Story Café

Proslava prvog rođendana unuke Dragana Stojkovića Piksija (foto)

Proslava prvog rođendana unuke Dragana Stojkovića Piksija (foto)

Posle dužeg vremena svi članovi familije Dragana Stojkovića Piksija okupili su se u hotelu Ric u Šangaju kako bi obeležili rođendan njegove prve unuke, a ćerka Anja i zet Hugo Valente tom prilikom najavili su i venčanje za proleće

U hotelu "Ric" u Šangaju nedavno se okupila čitava porodica našeg proslavljenog fudbalera i trenera (52) kako bi proslavili prvi rođendan najmlađeg člana njihove familije Indije Rouz. Odluku da slavlje upriliče u jednom od najvećih gradova u Kini doneli su iz praktičnih razloga. Legendarni igrač Crvene zvezde imao je tog vikenda veliku konferenciju fudbalskih trenera kojoj su prisustvovala sva najveća imena današnjice iz te oblasti. Da ne bi propustio taj važan poslovni događaj, ali ni rođendan svoje prve unuke, čitava porodica mu se pridružila. Ćerka Anja (25) i zet Hugo Valente spakovali su svoje i kofere male slavljenice i doputovali iz Pariza, sin Marko došao je iz Los Anđelesa dok su supruga Snežana i starija ćerka Andrea već bile u Kini.

– Najvažnije mi je bilo da za Indijin rođendan čitava porodica bude na okupu, što je nekada i najteži zadatak pošto smo poslednji put svi zajedno bili još u vreme Božića i Nove godine – počinje priču ponosna mama male naslednice koja je poslednjih meseci stalna saradnica srpskog izdanja magazina "Elle" i dodaje:

– Šangaj je prelep grad, a hotel u kome smo bili takođe je vrlo prijatno mesto. Pripreme za slavlje nisu bile velike jer se ono odvijalo u hotelu uz tortu, balone i drugu dekoraciju. Sve je bilo intimno i u krugu porodice. Već sledećeg vikenda usledilo je još jedno slavlje istim povodom sa Hugovom familijom u Parizu koja takođe živi na različitim krajevima sveta pa ni njih nije lako okupiti.

Lepa i atraktivna brineta, koja je uzor mnogim devojkama, o čemu najbolje govori veliki broj pratilaca na Instagramu kaže da je njena devojčica veoma zrelo dete, iako ima samo godinu dana, te da se mnogo obradovala maloj zabavi koju su joj organizovali.

– Indija je bila veoma uzbuđena tokom proslave, naročito kada je videla mnogo balona i tortu. Mada ima samo godinu dana, vrlo je napredna za svoj uzrast. Svako od članova porodice pripremio joj je simboličan poklon, što je bila dodatna radost za nju, ali nije se toliko veselila darovima koliko kutijama u kojima su bili zapakovani. Najveći osmeh na njenom licu bio je, ipak, kada je probala tortu pošto obožava slatkiše – objašnjava ćerka naše fudbalske legende koja tvrdi da uživa u svakom danu provedenom sa svojom devojčicom, ali i da su svi članovi njene porodice opčinjeni Indijom:

- Život mi se nije mnogo promenio zbog rođenja ćerke, osim što sada manje putujem i manje spavam. Međutim, dragocen mi je svaki trenutak s njom jer vreme uz nju brzo prolazi te mi je ova prva godina proletela – iskrena je Anja koja, kada poželi da provede neko vreme samo sa suprugom, svoju mezimicu rado prepušta svojim roditeljima:

– Hugo i ja smo mladi, pa je normalno da ponekad poželimo da odemo na samostalno putovanje, a tada moji mama i tata preuzimaju brigu o svojoj unuci. Nedavno smo posetili karipska ostrva Turks i Kaikos i to samo dve nedelje pre ovog strašnog uragana. Naša ćerka za to vreme bila je sa bakom i dekom koji su je vodili na Tajland pošto je tata tada imao pauzu u svom poslu. Njih dvoje uživaju da budu s našom mezimicom i ta ljubav među njima obostrana je i neopisiva. Indiji ne predstavlja problem da se odvoji od mene i Huga samo ako je s njima. S druge strane, moji roditelji bili su mladi kada su dobili sestru, mene i brata te nisu znali toliko da uživaju u našem odrastanju, kao što to čine sada s mojom ćerkom. Svakako, ona je velika mezimica i svoje tetke i ujaka i moglo bi se reći da se svi u porodici otimamo oko toga ko će više vremena da provede s njom.

