Story Café

Marina Visković: Imam tremu zbog svadbe

Marina Visković: Imam tremu zbog svadbe

Povodom proslave tridesetog rođendana koji je obeležila s najboljim prijateljima, poznata pevačica govori o stvarima koje će za nju u novoj deceniji biti drugačije, ali i planovima o skorašnjem venčanju

Kada i 2018. godina bude stigla do svojih poslednjih otkucaja, popularna pevačica Marina Visković verovatno će moći da sumira da je za nju bila jedna od najvažnijih u životu. Proslavila je trideseti rođendan, a takvi obično čoveka pripreme za novu životnu etapu. Uskor će pevačica u ovogodišnji kalendar moći da ubeleži i objavljivanje trećega albuma, a nešto kasnije, verovatno i najvažniji momenat – udaju za svog dugogodišnjeg izabranika, biznismena Mirka Vukovića. U ovoj godini ona ima čemu da se raduje.

– Srećna sam zbog nove životne etape i mislim da su tridesete najbolje godine. Obećala sam sebi da ću u njima biti opuštenija, jer čini mi se da sam u dvadesetim, kada je trebalo da živim devojačkim životom, dosta radila i jurcala – optimistična je Marina. Jubilarni rođendan prilika je da preispitamo život, ali Marina je generalno zadovoljna sobom:

– Svesna sam svojih vrlina i mana i na svakoj mani pokušavam da radim. Uvek kažem: „Definicija gluposti je kada uvek radite isto, a očekujete drugačiji ishod“. Ipak, trenutno sam zadovoljna samom sobom. Kao mlađa, pokušavala sam da neke stvari prilagodim okolini, a onda sam shvatila da na silu ništa ne treba menjati. Ponosna sam na to kakav sam čovek. Dobronamerna, bez trunke zlobe u sebi. Volim kreativne ljude, one koji su širokih shvatanja, a takva sam i sama. Veliki sam sanjar, volim slobodu i stremim ka tome da u svom okruženju imam što više takvih ljudi.

Na svakom životnom polju Beograđanka stoji više nego dobro, ispunjena je i u ljubavi i na poslu. Budući da su neke od njenih najboljih drugarica i dalje u potrazi za idealnim partnerom, pitali smo Marinu da li im deli nekakve savete.

– Ne dajem savete dok mi ih ne zatraže, ali volim da pomažem ljudima, pa sam uvek tu za svoje prijatelje. Dosta sam naučila iz svoje veze i to je bio jedan proces odrastanja, promene, prilagođavanja sebe i odnosa sa svojim partnerom. Mirko i ja različite smo osobe, što ne znam da li je otežavajuća okolnost, ali mi je svakako zanimljiva. Eto, u našem slučaju, suprotnosti su se privukle i opstajemo već dosta dugo. Poenta je da sve radite iz ljubavi i zahvaljujći njoj nadilazite sve prepreke, a kada se ona izgubi, ništa vam drugo ne vredi, tada vam odjednom smetaju i najveće sitnice – iskrena je Marina, ali takođe kaže da određene razlike između partnera ne treba premošćavati po svaku cenu:

– Moja polazna tačka za rešavanje problema jeste razumevanje, nikada osuđivanje niti svađa. Ipak, naučila sam da kompromis nije dobar za vezu jer onda zbog partnera radite stvari koje vam se ne sviđaju, a kasnije mu to prebacujete.

O predstojećoj svadbi moći će više da razmišlja nakon što novi album privede kraju, ali ono što može da nam oktrije jeste podatak koji nas je pomalo iznenadio:

– Imam tremu od svadbe, od venčanice, od same svečanosti. Možda će to nekome zvučati čudno, jer se bavim javnim poslom, ali u tom smislu ne volim da budem u centru pažnje, za mene je to veoma intiman čin. Zaista mi nije svejedno kada pomislim da ćemo to uraditi pred drugim ljudima. Mirko i ja dogovaraćemo se oko svadbenih detalja, a on će nastojati da ispuni svaku moju želju, kao što je to činio i do sada. Inače, ja osećam kao da sam u braku već duže vreme, pa će taj zvaničan čin za mene biti formalnost i jedna žurka više. Biće to proslava ljubavi, i naše ali i svih naših prijatelja – zaključuje Marina.