Story Café

Milica Dabović o trudnoći: Želim da mi novo iskustvo donese spokoj

Milica Dabović o trudnoći: Želim da mi novo iskustvo donese spokoj

Da posle kiše uvek dođe duga, poslednjih meseci svedoči i slučaj doskorašnje kapitenke naše košarkaške reprezentacije Milice Dabović. Nakon što je godinu i po dana bila žrtva fizičkog nasilja bivšeg partnera Šime Šiklića, atraktivna plavuša pronašla je sreću u zagrljaju godinu dana mlađeg partnera Vuka koji joj je pomogao u najtežim životnim trenucima. Budući da pravoj ljubavi nije potrebno vreme da bi se dokazala, Milica i njen novi dečko brzo su počeli da kuju planove o zajedničkoj budućnosti i potomstvu. Želja im se nedavno i ostvarila, a bivša košarkašica skoro saznala je da je u drugom stanju i da će početkom sledeće godine postati majka. Srećna vest neizmerno je obradovala buduće roditelje, kao i članove njihovih familija, koji se polako pripremaju za novog člana porodice. Lepa tridesetpetogodišnjakinja tvrdi da se odlično oseća u prvim sedmicama trudnoće i prvi put za "Story" govori o novom iskustvu.

– O trudnoći zasad ne mogu da pričam jer ne želim da remetim svoj mir. Konačno sam pronašla osobu s kojom uživam u svakom danu i nemam potrebu da to delim sa celim svetom. Nisam spremna za nove skandale, već želim da period kroz koji prolazim bude spokojan, a ja srećna i zadovoljna – počinje priču Milica i objašnjava:

– Oduvek sam bila otvorena prema medijima i delila sam s ljudima sve što mi se dešava u životu jer sam po prirodi iskrena. Međutim, doživela sam osudu javnosti kada sam javno priznala da sam žrtva fizičkog nasilja. Iz svega sam izašla kao pobednik, naučila sam važnu lekciju i u skladu s tim se i ponašam. Moja veza s Vukom veoma je mirna, ne delimo fotografije na društvenim mrežama, već svoju intimu čuvamo samo za sebe. Živimo tako da svako radi svoj posao i ostvaruje svoje ciljeve te se i viđamo u skladu s našim obavezama.

Bez obzira na novonastalu situaciju, poznata sportistkinja nije odložila svoje planove koji se prvenstveno tiču organizacije njenog letnjeg kampa na Tari koji će se održati od 4. do 23. avgusta, a po završetku kampa, otići će s Vukom na zasluženi odmor.

– Rad s decom biće odlična priprema za majčinstvo. Iako sam poznata po tome što obožavam decu i trudim se da ispunim sve njihove želje, period u kom ću biti svakog dana dvadeset i četiri sati s njima nešto je potpuno drugačije. Živim za te dane i radujem se što ću s dve grupe mališana provesti po deset dana. Znam da je iluzorno da ih za to vreme naučim da igraju košarku, ali moj cilj je da ih podstaknem da stvore navike koje će im pomoći da iz svake životne situacije izađu kao pobednici i da im razvijem emocionalnu inteligenciju – iskrena je Dabovićeva koja dodaje:

– Posle kampa planiram da odem s Vukom na zasluženi odmor. Nije mi važno kuda ćemo putovati, već samo da se odmorim i budemo zajedno.

Zgodna plavuša tvrdi da za sada ne planira venčanje, ali kako bi volela da ona i njen partner izgovore sudbonosno "da" na nekoj udaljenoj destinaciji.

– Vuk mnogo češće spominje venčanje od mene, a razlog je što sam naučila da u životu ne treba mnogo planirati. Još ne znamo kada i kako će se to dogoditi, a otvorena sam za sve mogućnosti. Svakako, najviše bih volela da to bude intimna ceremonija na nekoj egzotičnoj destinaciji – priča Dabovićeva koja po završetku dečjeg kampa planira da spakuje kofere i preseli se za Beč:

– Kao što sam već rekla, puštam stvari da se dešavaju spontano, pa je tako i s preseljenjem u Beč. Dopada mi se taj grad, tako da ću rado otići da živim tamo na neko vreme ukoliko se ispostavi da je to moja sudbina.

Nekadašnja kapitenka reprezentacije, s kojom je osvojila medalje na Evropskom prvenstvu i Olimpijadi, tvrdi da neizmernu podršku u novoj životnoj situaciji dobija od članova svoje familije, koji su joj bili i rame za plakanje u trenutku kada se suočila s partnerom koji ju je fizički zlostavljao.

– Sve kroz šta sam prošla poslednjih meseci zbližilo me je s mojom porodicom. Mi smo oduvek bili bliski, ali živeli smo daleko jedni od drugih jer smo se svi bavili sportom i rano napuštali roditeljski dom. Sada smo jači nego ikada i nikada do sada nismo bili toliko upućeni jedni na druge. To je za mene najveća pobeda u čitavom ovom porazu.

Izvor: Ivana Nikolić
Foto: Petar Đorđević

Komentari (0)

Loading