Story Café

Adrijana Lima: Uz novu ljubav prevazilazim traume

Autor: | 12/12/2017

Adrijana Lima: Uz novu ljubav prevazilazim traume

Nikada iskrenija nego sada, čuvena svetska manekenka Adrijana Lima otkriva da u sebi nosi strahove kojih pokušava da se oslobodi na novom spiritualnom putu, a kao inspiraciju navodi ljubav svog života, novog dečka Metina Haru

Jedna od najpopularnijih svetskih manekenki Adrijana Lima (36) možda svojim izgledom ne odaje takav utisak, ali već se nalazi u godinama kada mnoge njene koleginice polako odustaju od borbe s mlađim, atraktivnijim i javnosti interesantnijim modelima. Dok je njena dobra prijateljica i još jedan "Viktorijin anđeo“ Alesandra Ambrozio nedavno imala oproštajni nastup na pisti u Šangaju, na spektakularnoj reviji čuvenog brenda rublja, zanosna Brazilka najavila je da još ne razmišlja o povlačenju sa A-liste svetskih modela, te da svoju karijeru namerava da produži makar još dve godine. A zašto i ne bi – stručnjaci još uvek ovu plavooku lepoticu proglašavaju za jednu od najatraktivnijih manekenki današnjice, a njeni milionski ugovori govore u prilog toj činjenici.

Mada i dalje jedna od najboljih, Lima je s godinama promenila svoje životne prioritete. Iako uživa u slavnoj karijeri i dve ćerke, Valentini i Sijeni, koje ima s našim bivšim košarkašem Markom Jarićem, ona nalazi vreme i za novu ljubav. Već pet meseci je u vezi s turskim piscem Metinom Harom (35), a mada su u početku svi mislili da je u pitanju marketinški trik, njihova ljubav pokazuje se kao prava. Međutim, Hara se po brojnim svojim osobinama umnogome razlikuje od profila prethodnih muškaraca u manekenkinom životu.

Lima je dosad bila poznata i po vezama s plejbojima i sportistima, a sada se skrasila pored introvertnog kniževnika koji, pored svoje profesije, uživa u čarima duhovnosti i spiritualizma. Po svemu sudeći, on trenutno ima toliko jak uticaj na svoju devojku da je i ona postala sledbenica takvog stila života. U poslednje vreme, zgodna crnka sve češće pominje prednosti koje otkriva u takvom načinu življenja i ne krije da je na tome zahvalna upravo svom aktuelnom momku. Nije da smo ni do sada mislili da je u njenom životu nešto nedostajalo, ali Adrijana je imala više tegoba nego što je delovalo.

– Ponekad vam život neočekivano pošalje anđele koji će vas voditi. Prvo sam upoznala čoveka svog života, Metina Haru, koji mi veoma strpljivo pokazuje da su ljubav i magija zaista mogući i da u njih moram verovati. Ipak, kao ljudsko biće, imam sopstvene rane, strahove i traume koji su me sputavali i zadržavali na mom putu. Zahvaljujući njemu i njegovoj ljubavi, ponovo se budim i u potpunosti dajem sebe, uz njega pronalazim sebe, izvore koji me pokreću, ono što me budi, moje svetlo i prosvetljenje. Moram priznati da taj put nije lak, ali ničega se u životu ne treba stideti. Na kraju, svi smo mi ljudi. Imamo osećanja. Hvala ti, ljubavi moja, što si mi otvorio ova vrata. Ali, to je samo mali korak, još sam hiljadu milja daleko od svog partnera, svog vodiča. Ipak, univerzum mi je poslao još nekoliko anđela da me vode mojoj stazom ljubavi. Na fotografiji je moj novi anđeo, koji me uči da prebrodim svoje strahove. Hvala ti na ljubavi, vremenu i vođenju. Hvala i mojim drugim novim prosvetljenim prijateljima, uzbuđena sam što ću ovom novom životnom stazom hodati zajedno s vama. Hvala vam iz sveg srca – izjavila je Lima u emotivnom obraćanju fanovima na Instagramu, a mnogi sumnjaju da se strahovi i traume o kojima govori odnose na period nakon razvoda s Jarićem.

Efekti nove "zen-faze“ Adrijaninog života postali su vrlo brzo uočljivi, pa je usledio još jedan nadahnut komentar preporođene lepotice.

– Želim ovu priliku najpre da iskoristim da zahvalim roditeljima koji su mi dali poklon života i postojanja. Zahvalna sam na svakoj osobi koja se našla na mojoj životnoj stazi, koja je u mene verovala, pružala podršku, davala šanse, prihvatala moje greške bez osuđivanja, činila da se smejem. Zahvalna sam na svakom savetu, na ljubavi. Neki od vas su mi blizu, a neki nisu. U dubini svog srca osećam da mi je svako od vas pomogao da postanem ono što danas jesam, ne samo kao model već kao ljudsko biće, kao duša – napisala je manekenka na društvenoj mreži.

Mada su mnogi zbunjeni njenim naprasnim pronalaskom životnog smisla u spiritualnosti, prve naznake novog životnog stila manekenka je dala još u martu ove godine, kada se javnosti požalila da ne bi volela da je ljudi gledaju samo kao lepo lice i telo, već da vide izvan površnosti. Kako je tada izjavila, prateći predavanje jednog hindusitičkog gurua, um nema ni lice ni telo, već samo dušu, a kada to znate, bliži ste pronalaženju prave svrhe, smisla i istine.

Adrijana Lima iza sebe ima sedmogodišnji brak i dve ćerke s Markom Jarićem, ali ni to je nije sprečilo da nedavno izjavi kako je turski pisac "ljubav njenog života“. Šta god da su duhovne seanse učinile za nju, očigledno je danas ona nova osoba, koja je odlučila i da se više neće po svaku cenu slikati golišava i pokazivati svoje telo "tek tako". Više o tome pogledajte OVDE.