Story Café

Kad žena preuzme inicijativu: Slavne dame koje su zaprosile svoje muškarce

Autor: | 07/12/2017

Kad žena preuzme inicijativu: Slavne dame koje su zaprosile svoje muškarce

Nema devojčice koja ne mašta o tome kako će je budući suprug zatražiti njenu ruku na kolenima i pokloniti joj dijamantski prsten. No, ne doživi svaka ovaj romantični scenario, a one najhrabrije nisu želele da ćekaju čuveno pitanje, već su ga postavile same

* Pink

Američka pevačica Pink (38) odlučila je da 2005. godine na veoma originalan način zaprosi tadašnjeg dečka, a sadašnjeg supruga Kerija Harta (42). Čuveni motociklista vozio je jednu od trka i tokom trećeg kruga video je da njegova partnerka drži u ruci plakat s natpisom: “Želiš li da se oženiš mnome?” U prvom trenutku pomislio je da se šali, a onda je usledio i naredni natpis koji je glasio: “Ozbiljna sam!” Tada je naglo zaustavio motor, zamalo se nije polomio i završio učešće u trci ne bi li odgovorio svojoj devojci.

– Bio sam ponosan na nju i divio joj se zbog hrabrosti. Ona je za mene najbolja žena na svetu – rekao je kasnije Hart.

Par je naredne godine organizovao venčanje na Kostariki na kojem su ugostili oko stotinu četrdeset zvanica. Brak je u buntovnoj pevačici probudio uspavanu domaćicu pa je tako neumorno partijanje zamenila pečenjem kolača i obrađivanjem bašte, a sa suprugom ima dvoje dece – šestogodišnju ćerku Vilou i jedanaestomesečnog sina Džejmsona. Supružnici su prošli različite faze tokom zajedničkog života pa su čak jedno vreme bili i razdvojeni, ali su zahvaljujući bračnom terapeutu spasli svoju ljubav.* Britni Spirs

Hrabrost da jasno pokaže svoja osećanja i namere imala je i pevačica Britni Spirs (36) kada je 2004. godine poželela da se uda za plesača Kevina Federlajna (39). Preuzela je inicijativu i zaprosila ga tokom zajedničkog leta za Njujork, ali je naišla na odbijanje. Nije bilo razloga za očajanje, kako se posle ispostavilo.

– Baš sam završila prvi deo turneje koja je bila najlepša dotad jer je Kevin bio sa mnom, mnogo smo se družili i dobro sam ga upoznala. Tokom avionskog leta razgovarali smo o životu, budućnosti pa i o tome kako jednoga dana želimo da imamo decu. I uvek smo pričali o tome kako neki ljudi, uprkos tome što se beskrajno vole, ne moraju da se venčaju. Iznenada sam ispalila to pitanje i pitala ga želi li da se oženi mnome. Prvo me bledo gledao i nekoliko sekundi ćutao, a onda je rekao da ne želi jer misli da to nije pravi način kako bi nekome trebalo da se postavi to pitanje. Dodao je i da bi više voleo da to učini on kada dođe vreme – objasnila je pevačica koja je samo nekoliko sati nakon odbijanja dobila dijamantski prsten pošto je njen bivši suprug smatrao da prosidbu mora da obavi muškarac.


* Dženifer Hadson

Glumica i pevačica Dženifer Hadson (36) takođe spada u grupu hrabrih žena. Ona je svog dugogodišnjeg dečka Dejvida Otungu (37) zaprosila na njegov 29. rođendan i tom prilikom mu poklonila dijamantski prsten od pet karata koji su specijalno za tu priliku napravili majstori čuvene juvelirnice “Lane”.

Istini za volju, on je nju zaprosio prvi i to pet meseci ranije na njen rođendan, ali ga je lepotica odbila da bi mu kasnije postavila isto pitanje. Zanimljivo je da ovaj par nikada nije otišao pred oltar iako su 2009. godine dobili sina Dejvida Džuniora.

– Njihova prosidba bila je vrlo sentimentalna i romantična. Prsten je ručno izrađen od platine i dijamanata. Dženifer i ja razmatrali smo razna dizajnerska rešenja, mnogo smo razgovarali i smišljali kako bi trebalo da izgleda savršeni prsten. Jedino nismo znali veličinu pa smo napravili nešto veći, ali brzo su došli u našu radnju kako bi ga smanjili. Bili su toliko slatki, a on je bio zaštitnički nastrojen prema njoj. Videlo se da je srećan što mu je glumica postavila to pitanje – otkrio je jedan od zlatara.

* Kristen Bel

Kao istinski borac za prava homoseksualaca, glumica Kristen Bel (37) smatrala je kako nije u redu da se uda za svog dečka sve dok njeni prijatelji zbog svoje seksualne orijentacije to ne mogu. Zato je, kad je zakon o sklapanju istopolnih brakova stupio na snagu, zaprosila Daksa Šeparda (42) i to putem Tvitera. Napisala je svom dugogodišnjem dečku: “Hoćemo li se venčati?”, a on je uz pristanak ostavio poruku u šaljivom stilu: “Sad ću organizovati svoje veliko gej venčanje s Kristen Bel!” Par je sudbonosno “da” izgovorio 2013, a iste godine dobili su i bliznakinje.

– Jedva sam dočekala da ga pitam želi li da bude moj suprug. Uopšte ne smatram da to nužno mora da uradi muškarac. Bilo je mnogo komentara na tu moju odluku, ne samo zato što sam to uradila ja nego i zato što sam ga zaprosila putem društvene mreže. Ljudi bi trebalo da gledaju svoja posla i da se brinu o svojim postupcima-rekla je ona.

* Hale Beri

Holivudska glumica Hale Beri (51) poslednjih godina često je u centru medijske pažnje zbog svojih ljubavnih izbora, ali i sukoba s partnerima, međutim, malo ko pamti njenu romansu iz devedesetih godina sa bejzbol igračem Dejvidom Džastisom (51). Oskarovka je toliko bila zaljubljena u tadašnjeg partnera da je pomislila kako bi bilo veoma lepo da klekne pred njega i zaprosi ga. Upravo to je i uradila, što je izazvalo veliko oduševljenje, ali i potvrdan odgovor sportiste. Par se venčao 1. januara 1993. malo posle ponoći, ali su se tri godine kasnije i razveli.

Razlog tome je bio taj što je Dejvid bio nasilan prema tamnoputoj zvezdi. Glumica je kasnije bila uverena da je prosidbom urekla njihovu ljubav i da nije trebalo da napravi prvi korak:

– Nisam sigurna da li je to trebalo da uradim. Možda je bilo prerano ili je ipak trebalo da sačekam da on učini taj korak, ne znam. Uzaludno je sad razmišljati o tome i žaliti. Sve se u životu događa s nekim razlogom, pa tako i to. Učinila sam to malo nepromišljeno.