Story Café

Jelena Rozga: Zbog karijere sam propustila neke privatne trenutke, ali to je put do uspeha

Autor: | 20/02/2018

Jelena Rozga: Zbog karijere sam propustila neke privatne trenutke, ali to je put do uspeha

Regionalna pop zvezda prenela nam je svoje utiske nakon prve posete Dubaiju gde ju je najviše impresionirala pustinja, otkrila nam je šta se promenilo u njenom životu otkako je proslavila 40. rođendan, ali i kakvog muškarca priželjkuje pored sebe

Hrvatska pop pevačica Jelena Rozga (40) već godinama tokom januara sebi priušti zasluženi odmor kada obično putuje u toplije krajeve. Ove godine odlučila je da poseti sunčani Dubai – jedno od najatraktivnijih mesta na svetu u kojem ranije nije boravila. Budući da, poput svake Dalmatinke, ne voli zimu i sneg, odmor na plus četrdeset stepeni veoma joj je prijao.

– Volim putovanja, jer se nakon svakog povratka iz neke zemlje osećam bogatije, pa je tako bilo i ovog puta. Odlazak u Dubai za mene je jedno sasvim novo iskustvo. Reč je o gradu koji je zaista poseban, u kojem u istom danu možete da se sunčate na plaži i skijate na snegu, gradu koji je sam po sebi čudo kad se setite da je pre 40 godina tu bila pustinja, a danas je oaza luksuza. Moram reći da je najlepši i najupečatljiviji dan bio upravo onaj koji sam provela u pustinji. Bio je to prelep doživljaj, osećaj vrućeg peska pod nogama, kristalno čisto plavo nebo i pogled unedogled. Savršeno – prenosi svoje impresije Jelena koja je pre odlaska na odmor iza sebe ostavila mnogo ostvarenih uspeha:

– Sa svojim timom već pravim nove planove, preslušavam neke melodije. Moram da priznam kako sam baš u fazi kad sam se zaželela sve te radne energije i treme pre izlaska novog materijala. Verujem da ću publiku uskoro obradovati jednom novom pesmom.

Kada govorimo o uspesima koje je Rozga ostvarila u prošloj godini, pre svega mislimo na njen album “Moderna žena” koji je bio najslušaniji u regionu, a simboličan naslov odabrala je baš zbog toga što i sebe smatra jakom pripadnicom lepšeg pola.

– Da sebe ne smatram modernom ženom, ne bih stala iza takvog naslova. Moderna žena je svaka od nas, jer svaka ima svoju priču, svoj put u kojem je hrabra i neuništiva. Moderna žena je i majka koja se posvetila odgajanju dece i poslovno uspešna žena koja gradi karijeru. Vaše svakodnevne odluke koje donosite u životu, vaša hrabrost i snaga čine vas modernom ženom. Moderna žena je srećna žena – objašnjava Jelena i dodaje da smatra da bi žene u današnje vreme trebalo da se drže što je više moguće zajedno:

– Kad smo jedna uz drugu, možemo sve. Još uvek, nažalost, živimo u svetu u kojem žene u nekim sferama nisu ravnopravne s muškarcima, rekla bih da je još dug put do cilja, a samo zajedno i ujedinjene možemo doći do njega.

Dok svakoga ko je došao do spoznaje lične sreće pevačica smatra uspešnim čovekom, pitali smo je da li je morala da se odriče privatnih zadovoljstva zarad karijere i žali li za tim što se još nije ostvarila kao majka.

– Nijedan uspeh ne dolazi bez odricanja i žrtve. Svakako da sam zbog karijere propustila neke privatne trenutke, ali to je put do uspeha. Međutim, čovek nikada ne sme izgubiti pravog sebe, vremena za porodicu, prijatelje i ljubav uvek se može i mora naći. Nikada ne gledam u prošlost i uvek sam okrenuta budućnosti. Nešto poput majčinstva ne možete uvrstiti u kalendar, to je život, stvari se događaju onda i kad im je suđeno. Uloga majke jedna je od onih koju priželjkujem i neizmerno joj se radujem – objašnjava harizmatična Splićanka koju smo pitali kakvog muškarca vidi pored sebe:

– Spontanog, zabavnog i onog koji je svoj. To sada kažem, ali kad se ljubav dogodi – pogodi vas i zaljubite se i u ono što vas možda na prvu nije privlačilo. Ljubav je slepa.

Iako važi za mladoliku osobu kojoj bi malo ko dao više od trideset godina, Jelena je nedavno proslavila 40. rođendan, ali taj jubilej ne smatra posebno značajnim. To nas i ne čudi, jer je uprkos brojkama, uspela da sačuva dete u sebi i da konstantno gleda samo pozitivnu stranu života.

– Nikada se nisam opterećivala godinama i brojkama. Živim svoj život punim plućima, slobodno. Srećna sam žena, radim posao koji volim, imam divnu porodicu i prijatelje, samo mi još fali ono malo ljubavi. Recimo, nikada se ne bih vratila u svoje dvadesete, bile su to lepe godine, ali ja nekako više uživam u ovim sada. Pre neki dan čitala sam da su istraživanja pokazala kako su žene najsrećnije u 85. godini. E, dok one ne dođu, ja uživam u ovim sada – tvrdi atraktivna muzička zvezda koja ističe da se van pozornice ne razlikuje ni po čemu od ostalih devojaka:

– Živim normalnim životom poput svih drugih. Volim duge šetnje s mojim psom Ringom, druženja s prijateljima, odlazak u bioskop, pozorište, na večere... Nastojim da živim mirno i bez stresa, koliko god je to moguće – iskrena je Jelena koju smo za kraj pitali da li je bilo mnogo izazova na njenom putu i kako joj je pošlo za rukom da ostvari karijeru bez skandala:

– Možda je to bio teži put, možda je bio duži ali je bio jedini koji sam znala. Tako sam vaspitavana i takav život oduvek živim. Kao što u pesmi “Moderna žena” kažem: “Fer i pošteno”.