Story Café

Mirjana i Miloš Krasić: Slavlje za najmlađu ćerku (foto)

Autor: | 29/01/2018

Mirjana i Miloš Krasić: Slavlje za najmlađu ćerku (foto)

Uspešni fudbaler i njegova supruga nedavno su okupili svoje najbliže u Novom Sadu kako bi obeležili drugi rođendan naslednice Sofije, a tom prilikom otkrili su nam i detalje iz svog porodičnog života u Poljskoj i kakvi su im planovi nakon završetka profesionalne karijere našeg poznatog sportiste

U porodici fudbalera Miloša Krasića (33) i njegove supruge Mirjane (34) uvek ima povoda za slavlje. Ponosni roditelji nedavno su organizovali proslavu drugog rođendana svoje mlađe ćerke Sofije, a žurki su se najviše obradovali stariji naslednici para – sedmogodišnja Mila i troipogodišnji Mihajlo. U želji da prirede odličnu zabavu za najmlađe, odlučili su da okupe prijatelje i kumove u jednoj novosadskoj igraonici koja je za tu priliku bila posebno dekorisana.

– Pošto je Sofija rođena u januaru, u vreme praznika, volim da njene rođendanske žurke budu u duhu Nove godine i Božića. Prošle godine odlučili smo da sve bude u znaku Deda Mraza i poklona dok smo ove izabrali snežne kućice u svetloroze tonovima – počinje priču ponosna mama dok njen suprug nastavlja:

– Mira već godinama organizuje dečje rođendane i pravi je profesionalac u tome, a meni je drago što Sofijin rođendan pada baš u vreme pauze, tako da smo mogli zajedno da ugostimo sve drage ljude i s njima podelimo našu radost – iskren je fudbaler koji trenutno igra za poljski klub “Legija” dok se njegova životna saputnica slaže s njim:

– Kada imate troje dece, neminovno postanete pravi maher u organizaciji slavlja za najmlađe. Dok mi je ranije trebalo mnogo više vremena za tako nešto, sada to radim vrlo lako. Uostalom, svaki put su slična slavlja s gotovo istim gostima pa nema mnogo iznenađenja. Nažalost, ove godine vladali su virusi pa nisu mogli da nam dođu svi koje smo zvali, ali bilo nam je lepo. Najveći broj gostiju činila su deca, kako i treba. Tu su bili naši prijatelji sa svojim naslednicima dok naša najstarija ćerka ima svoje drugare koje zove kako na svoje, tako i na zabave svog brata i sestre.

Ponosni roditelji tvrde da je njihova najmlađa mezimica veoma napredno i snalažljivo dete te da je mnogo brže sazrela od starije sestre i brata jer je, odrastajući u velikoj porodici, naučila da se bori za sebe.

– Mislim da je uobičajeno da su najmlađa deca najsnalažljivija. Sofija je veoma pametna devojčica i s njom nam je najlakše. Rano je progovorila i potpuno je ravnopravna s Milom i Mihajlom – ističe uspešni sportista, a njegova supruga ga podržava:

– Često mi se čini da je Sofija zrelija od Mihajla koji je stariji od nje godinu i po dana. U njihovom slučaju ta razlika nimalo se ne primećuje i volim da kažem kako nam je sin najveća beba u kući. On je predivan dečak i pravi mamin sin dok je Miloš slabiji na ćerke, s kojima uživa otkako smo svi u Poljskoj.

Dok je Mirjana ranije s decom često boravila u rodnom Novom Sadu, gde ona i Miloš planiraju da žive po okončanju njegove karijere, otkako je njihova starija ćerka krenula u školu u Gdanjsku, najveći deo godine svi provode u Poljskoj.

– Dugo smo većali gde da upišemo Milu u školu jer nije znala ni engleski ni poljski pa smo strahovali kako će se snaći u novoj sredini. Razmišljali smo o opciji da krene u školu u Novom Sadu gde ima svoje društvo, ali shvatili smo da će nam biti vrlo teško ako kao porodica budemo razdvojeni i krenula je u internacionalnu školu u Poljskoj – otkriva nam Krasić, a Mirjana nastavlja:

– Mislim da je to bila ispravna odluka. U početku sam smatrala da će joj biti teško i čak sam možda i navijala da ostanem s decom u Srbiji, ali uvidela sam koliko bi moj suprug bio tužan zbog toga. Ispostavilo se da se Mila snašla mnogo bolje nego što smo mogli da pretpostavimo i da je brzo savladala jezik. U Poljskoj je najpre godinu dana pohađala predškolsko, a sada je u prvom razredu. Poučeni njenim primerom, sada smo i Mihajla upisali u vrtić, što ga je učinilo veoma srećnim. Zapravo, mi roditelji često se bespotrebno brinemo oko dece, a ona se snađu u svakoj situaciji.

Srećni supružnici koji će ove godine proslaviti deceniju i po ljubavi kažu da u Poljskoj vode miran porodični život i da im to veoma prija jer su posvećeni prvenstveno mališanima.

– Milošu je dobro u klubu, a to je meni najvažnije. S druge strane, deca su se prilagodila tamošnjem načinu života, tako da sam i ja srećna. Za razliku od drugih gradova u kojima smo živeli, poput Moskve ili Istanbula, Gdanjsk je mnogo manja i mirnija sredina, a u ovoj fazi života baš to nam odgovara. Kao i svaka žena profesionalnog sportiste, podnosim deo žrtve, ali to radim iz ljubavi prema mojoj porodici i ne pada mi teško. Uostalom, njegova karijera ima rok trajanja i već joj se bliži kraj. Miloš planira da ostane u sferi sporta i kada prestane aktivno da igra, što je potpuno logično jer je u tome ceo život, a za sada nam je u planu da nam tada baza bude Novi Sada dok ćemo putovati ukoliko to njegove obaveze zahtevaju – zaključuje Mirjana.