Story Café

Nina Janković: Najbolji je odmor udvoje

Nina Janković: Najbolji je odmor udvoje

Poznata glumica Nina Janković otkriva nam do kakvog je prilagođavanja u njenom i suprugovom odnosu došlo nakon stupanja u brak, šta jedno drugom najviše vole da kuvaju i kupuju, kolika joj je on podrška u svemu što radi, kao i gde su se sve odmarali tokom leta

U susret novoj sezoni serije "Ubice mog oca" nismo mogli, a da ne pitamo atraktivnu glumicu Ninu Janković (29) da li će njena mlada forenzičarka preživeti jer je u poslednjoj epizodi ranjena. Nažalost, odgovor na ovo pitanje nije mogla da nam da, ali u prijatnom razgovoru s njom načeli smo brojne teme. Leto je provela radno, ali stigla je i da se odmori. Sa suprugom Matejom Dičićem (33), uživajući u društvu kolega i prijatelja, obišla je obalu Crne Gore da bi se nakon toga uputila prvo na Lošinj i zatim u Opatiju, a sve to zaokružila je romantičnim produženim vikendom za dvoje u Trstu. S obzirom na to da oboje mnogo rade i malo vremena imaju jedno za drugo, Nina priznaje da joj je ovakva vrsta odmora došla kao prava poslastica. Svog muža doživljava kao svoju drugu polovinu, od koje ima bezgraničnu pomoć i podršku. Sve u životu zajedno rade, pa i poslove po kući i kuhinji. Dok Nina pravi kolače, Mateja je uvek tu da je obraduje nekim novim sosom za špagete. Usklađeni su u modnim stilovima, te glumica priznaje da svog dragog često obraduje poklončićem koji mu se skoro uvek dopadne. Iako su joj muž, porodica, prijatelji i pozorište na prvom mestu, pravi je ljubitelj mode i uživa da se sređuje, međutim, ne pati od trendova i, kako ona kaže, često je možete videti bez trunke šminke, u patikama i širokoj majici.

Važite za jednu od najlepših i najpoželjnijih glumica. Da li vam to smeta?

– Ne smeta mi niti me obavezuje, drago mi je ako mi te epitete pridodaju. Međutim, iako volim i uživam u doterivanju, ne sređujem se svaki dan kako bih to opravdala, nije mi bitno. Modne trendove ne pratim slepo, prija mi da sam u toku, ali nosim samo ono što mi stoji. Važno mi je da sam negovana, a sve ostalo po raspoloženju i prilici. Naravno, kad su pozorišne i filmske premijere, volim da uložim dosta energije u sređivanje i zasijam u punom sjaju.

Da li vam je tada isključivo bitno da nosite atraktivan, a neudoban model ili se pre opredeljujete za nešto manje lepo, a komotnije?

– Sve zavisi od događaja. Ako je nešto što unapred znam da će se brzo završiti, nije mi problem da nosim prelepu a manje udobnu haljinu. Inače, ne volim da išta trpim niti da me steže i grebe. Uglavnom preferiram pamučne materijale.

Kako biste nazvali svoj svakodnevni stil?

– Nemam utvrđen stil. U mom ormaru stvarno ima svega i svačega. Najviše mi prija stil šezdesetih, pantalone i suknje s dubokim strukom. Način mog oblačenja mnogo zavisi od trenutnih vremenskih prilika. Ako vidim da sija sunce, imam želju da izađem u što veselijim bojama, a ako je trmurno, moja odeća poprimi te nijanse.

Da li su za vas štikle moranje ili ljubav?

– Visoke potpetice nosim baš kada moram, ne volim ih. Imam zimski par čizama sa superdebelom, udobnom štiklom i njih mogu u svakodnevnoj varijanti da nosim, ali dvanaesticu, elegantne cipele, nikako ne bih mogla da izdržim svaki dan. Pre sam za ravne patike i baletanke.

Usklađujete li stil s mužem?

