Story Café

Marija Veljković i Nikola Ivačkov: Lekcije zavođenja

Autor: | 17/04/2018

Marija Veljković i Nikola Ivačkov: Lekcije zavođenja

Glumci Marija Veljković i Nikola Ivačkov za potrebe našeg magazina oživeli su likove iz nove predstave “Seks-bomba”, a tom prilikom otkrili su nam koliko im znače kritike koje dobijaju od svojih partnera i koliko su romantični

Hit predstava iz 2000. godine “Seks-bomba” nedavno je ponovo vraćena na repertoar Pozorišta na Slaviji, a među akterima našli su se glumci Marija Veljković (37) i Nikola Ivačkov (33). Talentovane kolege igraju veoma zanimljive uloge pa su tako na početku komada kumovi dok će kasnije uploviti u ljubavnu vezu. Iako se nisu poznavali pre ovog angažmana, Marija i Nikola tvrde da ih je zajednički rad zbližio te su postali odlični prijatelji koji rado jedno drugome daju iskrene savete. Pošto su reakcije publike nakon premijere bile fantastične, oboje se nadaju da će “Seks-bomba” biti veoma gledana komedija, a već imaju pozive i za mnogobrojna gostovanja širom zemlje.

Marija: Predstava je nastala po brodvejskom hitu “Ja volim svoju ženu”, a producent Rade Vukotić postavio ju je još 2000. godine prvi put na našu scenu. “Seks-bomba” je tada imala veliki uspeh, a kada je odlučio da ponovo oživi taj naslov, pozvao je Nikolu, Kristinu Radenković, Đorđa Davida i mene. Tekst je takav da lako može da se sklizne u vuilgarnost, što mi nikako nismo želeli, već smo uspešno izbegli sve zamke i napravili dobru komičnu predstavu koju je publika odlično prihvatila.

Nikola: Reč je o vodviljskom tipu komada u kojima volim da igram, tako da sam ulogu prihvatio čim mi je ponuđena. Lepo je što smo se mi glumci odlično zabavili tokom proba te smo sada postali i prijatelji. Uživao sam u procesu rada i s velikim elanom iščekivao sam svaku novu probu.

Kakav je vaš odnos u komadu?

Marija: Moj suprug u predstavi je Đorđe David, za koga malo ljudi zna da je školovani glumac, dok je Nikola muž Kristine Radenković, a meni je kum. Međutim, to je naš odnos na početku predstave, a posle se mnogo toga dešava među nama.

Nikola: Dok Marija i Đorđe igraju urbani par, Kristina i ja smo Vojvođani koji su došli u veliki grad, a iako su obrazovani, imaju mnogo crta male sredine iz koje potiču. Kako bi proširili svoje ljubavne vidike, na nagovor kuma, odlučuju se za avanturu. Tako će Kristina uploviti u ljubavni odnos sa Đorđem, a ja s Marijom.

Kakve su bile reakcije vaših partnera dok su gledali predstavu?

Marija: Moj suprug Milan bio je oduševljen, ali njemu je uglavnom sve što ja uradim odlično. S vremena na vreme ume i da mi da konstruktivnu kritiku, međutim, ja sam uglavnom toliko stroga prema sebi pa je on preuzeo ulogu osobe koja će mi uvek skrenuti pažnju da je nešto dobro ili ne tako loše kao što ja mislim.

Nikola: Moja devojka, s kojom sam u vezi deset godina, po vokaciji je profesorka španskog jezika, a bavi se marketingom, tako da nije stručnjak u mom poslu. Bez obzira na to, njeno mišljenje možda mi je i najbitnije pošto me veoma dobro poznaje. Uvek u pravom trenutku ume da mi da valjanu sugestiju, a ovog puta imala je samo reči hvale. Tačnije, kada je pročitala tekst bila je skeptična jer se plašila da će predstava možda biti vulgarna, međutim, posle premijere bila je oduševljena i rekla mi je da smo je sve četvoro prijatno iznenadili.

Marija, majka ste troje dece a čini se da nikada niste bili angažovaniji u poslu, kako uspevate da uskladite sve vaše privatne i profesionalne obaveze?

