Story Café

Nikolina Kovač Kapor: Nismo bili zreli za razvod

Autor: | 22/02/2018

Nikolina Kovač Kapor: Nismo bili zreli za razvod

Poznata Sarajka otkriva kako su nesuglasice između nje i supruga prouzrokovale loše odnose u braku pa čak i razgovore o razlazu, ali uz mnogo ljubavi, strpljenja i kompromisa uspeli su sve da reše i učvrste svoj odnos

Otkako se pojavila u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”, pevačici Nikolini Kovač (28) život se potpuno promenio. Njena muzička karijera krenula je uzlaznom putanjom, ubrzo se zaljubila, a zatim i udala za svog kolegu Sašu Kapora (32), kome je samo dan nakon venčanja rodila sina Nikolaja (5). Nakon što je na svet donela sina, Nikolina se susrela s bolnom činjenicom da njen mezimac ima zdravstvenih problema, te je već na početku majčinstva bila razdvojena od svog mališana koji je nekoliko dana ostao u inkubatoru. Nije mnogo prošlo a na njena vrata stigla je još jedna nemila vest. Ovoga puta njeno zdravstveno stanje dovedeno je u pitanje – dijagnostikovan joj je tumor na grliću materice. Operacija koja je usledila prošla je u najboljem redu, ali Nikolina nije imala priliku dugo da se raduje jer ju je već na prvoj “krivini” sačekao nov izazov. Suprug, ona i dete doživeli su saobraćajnu nesreću koja je, na radost njihovih prijatelja i porodice, prošla bez većih posledica. I taman kada je pomislila da su svi problemi iza nje, bračna zajednica u kojoj živi već šestu godinu, počela je da se raspada. Pevačica je i ranije govorila da ni u jednoj vezi, pa ni u njenoj, ne cvetaju ruže, ali očigledno je da je ovoga puta između nje i supruga bilo ozbiljnih razmimoilaženja, te je u iskrenom razgovoru za naš magazin odlučila da stvari nazove pravim imenom:

– Imajući u vidu koliko moj glas može da utiče na druge ljude i pomogne im, odlučila sam da kažem da i moj brak ima problema. Svaki odnos, bio on porodični ili prijateljski, ima dobrih i loših strana pa su nesuglasice nešto što nikome nije strano. Istina, dogode se momenti kada ne možeš da shvatiš zašto te je neko ko te voli doveo u ružnu situaciju i čime si to zaslužio. Tada dođe do tačke pucanja koja prouzrokuje prvo razmišljanje o razlazu, a zatim i razgovor o tome. Ljudi često nepromišljeno reaguju, sada kada na sve to pogledam, mislim da nismo bili dovoljno zreli za razvod. Nije se lako ni razvesti, ne zovu razvod uzaludno drugom smrću.

Prisećajući se loših dana braka, Sarajka s beogradskom adresom otkriva oko čega su najčešće nastajale nesuglasice između nje i muža.

– Saša i ja smo karakterno dosta različiti. Dok sam ja emotivac, on je suvi materijalista, kao što su, uostalom, svi muškraci. Već na samom početku postalo je jasno oko čega će između nas nastati razmirice, bilo je tu i sitnica, ali naravno i krupnih stvari. Kada uđete u vezu s partnerom koji je navikao na neki drugi tip žena, mnogo je važno da probate da ga prilagodite sebi. Dobar muž se ne rađa, nego ga supruga kasnije u braku stvara, majka ga vaspita dok ga onda supruga prevaspita – kroz smeh priča atraktivna plavuša koja priznaje da se tim parametrima nije vodila na samom početku veze nego je različitosti i probleme prećutkivala.

– Ranije sam se povlačila u sebe i pojedine stvari zataškavala, ali na vreme sam shvatila da to nije dobra stvar. Zato sam odlučila da budem daleko otvorenija i kažem sve što mi smeta. Umem ponekad i da povisim ton i pobesnim, mada Saša kaže da sam tada smešna i da to nisam ja. Nije, naprosto, navikao takvu da me gleda. S vremenom sam naučila da je neke stvari potrebno i prećutati i izneti ih kada se za to ukaže povoljan trenutak. To je mnogo delotvornije. Bitno je da čovek u braku postane mudar i ne nameće svoj stav ljutnjom i svađom, nego da ga svom partneru na fin i pametan način izloži kako bi ga on bespogovorno prihvatio. Ja sam u tome uspela – ističe ona.

Upravo ta mudrost, otvoreni razgovori, ali i ljubav koja se od samog početka nije promenila, pomogli su Nikolini i njenom suprugu da spasu svoj brak.

– Sve te naše oscilacije prevazišli smo upravo ljubavlju. Ona utiče na sva psihička stanja kod ljudi, kao i na kopromise. Kada se sada osvrnem, shvatam koliko nas je zapravo taj period ojačao. Mislim da smo postali toliko jaki da na naš odnos više ništa ne može da utiče.

Ipak, Nikolina ne poriče da su njene bračne razmirice ostavile velikog traga na nju, te se u proteklom periodu borila s blagim vidom depresije.

– Akumuliralo se dosta toga te sam se povukla u samu sebe. Pored porodičnih problema, glavni razlog za stanje depresije bio je moj fizički izgled, koji mi je tokom čitavog života umesto prednosti bio teret i pravo prokletstvo. Nikada u njemu nisam umela da uživam i u odnosu na druge devojke koje poznajem, nisam imala dovoljno samopouzdanja. Veliki teret i stid dugo su čučali u meni. Tako je bilo tokom čitavog mog detinjstva, u srednjoj školi pa i na fakultetu. Imala sam utisak da zbog mog izgleda niko nikada nije vrednovao šta imam da kažem i uradim – iskrena je muzička zvezda.

Iako je prošla veoma težak period, nikada nije dozvolila da se ta njena depresivna stanja niti svađe sa Sašom odraze na sina Nikolaja koji je njen centar sveta.

– Uvek sam imala samokontrolu, ali i osećaj da je on tu i da može sve da čuje. Veoma je osećajan, kada samo malo povisiš ton, on pita zašto ga ne voliš – o nasledniku govori Nikolina i dodaje da bi volela da u narednom periodu Saši podari ćerku koja bi još više učvrstila njihov emotivni odnos i brak.

– Ne volim mnogo da pričam o tome jer su to svete stvari. Istina je da bih volela da dobijemo devojčicu – otkriva šarmantna pevačica čije su misli ovih dana usmerene na profesionalne poduhvate. Nedavno je objavila spot za numeru “Neprestano”, dok je uskoro očekuje ozbiljan rad na još tri pesme.

– Objavila sam singl koji je napisao Bane Opačić, kao i spot za njega, koji je malo drugačiji od svega što sam imala prilike da radim. Nakon toga planiram da realizujem pesmu “Kako da te zaboravim”, na kojoj sarađujem s kolegom Halidom Bešlićem. Nikada nisam imala prilike da se susretnem s takvim radom. Svaki put kada odem u Sarajevo, nas dvoje provedemo po nekoliko sati u studiju radeći na pevačkim deonicama, kako bismo iznedrili što bolju pesmu. Uskoro za nju planiramo i spot koji ćemo snimiti u Sarajevu. Pored toga, plasiraću još dva singla, nadam se da će moje zalaganje i trud publika prepoznati – zaključuje pevačica.