– Nije mi to bitno, eventualno ako idemo na neku premijeru, onda ga usmerim da ne bih izgledala manje sređena od njega. Inače, Mateja voli da nosi odela, jer to zahteva njegov posao.

Jeste li jedna od onih žena koja suprugu kupuje garderobu po svom ukusu?

– Već znam njegov ukus i idem ka tome. Retko kada mu kupim nešto za šta mislim da će mu stajati, a da nisam sto posto sigurna da će to nositi. Garderobu mu uglavnom ja i uzimam, to naprosto volim. Takav sam tip, uspem svakome da pogodim ukus, dok meni retko ko.

Znači li to da ste tip osobe koja nikada ne bi kupovala odeću preko interneta?

– Jesam, stvarno nikada to ne bih mogla jer sam specifične građe i za neke standarde premršava. U principu, u butiku isprobavam samo farmerke, pantalone i obuću, dok gornje delove kupujem odokativno i nikada ne grešim.

Pre tri godine stali ste na "ludi kamen", dok ste pre tačno šest počeli zajednički život s Matejom. Kada je nastupio period prilagođavanja kroz koji svi parovi prolaze?

– Nikada nismo imali prilagođavanje poput onog `skloni, raskloni, nemoj tu`. Oboje smo vrlo pedantni i volimo da sređujemo kuću. Možda i zato što smo na početku živeli u garsonjeri, mnogo manjem prostoru nego sadašnjem, te smo oboje naučili gde je granica nereda u kući. Ako na malom prostoru ne staviš sve na svoje mesto, veoma brzo nastane haos.

Osim pomaganja oko higijene, ume li vaš suprug ponešto da pripremi u kuhinji?

– Naravno, često sprema večeru, a ja volim kada muškarac zna da kuva. Njegov specijalitet su špagete raznih ukusa. Ono što je specifično jeste da nikada ne napravi isti sos i uvek pogodi moj ukus.

Šta je vaša specijalnost?

– Volim i umem da pripremam domaća jela, sve znam da spremim, međutim, najbolje pravim slatkiše, kolače i torte, to mi uvek uspe i jednostavno mi leži, iako ih slabo jedem.

S obzirom na to da ste veoma zauzeti, donosite li često posao kući?

– Moj posao ne mogu da donesem u bukvalnom smislu kući, eventualno se desi ponekad da čitam tekst pred probu, ali najviše volim da u pozorištu rešavam sve svoje dileme. Čak ni tekst ne volim da učim kod kuće.

Koje ste destinacije posetili ovog leta?

– Prvo smo s našom divnom Tamarom Dragičević i njenom bebom otišli do Herceg Novog, gde smo se u društvu prijatelja i kolega Dragane Dabović i Ivana Mihailovića lepo opustili. Zatim smo otputovali na Mali Lošinj, a skoknuli smo i na produženi vikend do Trsta.

Jeste li uspeli da se odmorite i pripremite za novu sezonu?

– Malo sam se odmarala, a malo radila. Već drugu godinu zaredom, odazvala sam se pozivu dečjeg kampa Mia Patria, gde sam deci držala časove. Bilo je vrlo zabavno.

Da li vam više prijaju odmori s prijateljima ili udvoje?

– Uživamo da provodimo vreme s prijateljima, ali definitivno kada smo nas dvoje sami, najbolje se opustimo i odmorimo.

Ko vam je neizostavna i najveća podrška u svemu što radite?

– Moj suprug, tačnije, uzajamna smo pomoć i podrška jedno drugom. Dugo smo zajedno i veoma se dobro poznajemo. Slažemo se divno, tolerantni smo i funkcionišemo na bazi kompromisa, što je takođe bitno za opstanak i lepotu braka.

Kakve uloge priželjkujete?

– Ne volim da pričam o tome i malerišem, ali stvarno sam imala sreće da igram šarolik repertoar, od Ane Karenjine do Sonje Ilić. Možda bi mi sada legla neka uloga poput zlobnice Ledi Magbet. Do sada nisam glumila takve negativne likove.