Story Café

Biljana Obradović: Suptilno izražavam svoj seksepil

Biljana Obradović: Suptilno izražavam svoj seksepil

Zahvaljujući samopouzdanju i unutrašnjoj snazi koju je stekla pre nekoliko godina, voditeljka Biljana Obradović tvrdi da nikada nije bila zadovoljnija svojim izgledom, a sitne tajne koje joj služe u nezi lepote rado je podelila sa nama

Dugogodišnja TV autorka i voditeljka Biljana Obradović (40) uspela je da sačuva mladolik izgled zahvaljujući dobroj genetici i pravilnoj nezi, a većinu beauty rituala naučila je od svoje majke. Ova atraktivna brineta, koja obavlja i posao portparola FK Partizan, odavno je shvatila da žene nakon tridesete izgledaju onoliko dobro koliko vode računa o sebi, pa se godinama zdravo hrani, redovno vežba i rano ide na spavanje. Zbog svega toga, veoma je zadovoljna svojim odrazom u ogledalu, a male tajne kojima se rado koristi uglavnom se svode na pametan odabir preparata i tretmana koji u potpunosti odgovaraju njenim potrebama.

Imate li omiljeni deo dana za beauty rituale?

– Još tokom tinejdžerskih dana majka me je naučila da moram da imam negovano lice, pa sam nezi posvećena tokom čitavog dana. Nakon buđenja lice dobro ispljuskam vodom i nanesem hidratantnu kremu, a ukoliko tokom dana primetim da mi je koža suva, ponovo stavim taj preparat. Uveče nanosim nešto jaču pomadu ili pantenol i nikada mi se nije desilo da odem na spavanje a da prethodno dobro ne očistim lice. Mislim da je to jedan od glavnih faktora zbog kojih moja koža izgleda mladoliko, bez obzira na to što dvadeset godina radim na televiziji i imam često jak make-up.

Kakve vam je navike, kada je reč o nezi, usadila majka?

– Prvenstveno me je naučila kako se pravilno nanosi krema pošto je lekar i zna šta je dobro za mišiće lica. Dakle, na čelo se stavlja horizontalnim pokretima, u predelu oko očiju krema se tapka, dok se na obraze utrljava kružnim pokretima u pravcu kazaljke na satu. Zonu oko jagodica blagim pokretima možemo da povlačimo nagore. Ono što je najvažnije jeste to da ne vučemo kožu. Žene bi trebalo da znaju da se bore oko očiju često stvaraju zato što uveče ne skinu dobro maskaru koja se lako useca u kožu. Zbog toga je njeno uklanjanje od ključnog značaja, a ja je najefikasnije skidam najobičnijim suncokretovim uljem koje svi imamo u kuhinji.

Birate li proizvode za negu u skladu sa svojim godinama?

– Ne rukovodim se time, kao što mi nije važno ni da li imam brendiranu ili običnu apotekarsku kremu. Bitno mi je samo da tokom leta koristim nešto blaže i hidratantnije, a tokom zime jače kreme. Takođe, pošto na snimanjima emisija imam jak make-up, privatno se gotovo nikada ne šminkam.

Kako negujete kožu tela?

– Moj omiljeni preparat u poslednje vreme je nerafinisano kokosovo ulje koje nanosim na mokru kožu, ali uglavnom kad znam da ću određeni period provesti kod kuće pošto ima jak miris. U suprotnom, stavljam običan losion, a za specijalne prilike volim mleko za telo Cartier Pantera koji je moj omiljen miris pa istoimeni parfem koristim već godinama.

Idete li redovno na tretmane kod kozmetičara ili dermatologa?

– Primetila sam da se vodi polemika oko toga da li sam išla na tretmane koji podrazumevaju upotrebu botoksa ili hijalurona jer imam kožu kao da mi je dvadeset i pet godina, a moja tajna je PRP metoda. Reč je o tretmanu krvnom plazmom na koji idem jednom godišnje. Koža je nakon toga blistava i sjajna, a on podstiče i proizvodnju novih ćelija. Pošto imam nešto masniju kožu, PRP je za mene odlično rešenje dok kod žena s tankom kožom ne daje dobre rezultate. Kada je reč o odlasku kod kozmetičara, već dvadeset godina idem kod iste žene, ali samo na masažu lica. Nikada nisam stavljala agresivne preparate na kožu, ali pored dobre nege, mnogo vodim računa o tome da jedem zdravu organsku hranu, idem na spavanje pre ponoći i trudim se da redovno vežbam.

Postoje li nezdrave namirnice kojima ne možete da odolite uprkos tome što vodite računa o ishrani?

– Mogu da odolim svemu, ali kada osetim potrebu za picom ili burekom, to i pojedem. Srećom, to se dešava jednom u tri ili četiri meseca jer sam svoj organizam navikla na drugu vrstu hrane. Dešava mi se povremeno da u restoranima probam neki visokokaloričan specijalitet, ali to nimalo ne prija mom želucu.

Da li lakše održavate kosu zdravom od kada ste prestali da se farbate u plavo?

– Da, sada je sve mnogo lakše. Moja kućna nega svodi se na pranje i nanošenje regeneratora nakon toga. Svaki put kada odem na farbanje, moj frizer uradi mi tretman koji hrani vlasi, što je sasvim dovoljno da bih imala zdravu kosu.

Šta je bio razlog da odlučite da promenite boju kose?

– Pre pet godina moja psiha se promenila usled sazrevanja. Dobila sam unutrašnju snagu i mir te je mom novom karakteru i drugačijem izrazu lica mnogo više odgovarala nešto tamnija boja kose. Takođe, kao portparol fubalskog kluba Partizan više ne mogu da nosim neke smele i šik odevne kombinacije pa se uz moj novi stajling više slaže braon kosa. Danas svoj seksepil izražavam na mnogo suptilniji način, što odgovara mojoj novoj energiji.

Na koji način se rekreirate?

– Više od godinu dana radim jogu koja mi izuzetno prija i pomaže mi da održim unutrašnji balans, ali pošto imam tipično žensku građu i figuru poput violine, potrebne su mi i nešto intenzivnije vežbe. Zato sam uvela fitnes u svoju rutinu.

Jeste li zadovoljni svojim izgledom?

– Jesam jer izgledam bolje od mnogih devojaka koje imaju dvadeset ili dvadeset pet godina. Čak mnogo bolje izgledam naga nego obučena pošto imam sve ženske atribute, uprkos vitkoj figuri.