Story Café

Milica Dabović: Jedva čekam da uzmem sina u naručje

Milica Dabović: Jedva čekam da uzmem sina u naručje

Košarkašica Milica Dabović otkrila nam je kako provodi kraj trudnoće tokom koje se razbolela od gripa, tvrdi da će po nagovoru partnera Vuka roditi naslednika u Austriji, ali i da će pre toga organizovati zabavu za sve prijatelje u Beogradu

Doskorašnja kapitenka naše košarkaške reprezentacije Milica Dabović (35) još jednom je prošle nedelje zaintrigirala javnost kada je na svom Instagram profilu objavila informaciju da boluje od gripa, a zna se da je u osmom mesecu trudnoće. U dirljivoj poruci koju je tom prilikom podelila sa svojim pratiocima, napisala je da, dok se leči, razmišlja o svom pređašnjem životu i da jedva čeka da prvi put uzme u naručje svog sina. To je izazvalo buru komentara i mnoge reči podrške njenih fanova. Mada je oduvek bila otvorena u komunikaciji s medijima, lepa sportistkinja poslednjih meseci, tačnije otkako je saznala da sa izabranikom Vukom čeka dete, retko kad se pojavljuje u novinama, ali je uvek raspoložena za razgovor za naš magazin. Podsećanja radi, tokom leta je prvi put za “Story” otkrila da čeka dete, potom je s nama podelila informaciju da će dobiti sina, a pre nešto više od mesec dana ovekovečila je svoje blagosloveno stanje nagim fotografisanjem za naš list. Milica nam je i ovog puta otkrila da je s njenim zdravstvenim stanjem sve u redu, ali i mnogobrojne planove koje je napravila poslednjih nekoliko nedelja.

– Ništa strašno nije se desilo. Jednostavno sam se prehladila pošto je u Beogradu počela sezona virusa, ali na sreću, grip ni na koji način nije uticao na moju trudnoću. Ležala sam dva dana kod kuće i lečila se, a sada sam opet na nogama – počinje priču Milica koja tvrdi da polako pravi planove za porođaj koji je očekuje u decembru:

– Moj plan bio je da se porodim u Beogradu, čak sam pronašla i jednu divnu doktorku koja je trebalo da me porodi, ali moj partner, koji već godinama živi u Beču, smatra da će biti mnogo bolje da se naš sin rodi tamo te polako razmatram i tu mogućnost. Zapravo, sva je prilika da ću dete roditi u Austriji. Mislim da će mi biti bolje da uskoro spakujem kofere i kraj trudnoće dočekam u gradu u kome ću imati potpuni mir, ali s druge strane, biće mi teško što ljudi koje najviše volim neće biti pored mene u tom periodu.

Jedna od naših najboljih sportistkinja tvrdi da pre odlaska u Beč ima želju da organizuje “babyshower” na kome će okupiti sve drage prijatelje i članove porodice ne bi li s njima obeležila dolazak sina kome će dati ime Stefan, što je u dogovoru sa svojim partnerom odlučila ubrzo nakon što su saznali pol bebe.

– Želja mi je da napravim veliko slavlje u Beogradu na kome ću okupiti sve drage ljude i podeliti s njima svoju najveću životnu sreću. Već sada smišljam kako će sve izgledati i jedva čekam naše druženje – iskrena je lepa plavuša koja tvrdi da joj se tokom trudnoće polako menjaju pogledi na život:

– Ovo je prvi period u mom životu, otkako znam za sebe, da ne radim ništa. Moram da priznam da me to malo i nervira jer nisam navikla da imam sve vreme samo za sebe. Stalno imam potrebu za nekom akcijom, ali u poodomakloj trudnoći to nije baš moguće. Kao i svaka žena koja čeka prvo dete, polako se i ja menjam. Svako ko je bio u drugom stanju zna o čemu pričam, jer su to potpuno normalne stvari. Često razgovaram sa svojom majkom i čini mi se da tek sada mogu u potpunosti da je razumem – iskrena je košarkašica koja kaže da promene njenog karaktera najbolje uočavaju prijateljice s kojima se svakodnevno druži:

– Postala sam jedna od onih žena koje na ulici primećuju samo decu i često analiziram njihovo ponašanje, čega nisam ni bila svesna sve dok drugarice nisu počele da me opominju. Moram da priznam da nimalo nisam oduševljena onim što viđam u Beogradu. Nekako mi se čini da ima mnogo nevaspitane dece kojima roditelji previše popuštaju. Ne želim da budem takva majka. Moje dete moraće da poštuje neki red i da bude poslušno i lepo vaspitano. Smatram da deca vole da znaju pravila i da im se jasno stavi do znanja šta im je dozvoljeno, a šta nije. Svakako, moj sin će dobiti svu moju ljubav, zapravo, ima je već sada.

Mada je u novembru prošle godine odlučila da prestane profesionalno da se bavi sportom, nakon nekoliko meseci pauze, Dabovićeva je ipak shvatila da ne može bez košarke koju trenira od svoje četvrte godine. Zbog toga nakon porođaja ima u planu da se vrati na teren, a želja za novim pobedama i osvajanjem medalja u njoj sada gori jače nego ranije.

– Već sam pričala kako smatram da sam ishitreno donela odluku da prestanem profesionalno da se bavi sportom. Jednostavno, to je bio trenutak u kome sam osetila prevelik pritisak i bio mi je potreban samo odmor. Donela sam odluku da se vratim na teren posle porođaja, a moj najveći saveznik da ponovo dođem u pravu formu biće moj otac koji je jedan od naših najboljih trenera i koji me je naučio svemu što znam o ovom sportu – tvrdi atraktivna sportistkinja i nastavlja:

– Konstantno pravim planove o tome kako ću ponovo početi da treniram, a želja mi je da se vratim košarci već na proleće sledeće godine, tačnije kada moj sin napuni tri meseca. Planova ima mnogo, a ja verujem da će se oni i ostvariti – zaključuje poznata košarkašica.