Story Café

Dado Polumenta: Živim za Dorijanov i Alein osmeh

Autor: | 25/06/2017

Dado Polumenta: Živim za Dorijanov i Alein osmeh

Harizma i vedar duh glavne su odlike pevača Dada Polumente (35) koji sa svojom trećom suprugom, manekenkom Ivonom Polumentom (24), polako gradi život iz bajke. Centralno mesto u njihovoj porodici zauzima pevačev sin iz prvog braka, dvanaestogodišnji Dorijan, a odnedavno i osmomesečna Aleja, pred kojom se Dado topi. Njegovo slobodno vreme specijalno je odvojeno samo za nju, njenu igru, smeh, mnogobrojne crtaće i dečje pesmice, bez kojih ne može da prođe dan. Kao svaki dobar otac, pevač joj peva uspavanke, menja pelene, kupa je i hrani, a od momenta kada ju je ugledao, osvojila je njegovo srce i opravdala priče o ljubavi ćerke i oca.

– Govorili su mi da su ženska deca privrženija ocu, a ja to sada doživljavam i osećaj je predivan, nežniji i daleko prisniji – otkriva Dado i objašnjava kako su supruga i on odlučili da ćerki daju ime Aleja.

– Prilikom vraćanja s nastupa, čuo sam to ime i mnogo mi se dopalo. Kasnije, kada smo proverili značenje, obradovali smo se jer označava prvorazrednu, visoku i plemenitu osobu, u kakvu Ivona i ja želimo da izraste – priča on.

Mada izuzetno angažovan kako u zemlji, tako i u inostranstvu, Polumenta se poslednjih meseci trudi da što više vremena odvoji za svoju mezimicu, suprugu i svog sina koga je dobio u vanbračnoj zajednici sa igračicom i modelom Anamarijom Kikoš.

– Kada je Dorijan rastao, bio sam mnogo mlađi, više sam radio, tako da sam propustio dosta toga. Trudim se sada da sve to nadomestim sa Alejom. Istina je da je supruga stalno oko nje, ali kad god mogu, priskočim u pomoć – govori izvođač poznatih pesama i kroz šalu dodaje da je kod njih sada u kući sve podređeno bebi te da mu nije problem da, kada je to potrebno, obriše prašinu ili nešto skuva.

– Ne libim se nijednog posla, čak i kada mi Ivona to ne traži, ustanem i pospremim kuću. Volim i da skuvam, mada sam vičniji pomoćnik nego kuvar. Uživam da roštiljam dok prava kuvana jela sa šporeta prepuštam supruzi – kaže on i priznaje da se, pored svega, on ipak drži svog glavnog posla, a to je da nasmeje svoju naslednicu.

– Živim za Alejin osmeh i kada smo zajedno, moj zadatak je da ona bude što srećnija. Po ceo dan gledamo Baby TV channel koji ona obožava, a ja se prilagođavam – otkriva Dado i osim o svojoj ćerkici, s ponosom priča i o svom prvencu koji je s neizmernom ljubavlju prihvatio sestru.

– Njih dvoje imaju poseban odnos i mnogo se vole. Ponekad sam prijatno iznenađen Dorijanovim gestovima i pažnjom, ali krv nije voda, prepoznali su se – kroz smeh priča šarmantni izvođač i ističe da mu je drago što pored svih svojih školskih obaveza, njegov sin voli da provodi vreme sa svojom sestricom.

– Dorijan pohađa šesti razred osnovne škole i uz to trenira fudbal u Partizanu. Dosta putuje, ali obojica se trudimo da uskladimo zajedničko vreme kada god možemo, bilo da je to na nekoj planini, moru, u Novom Sadu ili Beogradu – objašnjava Dado koji neretko svoje osobine prepoznaje kod sina.

– Primećujem svoju narav, harizmu i osmeh, ali isto tako ljubav prema fudbalu. Kao mali, imao sam veliku želju da budem fudbaler, evo on sada živi moj san i vrlo je dobar u tome. Veoma smo slični, što me raduje – ponosno kaže i objašnjava da bez obzira na to čime odluče da se bave njegova deca, kao pravi otac biće uvek tu za njih i njihove emotivne i profesionalne odluke, pa makar krenuli i njegovim stopama.

– Najbitnije je da su zdravi i srećni, a podržaću ih kakvu god životnu odluku da donesu, ali pre toga bih se potrudio da im objasnim da muzičari jedu “hleb s devet kora”, uz konstantna odricanja, putovanja i noćni rad. Na estradi čovek mora da prođe mnoge teške trenutke da bi na kraju izašao kao pobednik, srećan i zadovoljan. Malo je takvih – otvoreno o svojoj profesiji priča Polumenta i dodaje da otkako je sa Ivonom ima jaču potrebu da se skrasi i provodi više vremena kod kuće.

– Već duži period pravim takvu profesionalnu priču da mogu da delujem iz mesta u kome živim. Studio u kome zajedno sa svojim poslovnim saradnicima stvaram nalazi se u zgradi u kojoj stanujem te na taj način gledam da više vremena provodim uz svoju porodicu. Umorio sam se od putovanja, a otkako sam upoznao Ivonu, koja je moja srodna duša, neverovatno mi prija ušuškana atmosfera doma i mir – ističe Dado koji neizmerno uživa u svom novom braku i zato se svakodnevno trudi da bude romantičan i obraduje suprugu ponekim gestom pažnje.

– Tekstopisac i osoba koja pravi muziku ne može da ne bude romantičan, da nije toga, ne bi mogao ni da stvara. Veliki sam emotivac i nemam problem da to pokažem – tvrdi pevač i dodaje da je u svojoj supruzi pronašao sve ono što mu je trebalo duhovno i fizički te da zato u njihovom braku nema mesta ljutnji.

– Mislim da ta osobina nije svojsvena muškarcima, ja mogu da budem ljut najviše 15 sekundi, brzo planem ali brzo i pređem preko najvećih problema na svetu. Čovek je veliki onoliko koliko može da oprosti – govori Dado i ističe da nije strašno pogrešiti, ali bitno je znati kada treba priznati grešku i pokajati se:

– Ako sam bilo gde pogrešio u svojim odabirima, uvek sam se pokajao i tražio oprost od Boga. Grešku je dobro priznati i razumeti da je ne bih ponovio.

Pevač otkriva da je odlučio da letnji odmor provede sa svojom porodicom prvo u Švedskoj, a zatim na nekoj lepoj letnjoj destinaciji, a potom ga od septembra očekuje privođenje kraju novog albuma i snimanje spotova u kojima će učestvovati cela njegova porodica:

- Već tri godine veoma studiozno pripremam album i potrudiću se da se publici predstavim u nekom drugačijem svetlu. Zamislio sam spotove poput neke španske serije, da budu povezani i u nastavcima, a planiram da uključim Ivonu, Dorijana i Aleju.

Autor: Suzana Jančić
Foto: Petar Đorđević

Komentari (0)

Loading