađena)
    Operativni sistem: Android 7.1.1 Nougat
    Dimenzije: 142.5 x 69.3 x 8.1 milimetara
    Težina: 149 grama
    Mreža: LTE / 3G / 2G
    Povezivanje: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 / NFC / USB Type-B 2.0
    Boje:
    Q6+: Astro Black / Ice Platinum / Marine Blue
    Q6: Astro Black / Ice Platinum / Mystic White / Terra Gold
    Q6α: Astro Black / Ice Platinum / Terra Gold
    Ostalo: Face Recognition / Google Assistant / Square Camera / Steady Record / FM Radio

Za više informacija, posetite www.lg.com/rs .