Story Café

Marija Veljković: Slavlje za najmlađu naslednicu (foto)

Marija Veljković: Slavlje za najmlađu naslednicu (foto)

Glumica i voditeljka nedavno je sa suprugom Milanom Milovanovićem organizovala proslavu povodom prvog rođendana ćerke Neve, a tom prilikom otkrila nam je na koji način protiču dani u njenoj porodici punoj dece i kako su njeni stariji mališani prihvatili sestru

U domu voditeljke i glumice Marije Veljković (37) i njenog supruga Milana Milovanovića (41) nikada ne nedostaju povodi za slavlje. Ponosni roditelji nedavno su organizovali žurku povodom prvog rođendana njihove treće ćerke Neve i tom prilikom okupili su najbliže prijatelje i članove familije. Kako su prethodnih godina pravili proslave za njihovog petoipogodišnjeg sina Đurađa i troipogodišnju ćerku Rosu, s lakoćom su priredili slavlje tokom kojeg su se svi dobro proveli.

– Što se tiče organizacije dečjih rođendana, uglavnom sve poslove obavljam sama dok moj suprug ne sumnja u moj ukus, tako da mu se uvek dopadne sve što osmislim. Odlučili smo da ovog puta pedesetak najbližih gostiju okupimo u igraonici “Žuća”, a kako već imamo ljude s kojima sarađujemo i kada je reč o keteringu i tortama, to smo lako organizovali. Po mojoj želji, Neva je imala roze tortu sa zlatnom krunom i bilo mi je važno da svaki detalj na njoj bude po meri – iskrena je ponosna mama koja dodaje:

– Bila sam veoma emotivna na dan Nevinog rođendana i čini mi se da nisam bila toliko uzbuđena kada su Đurađ i Rosa punili godinu dana. Naša mala slavljenica sve vreme je bila nasmejana i uzbuđena što se igra s drugarima dok su se njeni stariji brat i sestra ponašali kao da je njima rođendan. Čak su se po povratku kući pomalo bunili što je Neva dobila više poklona od njih – iskrena je voditeljka kviza “Slagalica” i šou-programa “Najluđa noć”, koja kaže da njoj i njenom suprugu ne treba povoda da deci kupuju poklone:

– I Milan i ja spadamo u roditelje koji stalno nešto kupuju deci, tako da ne čekamo nikakva slavlja da bismo im poklonili nešto veliko. Ovog puta Nevi smo kupili kocke za igranje zato što je ona dete koje igračke nimalo ne zanimaju, već više voli da se igra praznim kutijama i flašama. U skladu s tim, odlučili smo da joj poklonimo igračke za koje smo smatrali da će joj biti zanimljive. I zaista, od svog rođendana počela je više da se interesuje za igračke.

Poznata mama tvrdi da je njena najmlađa devojčica dosta zrelija od svojih vršnjaka, ali i od starijeg brata i sestre kada su bili u njenom uzrastu. Takav tempo njenog razvoja ona pripisuje pre svega okolnostima u kojima raste.

– Neva je prohodala već sa deset meseci i mnogo je hitrija i brža nego što su to bili Đurađ i Rosa kada su imali godinu dana. Ne mislim da je ona naprednija od svojih vršnjaka, već raste uz starijeg brata i sestru pa je, kao i svako najmlađe dete u porodici, snalažljivija – otkriva Marija i kaže da Nevu obožavaju i brat i sestra:

– Oboje su divni prema najmlađoj sestri i mnogo je vole. Đurđa vaspitavam tako da bude zaštitnički nastrojen i prema Nevi i prema Rosi i on je zaista vrlo nežan prema njima. S druge strane, njih dve imaju nešto drugačiji odnos koji nije isti kao prema bratu, ali je podjednako lep – iskrena je Marija koja kaže da u njenom domu s troje dece nikada nije dosadno:

– Kada imate dvoje dece, već je gužva u stanu dok je troje, za mnoge, previše. U našem domu nikada nije tišina, a Milan i ja uspevamo da balansiramo između privatnih i poslovnih obaveza samo zahvaljujući njegovim roditeljima koji su uvek spremni da nam pomognu i da nam pričuvaju decu. Zapravo, ja nikada nisam bila angažovanija nego poslednjih nekoliko meseci – priča lepa glumica i voditeljka koja je posebno ponosna na svoj projekat s koleginicom Kristinom Radenković:

– Nas dve smo još pre dve godine pokrenule blog “Trudnoća je dar” u kome smo želele da podelimo svoja iskustva sa budućim mamama. Na takav korak odlučile smo se jer o mnogim pitanjima koja smo imale tokom drugog stanja nismo imale gde da se informišemo. Pošto je naš blog veoma posećen i susrećemo se s različitim pitanjima čitateljki, došle smo na ideju da organizujemo seminare u različitim gradovima u Srbiji. Najpre smo išle u Novi Sad, koji je Kristinin rodni grad, potom smo imale seminar u Beogradu, a u aprilu ćemo biti u mom rodnom Zaječaru. Budući da nas dve nismo stručnjaci, predavanja drže lekari i babice dok smo mi tu da podelimo lična iskustva. Odziv je odličan i nameravamo da posetimo još mnoge gradove širom Srbije – zaključuje Veljkovićeva.