Story Café

Marko i Sara Rokvić - Rođendansko slavlje za sina: Želimo da Despot uskoro dobije sestru

Marko i Sara Rokvić - Rođendansko slavlje za sina: Želimo da Despot uskoro dobije sestru

Poznati bračni par, pevač Marko Rokvić i blogerka Sara Oster Rokvić, nedavno je organizovao slavlje povodom drugog rođendana njihovog sina, što je bio odličan povod da se prisete svih važnih momenata iz njegovog života, ali i da nam otkriju da bi voleli da prošire porodicu

Pevač Marko Rokvić i njegova supruga, filolog i autorka Instagram bloga Momsters Sara Oster Rokvić, nedavno su organizovali slavlje povodom drugog rođendana njihovog sina Despota. U želji da svom nasledniku prirede što lepšu žurku, ponosni roditelji su se mesec dana pripremali za ovaj značajan događaj u njihovim životima. Koncept rođendana osmislila je Sara koja je sama dekorisala igraonicu u kojoj se okupilo pedesetak gostiju i dvadesetoro dece dok se poznati pevač potrudio da joj što više olakša poslove oko organizacije.

– Prvi Despotov rođendan organizovali smo u restoranu, pa je to iziskivalo više posla jer je ambijent trebalo prilagoditi deci. Ovog puta odlučili smo da sve bude podređeno mališanima i zakupili termin u igraonici pa je samim tim sve bilo mnogo lakše – počinje priču Sara i nastavlja:

– Volim da se bavim dekoracijom, a osim toga, dugo sam radila u različitim kreativnim radionicama za najmlađe, čak i za decu ometenu u razvoju, pa sam dosta toga naučila i znam šta im je u određenom uzrastu zanimljivo. Nismo imali tematsku žurku, već sam želela da sve bude u jesenjim žutim i zlatnim tonovima, a većinu predmeta za dekoraciju prostora sama sam pravila, na šta sam utrošila i najviše vremena – objašnjava autorka bloga namenjenog majkama, a njen suprug dodaje:

– Pošto Sara nije vozač, moj zadatak bio je da razvozim sve ukrase i da s njom idem u nabavku, a glavno zaduženje bilo mi je da se pobrinem za ketering. Veliki sam gurman i volim da svoje prijatelje dobro ugostim pa sam se potrudio da se na trpezi nađu različiti specijaliteti kako od mesa, tako i oni posni.

Poznati rođitelji počeli su da obeležavaju rođendan sina već od ponoći dok su ga ujutru iznenadili poklonima kojima se dečak mnogo obradovao.

– Čim su kazaljke na satu otkucale ponoć, Sara i ja smo se ušunjali u Despotovu sobu da bismo ga nežno poljubili, iako je spavao, a potom smo i jedno drugome čestitali ovaj najvažniji datum u našim životima. Čim se ujtru probudio, otišli smo s poklonima u njegovu sobu, koje je on otvarao s velikim oduševljenjem. Za razliku od prošle godine, kada nije bio svestan svog rođendana, Despot je sada već dečačić koji ume da se obraduje poklonima, a naročito ga raduje sam čin otvaranja i tog cepanja papira dok mu je manje bitno šta se nalazi unutra – priča sin Marinka Rokvića, a njegova supruga dodaje:

– Fascinantno je koliko se deca promene za samo godinu dana, pa tako naš sin apsolutno nije bio svestan svog prvog rođendana, čak se u jednom trenutku i uplašio zbog velikog broja ljudi na slavlju i saksofoniste, pošto mu je instrument izgledao zastrašujuće, dok je ove godine uživao u svakom trenutku. Sve vreme se igrao s dečicom, među kojima je bilo dosta njegovih vršnjaka, pošto imamo dosta prijatelja s decom sličnog uzrasta. Bio je presrećan kada je stigla torta i kada je trebalo da gasi svećice, a od tolikog uzbuđenja, čim smo se vratili kući, zaspao je dubokim snom.

Među gostima su bili i Markov brat Nikola i snaja Bojana koji imaju jednogodišnju ćerku Leonu, a ponosni tata tvrdi da se njegov sin prema sestri već sada odnosi zaštitnički i da se njih dvoje veoma vole.

– Čim Despot ugleda Leonu, odmah viče: “Seka, seka”, grli je i ljubi i daje joj svoje igračke. Mnogo se vole i preslatki su kada su zajedno. Iako je moja bratanica mlađa i jedino je žensko u našoj porodici, pa su sve oči uprte u nju kada smo svi zajedno, Despot nijednog trenutka ne pokazuje ni trunku ljubomore, što je svima fascinantno.

Bračni par veoma je posvećen vaspitanju svog sina koji je kako po liku, tako i po karakteru podjednako nasledio oba roditelja.

– Marku i meni najvažnije je da budemo složni kada je reč o stavovima koje zauzimamo prema Despotu, da nikada jedno drugome ne protivurečimo pred njima, kao i da budemo dosledni u tome šta sme, a šta ne sme da radi. Kao majka, ja sam nešto popustljivija, na šta moj suprug ume da me podseti da mu pravim medveđu uslugu, ali mislim da za sada dobro radimo svoj roditeljski posao – iskrena je Sara, a njen partner nastavlja:

– Despot je veoma blago i nežno dete koje zna da nas iz čista mira zagrli i poljubi, što je nasledio od Sare, međutim, ponekad ima i ishitrene reakcije i pokazuje male znake nervoze, što imam i ja kada me neko isprovocira.

Poznati roditelji planiraju da uskoro svog sina upišu u vrtić, ali i želju da dobiju još dece jer su veliku porodicu planirali još u vreme kada su se zabavljali.

– Pošto Marko i ja nemamo fiksno radno vreme, a uz to moj suprug radi noću, kada Despot i ja spavamo, nama vrtić nije potreban, ali od treće godine želimo da ga upišemo kako bi se što bolje socijalizovao. Naravno, imamo mi i dnevne obaveze, ali tu nam priskaču u pomoć Markovi i moji roditelji koji su uvek presrećni kada treba da pričuvaju svog unuka – ističe uspešna blogerka dok nam njen suprug otkriva planove o proširenju porodice:

– Želimo da za koju godinu dobijemo još jedno dete i oboje maštamo o tome da to bude devojčica. Svesni smo da je pol najmanje bitan i da ćemo podjednako voleti i dečaka, ali kada nas neko pita šta želimo, obično prvo izgovorimo da je to ćerka.