Story Café

Mina Milutinović: Protivnik sam estetske hirurgije

Mina Milutinović: Protivnik sam estetske hirurgije

Atraktivna manekenka tvrdi da je veliki pobornik zdravog načina života i redovnih treninga, u kojima joj često pomaže emotivni partner, košarkaš Nemanja Nedović, dok najviše voli prirodne preparate za negu, a često i sama priprema maske za lice

Manekenku Minu Milutinović (22) šira javnost upoznala je pre nekoliko godina kada se pojavila u spotu Saše Kovačevića za pesmu "Noć do podne" i svojom lepotom očarala kako mušku, tako i žensku populaciju. Zanosna brineta nastavila je da ide stazama uspeha i u međuvremenu je uradila niz uspešnih kampanja, a dok mnogi pripadnici jačeg pola uzdišu za njom, ona uživa u srećnoj ljubavnoj vezi s košarkašem Nemanjom Nedovićem.

Poznata lepotica otkrila nam je kako neguje svoju prirodnu lepotu, uz opasku da mnogo više od svojih vršnjakinja mora da vodi računa o sebi jer je zbog prirode posla često pod jakom šminkom, uvek mora da bude u fit formi dok joj je kosa konstantno izložena agresivnim preparatima.

Postoji predrasuda da manekenke moraju da se izgladnjuju kako bi imale idealne proporcije, kakav je vaš stav o tome?

– Ne podržavam to niti sam ikada gladovala zbog svog posla. Umesto toga, vodim zdrav život. Ja sam komercijalni model, tako da nisam u obavezi da imam proporcije 90-60-90, ali svakako da težim tom idealu.

Na koji način održavate idealnu težinu?

– U roditeljskom domu naučila sam da se zdravo hranim, tako da bih to radila i da se ne bavim ovim poslom. Vodim računa o svom telu i zato svaki dan započinjem ispijanjem tople vode i limuna, potom doručkujem, uglavnom omlet i avokado, a onda sledi trening koji traje oko sat i po vremena. Tokom dana uglavnom jedem voće i povrće jer to najviše i volim, a slatkiše i testenine izbegavam.

Dozvoljavate li sebi pokoji “sitni greh” kada je reč o ishrani?

– Svakako, ako odem kod nekog na rođendan, neću preskočiti parče torte. Sve je stvar ravnoteže, pa kada se pretežno zdravo hranite, možete sebi da dozvolite i neki eksces. Takođe, kada dođu oni dani u mesecu, dajem sebi dozvolu da pojedem šta god poželim, a omiljeni su mi obroci iz McDonaldsa.

Koja vrsta fizičke aktivnosti vam najviše prija?

– Treniram skoro svaki dan. Ponekad je to kardiotrening, nekada vežbam s ličnim trenerom, a postoje dani i kada se odlučim za jednostavan brzi hod. Volim sport još od malih nogu te sam trenirala odbojku, rukomet i karate. Za mene vežbanje nije mučenje, već veliko zadovoljstvo. Čak i kada dođu dani u kojima se ne osećam dobro, najbolje se relaksiram na treningu. Tamo izbacim iz sebe svu negativnu, a napunim se pozitivnom energijom.

Da li vam dečko nekada daje savete u vezi s treninzima?

– Konstantno. Uvek kada vežbam kod kuće, a on je sa mnom, trudi se da mi pomogne ukoliko vidi da nešto mogu bolje. On je profesionalni sportista te je svaki savet koji dobijem od njega zlata vredan. Takođe, veoma je lepo kada se zabavljate s nekim ko vodi sličan način života. Nemanja trenira svakog dana, što mene inspiriše da nikada ne posustanem, a slično se i hranimo što je veoma praktično za život.

Kako negujete lice?

– Dosta vodim računa o nezi lica jer sam zbog prirode svog posla često pod jakim make-upom te je potrebno da posvetim više pažnje svojoj koži od vršnjakinja. Za sebe biram prirodne proizvode koji mi najviše odgovaraju, često i sama pravim maske za lice dok s vremena na vreme idem i u kozmetičke salone, ali ne radim agresivne tretmane. Najviše volim biološko čišćenje lica i pilinge.

Od kojih namirnica najčešće pravite maske?

– Imam suv tip kože pa mi najviše prija da nanosim med. Od njega mi lice bude hidrirano i blistavo. Često ga mešam i s drugim namirnicama, kao što je, recimo, avokado koji volim da stavljam i na kosu.

Vodite li podjednako računa i o koži tela?

– Svakako, ne preterujem u tome, ali mi je izuzetno bitno da mi koža bude hidrirana. Ono što bi trebalo znati jeste da je unos vode u organizam veoma važan za lep izgled kože.

Jeste li nekada radili estetske korekcije na licu ili telu?

– Nikada nisam radila nikakav hirurški zahvat jer nisam pristalica toga. U mom poslu na ceni je prirodan izgled pa mi tako nešto i ne bi išlo u prilog. Iskreno, nikada nisam ni poželela da bilo šta promenim na sebi, već se trudim da negujem prirodan izgled.

Da li ste se uvek dobro osećali u svojoj koži?

– Unutrašnje zadovoljstvo veoma je važno da bi se žena osećala lepom. Trenutno sam emotivno ispunjena i srećna na svim životnim poljima pa se i osećam lepo.

Bez kojih kozmetičkih preparata nikada ne izlazite iz kuće?

– Uvek sa sobom nosim neseser, u kome se obavezno nalaze labelo, antibakterijski gel i krema za ruke.

Kako negujete kosu?

– Slično kao i s licem, o kosi moram da vodim malo više računa jer je agresivno tretirana na snimanjima. Pronašla sam svoj omiljeni brend za negu čije preparate redovno koristim te su moje vlasi, uprkos svemu, zdrave.

Idete li često kod frizera?

– Imam sreću da je moja kosa prirodno ravna, tako da je dovoljno da je osušim posle pranja i da izgleda dobro. Ne spadam u devojke koje redovno odlaze na feniranje, ali kada mi je potrebna dobra frizura za određenu priliku, najradije se prepuštam profesionalcima.

Koji su najvažniji make-up trikovi koje ste naučili zahvaljujući vašem poslu?

– Najbitnije mi je da imam dobar ten i da ne preterujem u nanošenju pudera i korektora. Volim da na svoje lice nanesem i malo rumenila i maskare dok mi je omiljeni proizvod hajlajter.

Idete li redovno na manikir i pedikir ili radije sređujete sami svoje nokte?

– Uvek imam urađen pedikir i manikir, ali biram isključivo neutralne boje lakova koje su jedino i dozvoljene u mom poslu. Kada sam na letnjoj pauzi, ponekad se odlučim za crni ili bordo lak, ali nikada ne nosim drečave boje. Inače, ne volim duge i upadljive nokte, već kratke i uredno isečene.

Koje ćete parfeme najčešće nositi ove jeseni i zime?

– Veliki sam ljubitelj parfema, a najviše mi se sviđaju oni s potpisom Toma Forda, Montele i Comme des Garcons. Trenutno mi je omiljeni Tom Ford Tobacco Vanille koji je prilično jak pa ga koristim uglavnom za večernje prilike.

A post shared by @minamilutinovic on Mar 14, 2017 at 12:56am PDT