Promo

Baya Bangue Namkosse i predstavnici medija oprobali se u sportskom penjanju

Baya Bangue Namkosse i predstavnici medija oprobali se u sportskom penjanju

story

Naša poznata glumica, lepa oficirka Larisa iz "Vojne akademije", Baya Bangue Namkosse oprobala se u sportskom penjanju, zajedno sa predstavnicima medija, na veštačkoj steni u Stadion Shopping Centru. Baya, koja se inače bavi i jogom, oduševila se ovom sportskom disciplinom.

- Kada penjete morate biti ovde i sada. Odlična vežba fokusa, koncentracije, jačanja samopouzdanja, snage volje i razvoja svesti o sopstvenom telu. Ovo su samo neki od benefita zbog čega se penjanje posebno preporučuje deci - izjavila je Baya i istakla da joj se baš zato dopala ova disciplina.

Sportsko penjanje je inače izuzetno atraktivan sport u svetu, a sve više i kod nas. U pitanju je važna i neobična sportska disciplina, koja direktno utiče na pravilan rast i razvoj dece i mladih, koji u savremenom dobu često podležu raznim deformitetima i oštećenjima tela i držanja. Sjedinjuje adrenalinski doživljaj, izuzetnu psihološku stabilnost, potpuno učešće svih mišića i lepotu mekog, gracioznog kretanja. Od 2020. godine postaje i olimpijski sport.

Svi posetioci Stadion Shopping Centra će moći besplatno da se oprobaju u sportskom penjanju na veštačkoj steni visokoj 10m, sve do 23. jula.