Story Café

Katarina Šišmanović: Želim muškarca koji će biti moj zaštitnik i pored kojeg ću se osećati voljeno i sigurno

Katarina Šišmanović: Želim muškarca koji će biti moj zaštitnik i pored kojeg ću se osećati voljeno i sigurno

Mada još nije pronašla svoju srodnu dušu, atraktivna voditeljka tvrdi da bi jako volela da zasnuje porodicu i ostvari se u ulozi majke što će joj biti najvažniji cilj tokom narednog perioda

Nakon devet godina voditeljskog rada u emisiji "Sve za ljubav" TV lice Katarina Šišmanović (34) odlučila je da napravi pauzu u poslu. Tužne ljudske sudbine, posao bez radnog vremena i konstantna putovanja veoma su je iscrepela i navela je na preispitivanja o tome da li je put kojim je krenula zaista za nju pravi. U međuvremenu je završila emotivnu vezu sa direktorom produkcijske kuće "Emotion" Goranom Stamenkovićem i privela kraju studije na Fakultetu političkih nauka te je imala dosta vremena da razmišlja o daljim životnim koracima. Posle godinu i po dana pauze shvatila je da je njeno mesto ipak ispred kamera, a ponuda da sa kolegom Milanom Kalinićem vodi kviz "Ko je na vrhu" stigla je u pravi čas.

- U pitanju je novi format, humanitarnog karaktera tako da sam odmah pristala. Pre svega reč je o zabavnom, ali i edukativnom kvizu koji se obraća svim generacijama. Drago mi je što sarađujem sa Milanom jer smo se još pre mnogo godina pokazali kao dobar tandem u emisiji “Sve za ljubav”. On je prvenstveno zadužen za zabavu gledaoca dok sam ja tu da se trudim da sve ide svojim tokom - objašnjava Katarina.

Rođena Kragujevčanka sa stalnom adresom u Beogradu ističe da je tokom profesionalne pauze imala dovoljno vremena da razmisli i o svom privatnom životu i da donese važne odluke. Jedna od njih je da želi da se ostvari u ulozi majke.

- Tokom dvadesetih godina na prvo mesto sam stavljala karijeru, izlaske i putovanja, a sada sam spremna da se nekome potpuno posvetim. Želim da rodim dete i osnujem porodicu i to će mi biti najvažniji cilj u narednim godinama. Oduvek sam znala da neću biti mlada mama, ali nisam mislila da će se materinski instinkt u meni probuditi tek sredinom tridesetih. Mada, bolje i sada, nego nikada - otkriva voditeljka koja za početak priželjkuje da pronađe kvalitetnog muškarca:

- Želim muškarca koji će biti moj zaštitnik i pored kojeg ću se osećati voljeno i sigurno. Ne bi mi smetalo da sretnem osobu koja iza sebe ima brak i dete jer bi mi njegov odnos sa bivšom partnerkom i potomcima mnogo govorio o tome kakvog čoveka imam pored sebe. S druge strane, bez obzira što je 21. vek meni je bitno da li mi je muškarac otvorio vrata od restorana ili automobila, kao i da li je ustao da se pozdravi sa mnom kada sam došla. Jako sam osetljiva i primećujem takve stvari, ali i mnoge druge na koje ostale žene možda ne obraćaju pažnju. Jednostavno nisam u stanju da budem sa nekim ko ne ume svojim ponašanjem da mi pokaže poštovanje.

Zbog razloga koje je nabrojala, atraktivna voditeljka priznaje da joj nije lako da pronađe svoju srodnu dušu. Ona tvrdi da su se u savremenom dobu drastično promenili muško-ženski odnosi, a njenoj prirodi to ni malo ne prija.

- Ne znam da li sam previše gledala filmove i serije, ali mislim da svaki pol ima svoju ulogu u udvaranju. Nisam neko ko ume da zavodi, osvaja ili zamoli za broj telefona i mislim da prave dame to ne bi trebalo ni da rade. Ukoliko mi momak ne priđe, smatram da mu se ne dopadam i sa takvom osobom nemam šta da tražim. Ne verujem u priču da se muškarci plaše uspešnih žena pa im se iz tog razloga ne udvaraju. Ako pravo dopadanje stvarno postoji, onda nema mesta za strah - kaže Katarina i dodaje da bi bila otvorena za vezu sa mlađim muškarcem:

- Sticajem okolnosti uvek sam bila sa starijim momcima, ali došla sam u životno doba kada mi godine više nisu važne. Volela bih da sretnem nekoga ko će biti moja ljubav do kraja života, neko sa kim ću proći sve faze: od zaljubljivanja do ljubavi. Veoma bi mi značilo da to bude osoba za koju veza i brak znače odricanje i kompromis. Ja sam neko ko je uvek spreman na prilagođavanje i promenu stava ukoliko suštinski u tome ne gubim sebe. Ako mi je sa nekom osobom lepše nego bez nje, uvek ću probati da pronađem kompromis. Naravno postoje stvari poput prevare i izdaje preko kojih se ne prelazi - zaključuje naša sagovornica.