Story Café

Marija Veljković: Svi izazovi roditeljstva

Autor: | 04/04/2018

Marija Veljković: Svi izazovi roditeljstva

Najveći hrišćanski praznik u domu porodice glumice i voditeljke Marije Veljković (37) i ove godine biće ispunjen dečjom grajom i osmesima. U društvu supruga Milana Milovanovića (41) i njihovo troje dece – Đurađ (5), Rose (3) i Neve (1) šarmantna plavuša već je počela pripreme za veliko slavlje. Kao i svake godine, svi će zajedno farbati jaja i dekorisati kuću, što je već postala porodična tradicija kojoj se najviše raduju najmlađi članovi.

Nekoliko dana pre Uskrsa, Marija se prvi put fotografisala sa sve troje dece za naš magazin, kada nam je otkrila koliko se život njene porodice promenio otkad je pre godinu dana dobila još jednu ćerku. Iako naslednike smatra najvećim blagom i da bi bez njih njen život bio besmislen, ponosna mama ističe da se svakodnevno susreće s velikim izazovima te da često sebi postavlja pitanje: “Šta mi je sve ovo trebalo?”

Kako će vaša porodica proslaviti predstojeći Uskrs?

– Kao i svake godine, otići ćemo na tradicionalni ručak kod Milanovih roditelja i s njima obeležiti praznik. Suprug i ja nemamo mnogo slobodnih dana tokom uskršnjih praznika, tako da ne putujemo nikuda.

U kojoj meri se Đurađ i Rosa raduju farbanju jaja?

– Njih dvoje raduju se svemu što je kreativno, bilo da je reč o pravljenju kolačića za Božić ili farbanju jaja. I ovog puta svi ćemo zajedno ukrašavati jaja mada nisam sigurna da li ću dozvoliti Nevi da učestvuje u tom procesu. Verovatno neću. Inače, trudimo se da, kada god smo na okupu, svi zajedno radimo nešto kreativno. Mislim da je Uskrs za decu najradosniji praznik upravo zbog farbanja jaja i dekoracije kuće.

Trudite li se da na vašu decu prenesete tradicionalne vrednosti kojima su vas i Milana učili vaši roditelji?

– Naravno da se trudimo, ali ne zbog toga što očekujemo od njih da strogo poštuju tradiciju, već zbog formiranja njihovih ličnosti. Cilj nam je da odrastu u normalne i poštene ljude koji znaju ko su i šta su, a za to je potrebno poznavanje tradicije i istorije svog naroda. Dakle, radimo to, ali ne preterujemo.

Nastavak intervjua, kao i EKSKLUZIVNE fotografije Marije Veljković sa njenim mališanima, potražite u uskršnjem broju magazina "Story", koji je u prodaji do 10. aprila!