Tokom nedelju dana, koliko je Anja s porodicom provela u Kini, imali su još jedno važno slavlje. Reč je o rođendanu njene mame Snežane kojoj je u dogovoru sa sestrom Andreom i bratom Markom pripredila odlično iznenađenje.

– Dva dana pre Indijinog, bio je rođendan moje mame, oko kog smo se takođe potrudili. Iznenadili smo je odlaskom u odličan restoran “Sabor” gde nam je šef kuhinje Dijego Gerero priređivao različita iznenađenja i služio nam veoma zanimljive i ukusne specijalitete ne govoreći nam šta zapravo jedemo. Naše avanture tu se nisu završile, pošto smo dva poslednja dana pre povratka u Pariz proveli u Hongkongu, koji smo takođe svi zajedno posetili.

Pošto su njene mama i ćerka rođene u horoskopskom znaku Device, sa samo dva dana razlike, Piksijeva ćerka tvrdi da mnogo podsećaju jedna na drugu te da je Indija nasledila najviše osobina svoje bake.

– Veoma su slične pošto su obe tipične Device. Obraćaju pažnju na detalje i vole da je sve oko njih uredno. Moja ćerka tek je napunila godinu dana, a već sama posprema svoje igračke, vrlo je pedantna i stalno pere ručice. Obožava da raspakuje stvari iz kofera svaki put kada se vratimo s putovanja, a omiljena zabava joj je da vadi, a potom i vraća stvari iz svog nesesera. Kada letimo avionom dvanaest sati, često se dešava da samo to radi i nimalo joj nije dosadno.


Uspešna dvadesetpetogodišnjakinja otkrila nam je i da uskoro planira venčanje sa svojim partnerom koji ju je zaprosio na Uskrs prošle godine, ali su zbog njene trudnoće odložili svadbeno veselje.

– Hugo i ja želimo da ozvaničimo našu vezu brakom i datum slavlja već je zakazan, ali želimo da to za sada ostane naša tajna. Sve što mogu da kažem jeste da će biti na proleće sledeće godine – iskrena je buduća gospođa Valente, koja tvrdi da se u njenoj porodici nedavno desila još jedna važna promena jer je njen budući suprug, koji je godinama bio profesionalni vozač automobilskih trka, odustao od sportske karijere i posvetio se porodičnom biznisu.

– Njegovu odluku da odustane od sportske karijere sam podržala, a isto su učinili i svi članovi njegove porodice. Bio je stalno odsutan od kuće zbog obaveza, što mu je padalo teško, bio je nervozan zbog toga i nije mogao da se koncentriše na uspehe. Zato je rešio da se priključi biznisu Valenteovih i svi smatramo da je to u ovom trenutku najbolje rešenje. Možda će jednog dana odlučiti da se vrati automobilskim trkama, ali za sada je posvećen meni, ćerki i novom poslu – iskrena je Anja koja nam je otkrila i svoje poslovne planove:


– Za sada me potpuno ispunjava rad u magazinu Elle, ali imam i mnogo veće ambicije, u čiju ću realizaciju krenuti sledeće godine. Trenutno sam veoma zaposlena u organizaciji našeg venčanja, što nimalo nije lak zadatak jer želim da taj dan bude zaista poseban. Uz sve to majka sam devojčice s kojom želim da provodim što više vremena. Tek nakon svadbenog veselja planiran da pokrenem sopstveni biznis koji će biti u sferi mode, ali o tome ćemo detaljnije pričati u nekom od narednih intervjua – zaključuje lepa Piksijeva ćerka koja je završila studije dizajna na prestižnom britanskom koledžu Central Saint Martins, a potom je usavršila svoje školovanje na "Parsonsu" u Parizu.