Marija: Imam veliku podršku supruga, ali i njegovih roditelja koji su uvek tu za nas i rado čuvaju Đurđa, Rosu i Nevu. Trenutno radim više nego ikada, kako u pozorištu tako i na televiziji. Osim u kvizu “Slagalica”, već drugu sezonu zaredom vodim i šou-program “Luda noć”, a s koleginicom Kristinom Radenković pokrenula sam blog “Trudnoća je dar”. Kako imamo mnogo posetilaca, ovog proleća smo počele i sa organizacijom istoimenih seminara. Već smo posetile Novi Sad i Beograd, uskoro putujemo u Zaječar, a imamo u planu da obiđemo i druge gradove u Srbiji. Na predavanjima se posetiocima obraćaju lekari i babice i obrađujemo sva ona pitanja koja su mene i Kristinu mučila tokom trudnoće a nismo imale gde da se informišemo. Buduće mame najviše se plaše porođaja i prvih sedam dana s bebom, što je potpuno prirodno i mi smo tu da im odgovorimo na sve nedoumice.

Nikola, kakve su vaše poslovne ambicije?

Nikola: Nemam konkretne ciljeve, a čak mislim i da bi to bilo malo arogantno. Život u današnjem vremenu lako može da vas odvede tamo gde niste planirali, pa je moja jedina želja da se bavim poslom koji volim i da budem deo projekata u kojima će mi rad pričinjavati zadovoljstvo.

U jednom od prethodnih odgovora rekli ste da se već deset godina zabavljate s devojkom, imate li u planu da se oženite?

Nikola: To je pitanje koje mi u poslednje vreme postavlja mnogo ljudi, pa sam počeo da osećam i izvesnu dozu pritiska, ali izgleda da vešto izbegavam taj korak.

Marija, uspevate li da u danu pronađete vreme za romantične trenutke sa suprugom?

Marija: Ne svakog dana. Kada naša najmlađa ćerka, jednogodišnja Neva, zaspi u pristojno vreme uveče, onda imamo priliku da nasamo provedemo sat ili dva. Međutim, ona ponekad legne tek oko ponoći i nakon toga se budi na svakih pola sata ili sat pa u takvim situacijama romantični trenuci nisu mogući.

Koliko se bavite svojim izgledom?

Marija: Kao i svaka žena, volim da izgledam lepo i budem negovana, tako da bez obzira na obaveze, uvek pronađem trenutke u kojima ću otići na kozmetički tretman ili u kupovinu nove odeće.

Nikola, koliko je vama bitan fizički izgled?

Nikola: Svakako da mi je bitan i volim da se doteram, međutim, usled brzog tempa života često ne razmišljam o odeći koju imam na sebi. Zbog toga dobijam kritike od devojke i to s punim pravom.

Koliko često kupujete, a koliko dobijate odevne komade od svojih partnera?

Marija: Ja svoje kupovine odvajam, tako da nekada idem da gledam stvari za decu i tada ne obraćam pažnju na radnje za odrasle, a kada krenem u šoping za sebe, tada me komadi za najmlađe ne interesuju. Uvek kada kupujem za sebe volim da nekim komadom obradujem i Milana i nepogrešivo znam da mu izaberem ono što će mu se dopasti. S druge strane, i on mene voli da obraduje poklonima, ali mi mnogo češće kupuje parfeme i druge “beauty” proizvode nego garderobu.

Nikola: Na početku veze kupovao sam odevne komade devojci, međutim, nakon mnogih promašaja izgubio sam samopouzdanje pa više to ne radim. Ona meni i dalje kupuje stvari i oko toga neretko vodimo borbe. Pošto sam ja umetnik, ne volim formalnu odeću pa kada mi ona kupi neki takav komad, ja neću da ga nosim. Međutim, uglavnom se dogodi prilika kada ja ipak obučem neku od tih stvari i tada dobijem niz komplimenata.

Marija, možete li nam za kraj otkriti kako i nakon tri trudnoće i dalje uspevate da održavate devojačku liniju?

Marija: Nikada nisam držala dijete niti se izgladnjivala, već sam se trudila da se hranim zdravo i da što više šetam sa decom. Najlakše sam smršala nakon treće trudnoće jer sam vrlo brzo počela da snimam šou-program “Luda noć”, tako da zbog silnih obaveza nisam imala kada da jedem.