Story Café

Jana Milić Ilić: Spoznala sam ljubav do kraja kao majka

Jana Milić Ilić: Spoznala sam ljubav do kraja kao majka

Zvezda nove serije "Istine i laži" iskreno govori o svojoj televizijskoj, ali i pravoj porodici, o sličnostima i razlikama koje proživljava na setu i kod kuće i otkriva šta se u njenom životu promenilo otkako je postala majka sina Đorđa

Kvalitetna priča, zaplet koji niko ne očekuje, sjajno napisane uloge. Dodajte i određenu dozu istina, zakuvajte s pomalo laži i sve više počinje da miriše na provereni recept koji garantuje dobru porodičnu sagu koja publiku svako veče privlači pred male ekrane. Još jedan važan sastojak tu nedostaje – popularna glumica Jana Milić Ilić (35), koja se već dokazala u hit porodičnim serijama kao što su "Larin izbor" ili "Ranjeni orao", sada je tu da začini novo domaće TV ostvarenje "Istine i laži", koje se emituje na Prvoj televiziji. Lepa umetnica kaže da dosta očekuje od svoje "izmišljene" savršeno-nesavršene porodice te da tu tek ima mnogo zanimljivih priča koje čekaju da budu ispričane. Njen pravi život ne razlikuje se previše, pa kao što Marina u seriji ima supruga i sina, tako je i s Janom, koja ima supruga Mišu i sina Đorđa, koji će uskoro napuniti tri godine. Ipak, ono što do sada vidimo u seriji jeste da Janin lik ima bračnih problema i nije sasvim srećna, pa je pitamo da može da se poistoveti s njom ili su njih dve sušta suprotnost.

– Da, ona jeste pred velikim životnim iskušenjima, ali ja Marinu ne bih nazvala nesrećnom. Igram ženu koja je rano postala majka i možda nije proživela život na način na koji devojke njene generacije jesu, ali ona, kao takva, jeste i dobra majka i supruga. I ne živi u braku bez ljubavi. Ne zna uvek da se snađe, ali ide srcem i to volim kod nje. U trenutku kad joj se život preokrene, ona postane jača. Možda se u tome poistovećujem, da iz svakog problema, tuge, nedaće, naučim nešto – kaže glumica.

Jana se donekle slaže da su neizostavan deo u svačijem životu i istine i laži, ali otvoreno govori o tome kakav je njen odnos prema potonjoj.

– Uvek sam za istinu. Ali postoji i ta reč koja se zove `kompromis` koju sa zrelošću sve više primenjujete. Ne mislim da je to laganje, već deo odrastanja i načina na koji ćete saopštiti istinu. Nije poenta povrediti ljude istinom, već da nađete način da je saopštite a da to ima svrhe i razumevanja s druge strane. Ljudi danas sve manje slušaju jedni druge, potcenjuju razgovor i više se bave Fejsbukom, Instagramom itd, nego istinom i laži. Mnogo je lažnih života na tom internetu – tvrdi dramska umetnica.

Dok je u seriji uveliko majka jednog tinejdžera, njen sin Đorđe ima samo dve godine. Pitali smo je da li kroz svoj lik zamišlja kakva će majka biti kada naslednik poraste.

– Uopšte ne želim sad da mislim o tome. Namerno kažem `sad`, jer plašim se kad vidim ove mlađe generacije koje izlaze tek u jedan po ponoći i znaju repertoar pesama od kojih me je sramota kad samo čujem tekst, a vraćaju se u šest ujutru i sve to samo s 20 godina. Stvarno ne razumem polugole devojke koje sa 18 godina žele da izgledaju kao da imaju 30 pošto tu količinu šminke stavljaju na lice. Elem, moj sin ima dve godine. Mogu li o tome da mislim malo kasnije? Imam fore – kroz smeh kaže Jana i govori o svom nasledniku kao dečaku koji tek stasava, ali i izazovima koji su je sačekali kada je postala majka.

– Promenila sam se i ja i sve ostalo. Dete je blagoslov. Duboko verujem da svako kad rodi, mora postati bolji čovek, najbolja verzija sebe da bi od tog malog bića napravio još boljeg čoveka. Ništa me u majčinstvu nije iznenadilo jer ništa o tome nisam ni znala. Samo sam samu sebe iznenadila jer nisam znala koliko sam jaka. Ne hvalim se, ne radi se o tome, samo sam spoznala ljubav do kraja – emotivna je Jana i kaže da je stroža od supruga.

– Moj sin je meni sve na svetu, kao i svakoj mami. Ali gledam da zna za granice, šta je `da` a šta `ne`, šta sme a šta ne, mene su tako vaspitali, nisu me razmazili i hvala im na tome. Sve ide iz kuće.

Ovih dana ona ne viđa mnogo porodicu jer po čitav dan vredno snima nove epizode "Istina i laži" pa je na setu stvorila svoju drugu porodicu, budući da mnogo vremena provode zajedno. Tamo joj, kao direktni partneri, uglavnom društvo prave Zoran Pajić ili Stefan Buzurović, ali glumica ne želi da odvaja nikoga i kaže da sa svima podjednako deli fantastičnu energiju i nada se da gledaoci to mogu da osete.