Story Café

Željko Joksimović: Trebalo je vremena da Kosti objasnimo da će postati stariji brat, ali lepo prihvata novosti

Željko Joksimović: Trebalo je vremena da Kosti objasnimo da će postati stariji brat, ali lepo prihvata novosti

Voditeljka i urednica televizije Pink Jovana Joksimović neposredno nakon što je napustila porodilište otkrila nam je kako izgleda život u njenom porodičnom domu od kada su sa njima bliznakinje Ana i Srna i koliko joj suprug Željko i sin Kosta pomažu u poslovima oko beba

Nakon višednevnog slatkog isčekivanja, u prvim popodnevnim časovima pre tačno dve nedelje, urednica i voditeljka jutarnjeg programa na Pink televiziji Jovana Joksimović (36) napustila je Medigroup porodilište u društvu supruga, kantautora Željka Joksimovića (45), trogodišnjeg sina Koste i tek rođenih bliznakinja Ane i Srne. U porodičnom domu na Zvezdari, srećna petorka poslednjih dana živi svoje najradosnije trenutke, a sve oči uprte su u male devojčice koje sa posebnom pažnjom čuva stariji brat. Poznati bračni par polako se uhodava i navikava na obaveze koje svi roditelji blizanaca imaju u prvim mesecima njihovog života, a kako su oboje veoma posvećeni roditelji zajednički dele sve poslove oko svojih mezimica.

Ekskluzivno za "Story", ponosna mama, koja po sopstvenom priznanju trenutno uopšte nema vremena, prvi put govori o rođenju bliznakinja.

-Presrećni smo. Ovo je blagoslov za našu porodicu. Trebaće nam vremena da se malo uhodamo ali uživaćemo u svakom trenutku. Bebe liče i na mene, ali i na Željka, a nama je najvažnije da su dobro – bila je iskrena Jovana koja je svoju sreću, čim je izašla iz porodilišta, podelila i sa pratiocima na Instagramu.

- Konačno smo zajedno. Dugujem veliku zahvalnost divnom osoblju Medigroup-a, sve je nekako bilo lakše uz vašu pomoć i podršku, profesoru Aleksandru Ljubiću koji će uvek u našim životima biti na posebnom mestu. Hvala je zaista mala reč. Mnogo su značile vaše divne reči i čestitke. Vremena imam taman za jednu poruku. Ljubim vas sve – napisala je atraktivna voditeljka svojim fanovima, što je naišlo na veliki broj pozitivnih reakcija.

Ponosna mama porodila se carskim rezom 2. oktobra, nešto nakon ponoći, a sa njom je u sali bio i suprug koji je pre tri godine prisustvovao i rođenju njihovog starijeg sina. Proslavljeni muzičar ostao je uz svoju ženu i ćerke čitave noći i jutra, a kako je potom otkrio, podjednako uzbuđenje zbog proširenja porodice osećao je i stariji brat bliznakinja Kosta.

- Jako smo srećni. Ja sam stvarno umoran, nisam spavao celu noć. Mislim, niko nije spavao. I Kosta je uzbuđen, ni on nije spavao. Srna je malo manja od Ane, možda 300 grama, inače su identične – rekao je Željko neposredno nakon rođenja ćerki i objasnio zbog čega su se odlučili za stara srpska imena.

-Ime Ana bila je Jovanina želja iz detinjstva, pa smo od prvog trenutka znali da će se jedna od njih dve tako zvati. O drugom imenu smo dugo razmišljali, a Srna nam je nekako oboma prirasla srcu. Vežbali smo izgovor imena uz prezime i čini mi se da dobro paše – objasnio je ponosni tata koji je otkrio i koliko se Kosta obradovao sestrama:

-Trebalo nam je vremena da mu objasnimo da će postati stariji brat, da sve to lepo procesuira u svojoj glavi, ali sve je došlo na svoje. Kosta je vrlo emotivan i jedva je čekao da svi budemo zajedno. Objašnjavali smo mu da će Ana i Srna u početku samo spavati i da mora malo da sačeka kako bi se zajedno igrali, a on je već pripremio lopte i lutke. Beskrajno je sladak, presrećan i uzbuđen. Rekao bih da je svestan šta se dešava i da lepo prihvata novosti.

Aninom i Srninom rođenju neizmerno se obradovala i Željkova ćerka iz prvog braka Mina, kao i roditelji bračnog para, a slavlje u porodici Joksimović trajalo je nekoliko dana. Popularni pevač prvo je za najužu familiju upriličio slavlje u svom domu, a potom je za rodbinu i prijatelje organizovao veliku žurku u jednom poznatom beogradskom klubu.

Skladni par, čija je ljubavna priča započela još 2008. godine, od početka je želeo veliku porodicu. Ipak, svoje planove ostvarivali su korak po korak, baš kako je i tekla njihova veza. Iako je početak Jovanine i Željkove ljubavi obeležio medijski tornado i nezapamćeno interesovanje javnosti za sve što se dešavalo između tadašnjeg voditeljskog para Evrovizije, oni su vešto izbegli zamke i sačuvali svoju intimu.

Vezu su krunisali veridbom nakon tri godina zabavljanja, a prvo venčanje organizovali su u januaru 2012. godine na Maldivima. Po povratku sa putovanja, u intimnoj atmosferi, građanski brak su sklopili i u Beogradu, a veliko svadbeno veselje usledilo je tek u septembru 2014. godine kada su se na večnu ljubav zakleli i pred Bogom u Crkvi svetog Marka, čemu je prisustvovao i njihov, tada petomesečni, sin Kosta.

Jedan od najpoznatijih regionalnih muzičara više puta je u svojim intervjuima naglašavao da želi veliku porodicu i da iste snove ima i njegova supruga. Planovi su im se ovog puta dvostruko ostvarili rođenjem bliznakinja, a zanimljivo je da je Joksimović početkom ove sedmice izjavio da bi voleo da ima još naslednika.

-Deca su najveće bogatstvo i smatram da ih treba imati što više. Tako da je i meni velika želja da sa Jovanom imam što više naslednika. Mislim da bi bilo skroz u redu da Kosta dobije bar jednog brata, a nemam ništa protiv i da još neka princeza uđe u naš dom. Da li će se to i kada desiti, ne zavisi samo od mene. Pita se i druga strana – objasnio je Joksimović.