Story Café

Nataša Aksentijević: Želim još jedno dete

Nataša Aksentijević: Želim još jedno dete

Poznata voditeljka i glumica otkriva ko joj u periodima najvećeg profesionalnog angažovanja pomaže oko ćerke Hane, koliko u tom pogledu i oko kućnih poslova može da se osloni na svog supruga Dušana, kao i da li joj on ponekad zamera na konstantnom odsustvu od kuće

Poznata voditeljka i glumica Nataša Aksentijević (36) odnedavno se može pohvaliti novim, drugačijim i uzbudljivim projektom. Reč je o emisiji TV Prva pod nazivom "Ko ti pravi svadbu", gde će ona, u voditeljskoj ulozi imati priliku da iz nedelje u nedelju upoznaje i usrećuje nove zaljubljene parove. Format je zanimljivog i zabavnog karaktera, kakva je i sama Nataša, uvek nasmejana i spremna za novu šalu i akciju. U razgovoru s njom stekli smo utisak da bez humora i pozitivnog stava ne bi mogla da živi. Za sebe tvrdi da je jedna od retkih koja na svet gleda isključivo nekim drugim, boljim očima, što joj uz supruga Dušana i jednogodišnju ćerku Hanu pomaže da zaobiđe sve životne krize. Ponosno ističe da je u mužu pronašla svoju drugu polovinu i zbog toga joj je drago što ovim projektom pomaže novim mladim ljudima da se spoje. Susrećući mladence širom naše zemlje, spremne za život udvoje, prisetila se svog venčanja koje je, kao nešto najlepše što joj se dogodilo, ostalo duboko urezano u njenom srcu.

Kakvi ste vi bili kada je došao red da sa suprugom stanete na ludi kamen?

– Pravi sam tradicionalista koji veruje da se udaje samo jednom u životu i zato sam bila presrećna i uzbuđena. Ne bih da zvučim patetično, ali to je stvarno bio najuzbudljiviji dan u mom životu.

Na koji način ste organizovali svadbu?

– Imali smo dva venčanja, opštinsko u restoranu, a sedam dana kasnije i crkveno u manastiru Presvete Bogorodice. Sveštenik je govorio razumljivim srpskim jezikom, što za našu crkvu nije uobičajeno, i to nam je veoma značilo. Bilo je to najlepše venčanje na kojem sam ikada bila.

Da li sada možete da kažete kako ste postupili ispravno i da je vaš suprug bio pravi izbor?

– Naravno, on je moj balans i moj oslonac. Uvek je miran, racionalan i nasmejan. Osoba koja me, kada god je to potrebno, lako vrati u normalu, u naš mir.

Povodom emisije, dosta vremena provodite na terenu, da li vam ikada zamera što ne provodite dovoljno vremena kod kuće?

– Nikada mi ne zamera jer su mu dobro poznate mane mog posla. Isto tako, veoma uživa i u njegovim prednostima. On je muškarac u pravom smislu reči, pun razumevanja – prava podrška. Valjda sam se zato i udala za njega.

Podržava li vas i u obavljanju kućnih poslova ili ih delite striktno na muške i ženske?

– Delimo ljubav i strast, a poslovi po kući obavljaju se tako što ih uradi onaj koji pre stigne. Uvek je spreman kako za mala, tako i za velika spremanja.

Kad ste oboje profesionalno zauzeti, ko vam pomaže oko ćerkice?

– Imam svekrvu iz bajke koja mi mnogo pomaže oko ćerke. Uvek sam bezbrižna kada je ona čuva i opušteno mogu da radim jer verujem da će sve biti u redu. Ne znam kako je uspela da bude toliko tolerantna i puna ljubavi prema meni, ali izgleda je tako moralo da bude, čisto da bi se oborila ona stara pošalica da svekrva i snaja nisu u dobrim odnosima.

Da li je teško voleti Natašu Aksentijević?

