Story Café

Marina Visković otkriva kakvi kozmetički tretmani najviše prijaju njenom licu

Marina Visković otkriva kakvi kozmetički tretmani najviše prijaju njenom licu

Poznata pevačica otkriva kakvi kozmetički tretmani najviše prijaju njenom licu, zbog čega proizvode za negu najradije kupuje na aerodromima širom sveta i da nikada ne propušta treninge zahvaljujući kojima ima vitku liniju

Pevačica Marina Visković (29) svojevremeno je rekla da sebi najlepše izgleda kada se smeje, kada je spontana, kada joj je lice opušteno, a ona odmorna i ispavana. Osim tih "emotivnih" činilaca lepote, na Marinin izgled, zbog kog svakodnevno dobija komplimente, bitno utiče konstantna nega. Uspela je da pronađe tretmane i preparate koji najviše prijaju njenom licu i telu, a urođena disciplinovanost ne dozvoljava joj da zanemari bilo koje beauty pravilo.

Kako počinjete dan kad je u pitanju nega lica?

– Imam specijalnu četkicu koja vrlo temeljno očisti lice, s tim što na nju stavim penu za umivanje. Sledi nanošenje tonika, seruma, pa dnevna krema.

Da li često odlazite u kozmetičke salone i šta vam, od svega što se u njima nudi, najviše prija?

– Redovno idem na čišćenje lica i masaže, a povremeno radim i mezoterapiju. Mislim da je to jedan od najboljih dostupnih tretmana. Mezoterapija je savršena za regeneraciju kože, a nema nikakvih neželjenih nuspojava. Sve što sam pomenula smatram optimalnom kombinacijom za moje lice, koje se često nalazi pod kompletnom šminkom.

Šta vam je od šminke najdraže?

–  Tonirana krema, masakara i karmini s potpisom mog druga, poznatog šminkera. Prvo sam koristila njegov ruž u nude nijansi, a trenutno mi je omiljen onaj u crvenoj boji. Tonirane kreme su savršene za dane kad nemam poslovne obaveze jer ne opterećuju kožu, a čak i kad sam umorna, s njima delujem sveže.

Od koga ste učili da se šminkate?

– Iako moj prijatelj Dušan Lazić Laza drži školu šminkanja, nikada nisam bila njegova klasična učenica, ali sam tokom destak godina naše saradnje, posmatrajući šta i kako radi, mnogo naučila od njega. Kad god me očekuje neki bitniji događaj, šminkanje prepuštam ili njemu ili njegovoj koleginici Mini Abramović, ali kad sam na putu, umem da se sama vrlo pristojno sredim. Doduše, uvek se držim istog stila šminkanja, jer za eksperimentisanje treba ozbiljno znanje.

Koji su najbolji saveti koje ste dobili u vezi s make up-om?

– Zvuči kao kliše, ali zaista je najdragocenije usvojiti pravilo da se ni u čemu ne preteruje. Nekada sam upravo to činila, ali sada znam da s minimalno šminke na licu izgledam mnogo bolje nego tada.

Da li u svakom trenutku imate “šminku spremnu za put”?

– Ne, svaki put je iznova pakujem. Budući da se na gostovanjima sama šminkam, uvek ponesem više šminke nego kad idem na privatno putovanje, jer ne bih da dođem u situaciju da u poslednjem trenutku shvatim da mi nešto nedostaje. Moglo bi se pomisliti da mi to oduzima mnogo vremena, ali pakovanje nesesera odavno je postalo moja rutina.

Koje kozmetičke proizvode kojih nema na našem tržištu volite da koristite?

– Mleko za telo Elizabeth Arden. Veoma je kvalitetno i divno miriše, a kod nas ga još uvek nema. Uvek ga kupujem na aerodromima. Tada, u suštini, imam najviše vremena, pa polako razgledam kozmetičke i make-up novitete.

Više puta ste menjali boju kose. Da li ste nekada bili plavuša?

– Nisam bila baš plava, ali bojila sam kosu u vrlo svetlu nijansu smeđe. No, s vremenom sam shvatila da ni tu ne treba preterivati, pa sam došla do boje koja je veoma bliska mojoj prirodnoj tamnobraon.

Idete li na određene tretmane za kosu?

– Kad god odem kod frizera, moja kosa dobije temeljnu negu, ali i kad je sama perem, nikad ne propustim da stavim pakovanje, a neretko i serum.

Jednom prilikom rekli ste da biste mogli da živite u spa centru. Šta vam se najviše sviđa tamo?

– Masaže! Najviše me opuštaju i beskrajno im se radujem. Jednom nedeljno obavezno idem na masažu. Koliko god prethdono bila umorna ili pod stresom, posle njih se osećam toliko lako da mi se čini kako nema šta ne bih mogla da uradim.

Koliko često vežbate?

– Moja instruktorka sada je u drugom stanju, pa smo malo usporile ritam, ali mi ne prođe nijedna sedmica bez tri treninga. Mnoge žene, kad pričamo o vežbanju, kažu “lako je tebi kad imaš kondiciju”. Sigurno je da je početak najteži, i fizički i psihički, jer treba sebe naterati da se, bilo zimi ili tokom letnjih vrućina, ode u fitnes centar ili teretanu, ali kad prevaziđete taj početni otpor, posle je veliko zadovoljstvo.