Story Café

Nina Janković Dičić i proslava treće godišnjice braka: Mateja i ja slavimo ljubav svakog dana

Nina Janković Dičić i proslava treće godišnjice braka: Mateja i ja slavimo ljubav svakog dana

U ljubavi nema pomoći, sem voleti više, zabeležio je davno ruski pisac Lav Nikolajevič Tolstoj. Tu konstataciju već sedmu godinu zaredom potvrđuju atraktivna glumica Nina Janković Dičić (29) i njen suprug Mateja Dičić (33), koji su obeležili treću godišnjicu braka.

- Godišnjicu smo proslavili zajedničkom večerom s venčanim kumovima u jednom gradskom restoranu. Ni moj suprug ni ja nismo robovi datuma, već nam je praznik svaki dan koji uspemo da ugrabimo samo za nas dvoje. Budući da Mateja mnogo radi, a i moje obaveze u pozorištu znaju da se oduže do kasno u noć, svaki slobodan trenutak mnogo nam znači – objašnjava Nina i otkriva da potpisivanje bračnog papira nije mnogo promenilo njihov odnos, jer ne pripadaju običnim parovima.

– Čar našeg braka jeste u tome što se mi i dalje zabavljamo. U tom smislu, ništa se nije promenilo – nadovezuje se ona i dodaje da su se, nakon četiri godine zabavljanja i tri braka, neke stvari između njih iskristalisale, te sada više uživaju u zajedničkom vremenu i sitnicama nego u pompeznim poklonima.

Kod Mateje volim njegovu duhovitost, harizmu i to što u svakom trenutku zna kako treba da reaguje

– Postalo je normalno da jedno drugome kupujemo stvari i to više nije nikakvo iznenađenje. Možda je to jedina stvar u našem braku koja je počela da se podrazumeva. Ipak, romantiku vezujem za fine gestove koji umeju da me obraduju i razneže više od bilo kog poklona – objašnjava umetnica koju i dalje oduševljavaju mnoge suprugove osobine.

– Kod Mateje volim njegovu duhovitost, harizmu i to što u svakom trenutku zna kako treba da reaguje. Divan je, nežan i pažljiv – ponosno o svom mužu priča gospođa Dičić.

Mada je poslovno veoma angažovana, glumica ističe da za kratka putovanja sa suprugom uvek nađe vremena. Zajednički odmori za njih su jedinstvena mogućnost da ostanu sami i uživaju u svojoj ljubavi.

– Trudimo se da otputujemo kad god je to moguće, makar i na tri dana, samo da smo sami i prepušteni jedno drugom. Obožavamo da otkrivamo lepotu raznih gradova, njihovu kulturu i tradiciju. Takođe, volimo da se prepustimo nekom mestu u kojem je satkana sva čar te zemlje, a nije deo standardne turističke maršrute – kaže Nina koja se nedavno vratila iz Pariza u kojem je s kolegama Nevenom Ristić i Ivanom Mihailovićem nastupila u čuvenom pozorištu "Sveti Leon" gde su izveli predstavu "Teško je reći zbogom".

Romantiku vezujem za fine gestove koji umeju da me obraduju i razneže više od bilo kog poklona

– Bio je to kratak, ali veoma lep boravak u Parizu. Tamošnja publika naprosto je božanstvena. Nakon predstave, dobili smo mnogo čestitki i poziva da dođemo opet – govori umetnica kojoj je ovo drugo po redu putovanje u "Grad svetlosti".

– U francuskoj prestonici bila sam prvi put prošle godine s predstavom Upoznaj mog tatu i tada sam uspela da je doživim na pravi način. Osim što sam uživala u svim njenim lepotama, dobro sam se zabavila u društvu svojih kolega, a najviše u muzičkim interpretacijama divne Katarine Gojković, koja je često znala da se lati mikrofona – priseća se ona i priznaje da joj se ovaj grad toliko dopao da će ga ubrzo posetiti i treći put, ali s Matejom.

Ni moj suprug ni ja nismo robovi datuma. Praznik je svaki dan koji uspemo da ugrabimo samo za nas dvoje

– Tamo živi moj brat od tetke sa svojom porodicom, tako da ćemo u narednom periodu sigurno otići kod njih – zaključuje Nina koja je trenutno okupirana planiranjem dugoočekivanog i zasluženog letovanja sa suprugom.

Autor: Suzana Jančić
Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading