Story Café

Marija Žeželj: Nisam više stidljiva devojčica

Autor: | 14/12/2017

Marija Žeželj: Nisam više stidljiva devojčica

Mlada Jutjub zvezda otkrila nam je na koji način vodi računa o svom licu i telu, koje navike je stekla zahvaljujući majci, a koje od stranih koleginica, ali i kako je tekao njen put slave i uspeha

Najpopularnija tinejdžerka u Srbiji Marija Žeželj ovog meseca napunila je osamnaest godina i zvanično “ušla u svet odraslih”, a svoj proces sazrevanja opisala je u novom singlu “Louder Than a Drum” koji je nedavno objavila u saradnji sa “Universal Musicom”. Lepa Novosađanka slavu je stekla zahvaljujući Jutjub kanalu na kome daje mnoge savete u vezi s modom, lepotom i drugim stvarima koje čine život svake mlade devojke, a koliko je uspešna, najbolje govori više stotina hiljada pretplatnika njenog kanala, kao i oko pola miliona pratilaca na Instagramu. Marija se oprobala i u poslu modela, napisala je knjigu “Moj slatki život”, a od letos je uplovila i u muzičke vode. Iako je tek proslavila punoletstvo, ona je pravi beauty guru svoje generacije te nam je otkrila mnoge navike, ali i svoje planove za budućnost.

Iako ste veoma mladi, na svom Jutjub kanalu dajete veoma korisne beauty savete, od koga ste učili trikove koji se tiču nege i lepote?

– Mama me je naučila da jedna devojka treba da brine o svom telu i da ga neguje. Ako vodimo računa o svom telu, ono će nam kasnije biti zahvalno. Uvek mi je govorila kako su zdravo telo i vedar duh ono što daje devojci šarm.

Koliku su ulogu imale i strane Jutjub zvezde uz koje ste rasli?

– Mama me je naučila osnovama o tome kako devojka treba da brine o sebi dok sam većinu novih make-up i beauty trendova usvojila gledajući Jutjub snimke omiljenih beauty vlogerki.

Kako izgleda vaš make-up za dan, a kako za večernje prilike? Umete li da se našminkate poput profesionalca?

– Nastojim da se šminkam što suptilnije, ali naravno, ima i momenata kada želim naglašenije našminkane oči. Ne izlazim često, ali kada idem na neki događaj ili u provod s društvom, šminkanje prepustim stručnjaku. Ja nisam potpuni profesionalac, ali smatram da se za svoje godine dosta dobro snalazim. Kada je reč o šminki, uvek ima prostora da se nauči nešto novo.

Na koji način birate preparate za negu?

– Nešto od proizvoda koristim po preporuci šminkera i beauty vlogerki, a volim i da samostalno eksperimentišem s novim preparatima. Rado poslušam i iskustva i preporuke prijatelja.

Kakva je vaša jutarnja, a kakva večernja beauty rutina?

– Kada se probudim, umijem se i stavim kremu za lice i balzam za usne. Uveče prvo skinem šminku micelarnom vodom, zatim se umijem penom za čišćenje lica i na kraju stavim kremu za lice i balzam za usne.

Posećujete li kozmetičara?

– Sreća je što imam dobru genetiku, tako da mi kozmetičar još nije neophodan. Za sada najviše koristim maske za lice i proizvode za hidrataciju.

Da li vodite računa o zdravoj ishrani?

– Volim zdravu ishranu i treninge, ali ponekad mi obaveze i gust raspored to ne dopuštaju. Iskreno, za zdrav život neophodni su vreme i posvećenost. Kad god imam priliku, izaberem zdrav obrok, ali naravno, nekada se i počastim nekom omiljenom delicijom.

Dugo ste se bavili odbojkom, koliko vam nedostaje taj sport?

– Nažalost, morala sam da prestanem s treninzima pre oko dve godine zbog obaveza koje sam imala kako u školi, tako i onih vezanih za Jutjub kanal. To je bila teška odluka za mene jer sam obožavala svoj tim i odbojku kao sport. Osećaj kada izađete na teren sa ekipom naprosto je neverovatan. Uvek sam ostavljala dušu i srce na terenu. Da nisam sebe usmerila ka modelingu i muzici, verovatno bih se posvetila sportu.

Osim što ste najmlađa Jutjub zvezda, odskoro veoma uspešno gradite i muzičku karijeru, kako ste se snašli u tome i koliko vam je bitno da imate izgrađen vizuelni identitet?

– Od malih nogu volim muziku. S obzirom na to da mi je tata muzički obrazovan, ona je imala posebno mesto u mom srcu. Bila sam stidljivo i povučeno dete i zato nisam imala hrabrosti da razvijam svoj talenat. Srećom, “Universal Music Serbia” dao mi je priliku da se vratim svojoj neostvarenoj želji i pokušam da “probijem led”. Drago mi je što sam uspela da se bavim onim što istinski volim i u čemu uživam. Smatram da će već izgrađen vizuelni identited dosta pomoći na početku moje muzičke karijere. Beskrajno sam zahvalna svima koji me podržavaju i prate moj rad i zapravo su mi oni dali podlogu da ostvarim svoje snove.

Nedavno ste snimili spot za singl “Louder Than a Drum”, jeste li zadovoljni svojim izgledom?

– Ta pesma opisuje moje odrastanje, osećanja i misli u tom procesu. Video savršeno prikazuje šta se to skriva u meni i odnos moje unutrašnjosti i spoljašnjeg sveta. Imala sam fantastičan modni i beauty tim koji je radio sa mnom na ovom spotu. Moj omiljen “make-up” artist Ena Jović bila je zadužena za besprekornu šminku, a najbolji drug i stilista Vladimir Gašić za garderobu. Mislim da su obavili sjajan posao i dali dodatnu snagu poruci koju spot prenosi.

Da li se kao pevačica u potpunosti prepuštate stručnjacima ili volite da im dajete sugestije?

– Volim da učestvujem u procesu stvaranja. Još pokušavam da nađem svoj muzički pravac i naučim što više stvari vezanih za muziku. Prepustim profesionalcima da rade svoj posao, ali volim i da dam poneku sugestiju jer želim da proizvod predstavi mene u potpunosti i da to moji pratioci osete.

Prijaju li vam transformacije u muzičkim spotovima?

– Kao model, posao mi je da se transformišem. Takođe, volim da eksperimentišem i na muzičkom planu. S obzirom na to da sam napunila tek osamnaest godina, još se nisam u potpunosti pronašla, pa sam uvek raspoložena da probam i naučim nešto novo.