Lifestyle

Razmišljate o dijeti? Evo šta je bitno da znate

Autor: | 17/07/2017

Razmišljate o dijeti? Evo šta je bitno da znate

Odlučili ste da držite dijetu, ali da bi ona rezultirala zdravim gubitkom kilograma svakako morate u dnevne aktivnosti uključiti i vežbanje.

Odabir vrste i intenziteta fizičke aktivnosti moraju biti prilagođeni vašim mogućnostima uz odgovarajući režim ishrane.
U svemu tome ne smete zaboraviti na vodu, vitamine i minerale. Jedan od najvažnijih minerala je magnezijum, jer u našem organizmu ima izuzetno važnu ulogu. U ćelijama učestvuje u pretvaranju šećera i masti u energiju i doprinosi normalnom funkcionisanju mišića. Preporučeni dnevni unos magnezijuma je 375 mg, a jednostavno rešenje je Mg Mivela, jer u jednom litru sadrži čak 343 mg ovog značajnog minerala.

Unosite magnezijum svakodnevno jer ubrzava metabolizam i razgrađuje masti

Pre nego počnete sa dijetom važno je da znate da nije svaki izvor magnezijuma isti, odnosno da ga je najbolje uneti hranom i vodom – namirnicama koje su prirodno bogate ovim mineralom. Korisni saveti i pravila uravnotežene ishrane nutricionista dijagnostičkog Centra Dr Gifing pomoći će vam da lakše istrajete u držanju dijete i ostvarite željeni cilj.

Jelena Avramov, nutricionista iz Centra dr Gifing, preporučuje posle 16h konzumiranje napitka GreatFruit Mix na bazi Mg Mivele, jer predstavlja bogat izvor vlakana koji smanjuju apsorpciju masti i šećera, a i poboljšava pokretljivost creva! Recepte za dr Gifing napitke možete pronaći na Fejsbuk stranici Mg Mivela.

Magnezijum u Mg Miveli je u nutritivnom smislu idealan izvor ovog minerala iz prirode, jer konzumirajući magnezijum koji je prirodno sadržan u mineralnoj vodi, on je telu na raspolaganju u svom izvornom obliku. Drugim rečima, bolje ga je piti jer se tako lakše apsorbuje, za razliku od nekih sintetičkih dodataka ishrani (npr. šumeće tablete) koji mogu biti teško iskoristivi ili imati određene propratne rezultate. Visok nivo rastvorljivog magnezijuma u Mg Miveli se lako iz tankog creva apsorbuje u krvotok, ne izazivajući laksativni efekat na probavu.