Story Café

Katarina Šišmanović: Sa godinama sam sazrela i prihvatila sebe u potpunosti, pa sada apsolutno ništa ne bih menjala

Autor: | 19/09/2017

Katarina Šišmanović: Sa godinama sam sazrela i prihvatila sebe u potpunosti, pa sada apsolutno ništa ne bih menjala

Atraktivna voditeljka otkrila nam je tajnu svoje negovanosti i objasnila kakvo dejstvo na njenu kožu imaju kreme s retinolom, kao i kako godinama uspeva da održava dugu, jaku i prirodnu kosu

Iako smatra da lepota dolazi iznutra uz adekvatan unos vode i hrane, voditeljka televizije Pink Katarina Šišmanović (34) ne krije da svoj izgled ipak neguje adekvatnim pilinzima, kozmetičkim tretmanima i hranljivim kremama. Ipak, po salonima ne voli da provodi mnogo vremena jer, kako kaže, u svemu treba pronaći meru. Po njenom mišljenju, o ličnoj higijeni i kvalitetu svoje kože moramo da vodimo računa i zato za nju ne postoje ružne niti lepe, nego samo negovane i žene koje to nisu.

Koliko vremena i novca ulažete u svoj fizički izgled?

– Ne previše jer ne volim da sam opterećena bilo čime pa ni svojim izgledom. Jednom mesečno idem u salon. Kod kuće svakodnevno negujem lice kremama i losionima, koje specijalno za mene pravi kozmetičarka, ali u poslednje vreme sve više verujem da je važnija unutrašnja od spoljašnje nege. Sigurno je da su za lep ten, kosu, nokte i kožu mnogo bitnije šta jedemo, koliko spavamo, kako živimo, nego koju smo kremu kupili. Ukoliko se izbace šećer i alkohol, unosimo dovoljno tečnosti i spavamo dovoljno, naše telo će to i te kako znati da prepozna.

Čini se da s kosom mnogo ne eksperimentišete, uvek ista boja, slična dužina. Zašto je to tako?

– Nikada sebe nisam mogla da zamislim kao plavušu ili s bilo kakvom drastičnom promenom. Uvek sam volela prirodan izgled pa sam ostajala dosledna tome da budem brineta. Moja boja kose sviđa mi se jer se ova nijansa potpuno uklapa uz moj ten, boju očiju i što je najbitnije, ne zahteva neku određenu šminku. Interesantno je da nikada nisam stavljala nikakvu farbu, prelive niti kanu, čak ni u onim tinejdžerskim godinama kada su svi skloni nekom eksperimentisanju. Naravno, svesna sam da ću s vremenom morati da počnem da se farbam, ali verujem da će to takođe ostati u okvirima prirodnih boja.

Na koji način negujete vlasi, imate li neko specijalno pakovanje, koliko se često šišate?

– Šišam se dva do tri puta godišnje i obavezno kada se vratim s mora, jer je kosa tada najoštećenija. Volim dugu i ravnu kosu tako da tada skratim samo krajeve. Nemam nikakav poseban ritual niti preparate koje koristim. Specijalno pakovanje uglavnom mi nanese frizerka kada odem na šišanje, dok je ja kod kuće negujem adekvatnim šamponom i regeneratorom.

Da li je za vas šminka obavezna ili je koristite samo u poslu?

– Trudim se da izbegavam šminku i tokom leta, kada pocrnim, uopšte je ne koristim. Eventualno, kada negde izlazim, stavim samo maskaru. Nakon leta, s obzirom na to da imam svetao ten, koristim puder, maskaru, rumenilo i senke, u zavisnosti od doba dana i prilike. Preferiram prirodni izgled pa se samim tim trudim da se i što prirodnije šminkam. Kada radim, tada dozvoljavam profesionalcima da eksperimentišu i da koriste jače tonove poput crvenog karmina, koji privatno nikada nisam stavila.

Na koji način negujete lice?

– Moja nega još se svodi na tretmane čišćenja, pilinge i stavljanje hranljivih maski za lice. Ujutru koristim losion i dnevnu kremu, dok uveče obavezno očistim lice, bez obzira na to da li sam stavila šminku ili ne. Nakon toga, stavim noćnu kremu koja je na bazi retinola, jer sam primetila da to najviše prija mojoj koži.

Koliko često posećujete kozmetičke salone i kojim tretmanima se najčešće prepuštate?

– Jednom mesečno pokušam da se organizujem tako da sve u salonu lepote obavim u jednom danu. Najčešće su to tretmani lica, manikir, pedikir i depilacija. Volim da sam negovana jer ne mislim da postoje lepe i ružne žene, već samo negovane i one manje negovane. Isto tako, ne mislim ni da je dobro biti rob nege i provoditi život po salonima. Treba pronaći ravnotežu i ne otići ni u jednu krajnost.

Šta mislite o fejsliftingu i drugim radikalnim načinima ulepšavanja, jeste li vi za to?

– Jesam za to, ali u određenim godinama i fazi života. Svako bi tebalo da uradi na svom licu ili telu ono zbog čega će se osećati dobro kad izađe iz kuće ili se pogleda u ogledalo. Jedino mislim da ljudi nekada nemaju meru u tome.

Postoji li nešto što biste na sebi promenili da možete?

– Kada sam bila mlađa, nalazila sam sebi mnogo mana i mnoge stvari na meni nisu mi se dopadale. Vremenom sam sazrela i prihvatila sebe u potpunosti pa sada apsolutno ništa ne bih menjala, jer to onda ne bih više bila ja.

Kako izgleda vaša kućna nega tela?

– Ujutru i uveče stavljam losione i kreme, a nakon tuširanja namažem kokosovim uljem i ši buterom.

Koristite li isključivo skupe kozmetičke proizvode ili možete naše čitateljke da obradujete nekom starom dobrom mešavinom iz domaće radinosti?

– Volela bih da mogu da obradujem nekoga isprobanim receptom iz domaće kuhinje ali ne mogu. Često na internetu pročitam tekstove o tome kako se negovati pomoću prirodnih sastojaka i to mi izgleda zaista lepo i delotvorno, međutim, nisam još ništa isprobala. Ne koristim ni skupe kozmtičke preparate jer ne verujem da cena uvek određuje kvalitet. Kreme koje mi pravi kozmetičarka mesečno koštaju oko 2.000 dinara.

Volite li masaže, imate li vremena za njih?

– Za masaže uvek nađem vremena i u njima veoma uživam.

Trend je gel-lakova, kao i interesantnih crtanja po noktima, kako vi volite da vaši nokti izgledaju?

– Ne dopada mi se gel-lak niti bilo kakvo iscrtavanje. Volim da su nokti uredni i ne previše dugi. Najčešće stavljam crveni i beli lak.