Story Café

Slaven Došlo: Žene me osvajaju na različite načine

Slaven Došlo: Žene me osvajaju na različite načine

Od kada se pojavio na javnoj sceni, atraktivni glumac nije postao miljenik samo stručne javnosti već i ženskog dela populacija koji ga obožava, a nama je otkrio da teži emotivnoj stabilnosti i da još nije ustanovio čime osvaja devojačka srca

Mladost, entuzijazam i neosporni talenat sjajni su preduslovi za početak uspešne umetničke karijere što je glumcu Slavenu Došlu (26) itekako išlo na ruku. Diplomac Akademije umetnosti na klasi Mirjane Karanović već na samom početku odigrao je zapažene uloge u značajnim filmovima kao što su “Pored mene”, “Vlažnost” i “Biser Bojane”, a televizijska publika ga je zavolela i u serijama “Vojna akademija” i “Komšije”. Ipak, Slaven nije samo miljenik reditelja već i ženskog dela populacije koji ga je brzo proglasio najatraktivnijim mladim glumcem te bez njegovog imena ne mogu da prođu liste najpoželjnijih srpskih momaka. U skladu sa statusom velikog zavodnika, Došlo je za potrebe našeg magazina pozirao na delikatan način sa balerinom Lidijom Novaković sa kojom ima priliku da sarađuje u hit mjuziklu “Fantom iz opere”.

Da li vam je prijalo da za editorijal našeg magazina pozirate na fotogragfijama koje su inspirisane predstavom Pozorišta na Terazijama?

- S obzirom na to da je sa mnom pozirala i balerina Lidija Novaković sa kojom igram u predstavi “Fantom iz opere”, nije bilo teško. Ako tome dodamo da smo se fotografisali u Pozorištu na Terazijama, mogu da kažem da sam se osećao kao da sam kod kuće.

Od kako ste se pojavili na medijskoj sceni proglasili su vas za jednog od najpoželjnijih mladih glumaca te vas često angažuju u različitim marketinškim kampanjama, da li vam prija taj deo javnog posla?

- Svakako mi prija to što imam mogućnost da ljudima skrenem pažnju na stvari za koje lično mislim da su vredne.

Koliko pažnje pridajete modi i svom stilu odevanja?

- Generalno, ne mogu da kažem da se kontinuirano bavim promišljanjem i kreiranjem ličnog stila odevanja. To mi se više dešava usput dok tragam za onim u čemu se osećam najbolje.

Kako reagujete kada vidite vaše ime na listi najbolje odevenih ili najzgodnijih muškaraca u Srbiji?

- Na listi najbolje odevenih se još nisam video, ali svakako da imponuje.

Da li takve titule mogu da vam budu od koristi prilikom kastinga za nove uloge?

- To zavisi od toga za koju se ulogu pravi kasting. Ako bi trebalo da igram nekoga za koga je značajno to što je ružan, verovatno mi ne bi bilo od koristi.

Za kratko vreme odigrali ste značajte uloge kako u pozorištu tako i na filmu, kakve su vaše ambicije u poslu?

- U poslednje vreme ne razdvajam životne i poslovne ambicije i ono za čim tragam u oba segmenta života jeste zadovoljstvo. Mislim da za umetnika nije dobro da bilo gde žuri i to je ono čemu sada težim. Imam dovoljno vremena da pogledam oko sebe i odredim promenu pravca. Što se konkretnih stvari tiče, igram predstave koje su mi na repertoarima, trenutno traju fizičke pripreme za novi nastavak filma “Pored mene”, a od aprila kreće snimanje nove sezone serije “Vojna akademija”.

Volite li da povlačite crtu na kraju godine i jeste li sebi odredili ciljeve za 2018.?

- Za Novu godinu je nekako najlakše simbolično se oprostiti od stvari koje vam nisu bile mile tokom prošle i usmeriti se ka stvarima koje bi vam bile mile u sledećoj godini. I sam sam napravio svoju listu želja za narednih dvanaest meseci, koja bi se možda pre mogla nazvati podsetnikom u odnosu na koji ću da sagledavam sve što se bude dešavalo u 2018.

Da li mladi umetnici poput vas mogu lepo da žive od svog rada?

- Ne bih da zvučim nezahvalno, zbog toga što sam svestan da sam po mnogo čemu privilegovan dok se bavim ovim poslom, ali finansijski deo naše priče se svodi na dobro poznato traganje za stalnim zaposlenjem ili isčekivanjem nove nesigurnosti. Glumaca je mnogo, prilika vrlo malo, a prilike koje nude bilo kakvu dužu finansijku sigurnost ne postoje. Verujem da je umetnicima iz drugih sfera još teže.

Čije savete u poslu najviše cenite?

- Postoji nekoliko ljudi, koji su mi i prijatelji, a koje besumučno zovem kada trebam da donesem bilo koju poslovnu odluku.

Poslednjih godina postali ste miljenik ženske publike, da li vam prija njihova pažnja i popularnost koju ona nosi sa sobom?

- Prija mi, između ostalog, i zbog toga što ni u jednom trenutku ništa u vezi sa tim nije bilo napadno već samo prijatno i slatko.

Da li vam je bitno da imate stabilan emotivni život ili i nestabilnost može da bude plodonosna za vaš posao?

- Generalno težim stabilnosti.

Koja osobina kod žena može da osvoji vaše srce na “prvu loptu”?

- To je do sada toliko variralo da bih verovatno slagao kada bih ponudio bilo kakav odgovor.

Čime vi osvajate žene?

- Znam da će moj odgovor zvučati kao kliše, ali mislim da je stvarno bolje da pitate njih.

Jeste li bolji zavodnik na filmu ili u privatnom životu?

- Na filmu je lako biti zavodnik pošto nema onog emotivnog ulaganja koje dolazi posle.

Odlazite li često u vaš rodni Sombor i kako ljudi iz vaše okoline reaguju na vaš uspeh?

- Odlazim koliko god mogu. Raduje me da vidim moju familiju, a naročito malog sestrića koji sada više i nije tako mali. Ne deluje mi kao da se odnos okoline strašno promenio, mislim da delimo zajednički radost zbog uspeha.

Mislite li da vas je popularnost donekle promenila i da li ona neminovno menja čoveka?

- Mislim da čovek neminovno reaguje na promene koje mu se dese, a i da je za bilo kakav rast ličnosti neophodna promena. Mislim da mi je popularnost dala ubrzani kurs shvatanja raznih pojava koje mi do tada nisu bile u sferi interesovanja.

Nedavno ste bili na Baliju, kakve uspomene nosite sa tog putovanja?

- Bali je za mene izmišljeno ostrvo. Mesto osmeha na kom život diše punim plućima. Generalno nisam nikakav ljubitelj zime tako da je to putovanje bilo idealna prilika da je na kratko izbegnem i da sretnem drage drugare koje nisam video dosta dugo.

Koliko vas izmeštanje iz sredine i upoznavanje novih kultura oplemenjuje?

- Mogao bih sada reći da je to jedino što me zanima ali verovatno bih prenaglio sa tom izjavom. Obožavam da se nađem negde tamo daleko gde je sve slično ali opet funkcioniše na drugi nacin, tako shvatite da zapravo ne postoje pravila već samo treba biti dovoljno otvoren i voditi se radošću i stomakom.