– Preteško, ali istovremno i veoma zabavno. Sve dam, ali želim i sve da uzmem. Ja sam ljubavni rolerkoster, na momente se uplašite, ali uvek hoćete još jednu vožnju.

Važite za osobu s viškom pozitivne energije, duhovitu i veoma prijatnu, odakle crpete tu energiju?

– Iz života. Sve gledam s vedrije strane, jer je tako lakše. Pitaju me kako sam to naučila, ali to se ne uči, rodila sam se s takvim poimanjem života. Hvala nebu i mojim roditeljima na tome.

Mislite li da šalom i pozitivnim stavom sve muke mogu da se prevaziđu?

– Pozitivnim stavom i radom, jer je najvažnije da radite na sebi. Biti pozitivan a lenj ne može mnogo u životu da vam donese, a kamoli radost i blagostanje.

Da li se držite tog stava i dok vaspitavate ćerku?

– Trudim se da budem stroga, ali nikako mi ne polazi za rukom. Opet ću zvučati otrcano i jadno, ali mislim kako je najvažnije da je naučim da bude dobar i srećan čovek.

Koje vaše ili suprugove osobine biste voleli da nasledi?

– Volela bih da bude uporna kao konj, što je osobina specifična za mene, ali i rasterećena poput mog supruga.

Da li je ona tatina ili mamina ćerka?

– Tatina princeza i mamino zlato. Na osnovu toga možete da pretpostavite kolike su šanse da postane razmaženi idiot. Ali trudimo se iz petnih žila da ne dozvolimo taj scenario.

Kako provodite vreme s njom?

– Uglavnom napolju u igri. U malim avanturama koje mogu da se dogode i ispred zgrade, u putovanjima i druženju s prijateljima.

Iz toga se da zaključiti kako vam je život igra i smeh, međutim, sigurno je da ne postoji osoba koja je srećna 365 dana u godini, kakvi ste kada vam nije sve po volji?

– Ne biste voleli da vidite kako to izgleda. Kočijaš je blaga reč.

Ko vam se u tim momentima nađe kao rame za plakanje?

– Moj muž uvek je tu za mene, kakvi god demoni da me spopadnu. Često se našalim pa kažem da je on moje rame i za plakanje ali i za skakanje.

Šta vam je još potrebno za potpunu sreću?

– Još jedno dete bilo bi dovoljno, ali to je već u rukama sudbine.

Kakva su vam očekivanja kada je reč o televizijskom projektu "Ko ti pravi svadbu"?

– Očekujem da će ljudi prepoznati našu dobru energiju kojom smo svaku emisiju radili. Volim da čujem kritike i jedva čekam prve reakcije.

Kako izgleda vaš susret s publikom, prepoznaju li vas na ulici?

– Naravno, rado mi prilaze, uglavnom žele nešto da me pitaju ili poruče. Volim to jer na taj način upijam njihovu pozitivnu energiju. Nisam imala neprijatnih situacija, sve je zasad simpatično i u granicama normale.

Da li vas umara to što po principu "glumac, kaži nešto smešno", očekuju od vas da ste uvek u istom raspoloženju?

– U principu ne, jer ja humor živim, volim da sam nasmejana i pozitivna, takva sam privatno prema svima, i najbližima i publici i ljudima koje susrećem svakodnevno na ulici. Umara me jedino kada mi je loš dan i kada sam u tolikoj gužvi da ne mogu da se koncentrišem ni na šta drugo osim na samu sebe.

Najšira publika upoznala vas je kao voditeljku i malo ko zna da ste vi prvenstveno glumica, kako izgledaju vaši planovi na tom polju?

– Sa svojim kolegama i malom glumačkom trupom, nastupam u pozorištu igrajući predstave za decu. Veoma mi prijaju, ako ništa drugo, deca su najiskrenija publika. Moram da se pohvalim kako sam nedavno dobila ponudu za jednu veoma lepu ulogu, pa videću da li ću pored svih obaveza koje imam uspeti i to da uskladim. Ne želim još uvek ništa da otrikivam jer nije sigurno da ću naći vremena za to.