Story Café

Mladen Nelević: Pomirio sam se s tim da nikada neću biti otac

Autor: | 19/04/2018

Mladen Nelević: Pomirio sam se s tim da nikada neću biti otac

Glumac koga smo gledali u ulozi velikog župana Stefana Nemanje, Mladen Nelević, otkriva da mu je tokom snimanja serije Nemanjići - rađanje kraljevine najviše nedostajala supruga Slavica kojoj i nakon 35 godina braka voli da odrecituje neki stih

Iako je svoju karijeru započeo kao pozorišni i filmski glumac, Mladen Nelević (61), srca širokog auditorijuma osvojio je tek radom na serijama. "Mješoviti brak", "Ljubav i mržnja", "Budva na pjenu od mora", samo su neki od projekata u kojima je ostao zapažen. Na malim ekranima donedavno smo ga gledali u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine", gde tumaču ulogu Stefana Nemanje, prvog vladara svih srpskih zemalja. Kako umetnik ističe, uz veliku podršku supruge, balerine Slavke (55), ponudu je prihvatio bez mnogo razmišljanja jer je znao da je reč o velikom televizijskom projektu. Ipak, nakon emitovanja prve tri epizode, mišljenja publike i kritičara nisu bila toliko optimistična. Dok su neki sa oduševljenjem sačekali naredno emitovanje, bilo je i onih koji su od serije odmah odustali, govoreći kako nije postigla željene ciljeve. Međutim, Mladen se s tim ne slaže jer smatra da su on i njegove kolege dali svoj maksimum i s velikom odgovornošću odigrali svaku scenu.

- Uvek će biti nezadovoljnih. Mnogi su bili ubeđni da smo tokom tog vremena jeli zlatnim escajgom, pa kada su videli da to zapravo nije bilo tako, srušio im se svet. Ne bih ulazio u te detalje niti u istoriju, reći ću samo da je ovo jedan od najvećih projekata Radio-televizije Srbije do sada. Iz tog razloga moje kolege i ja svaku scenu odigrali smo s povećanom odgovornošću i mislim da smo ondašnju Srbiju uspeli da predstavimo na pravi način - objašnjava glumac rođen u Zenici i ističe da prilog u tome ide i činjenica da je svakom snimaju prethodila ozbiljna priprema.

- Dosta scena uradili smo na konjima, a kako je to poseban način glume, bilo je neophodno pre toga poboljšati fizičku spremnost, ići na časove jahanja i slično. Pored toga, bilo je i raznih poteškoća, poput temperature od 40 stepeni, koja nas je sustigla dok smo snimali scene zimskog perioda - prepričava umetnik teške uslove snimanja.

Bez obzira na sve to, on ističe da mu je tokom snimajućih dana najviše nedostajala supruga Slavka.

- Supruga i ja pružamo jedno drugom najveću podršku. I ona je u umetničkom svetu, pa razume moja česta poslovna odsustva. Ipak, tu razdvojenost kasnije nadomestimo odlaskom u našu vikendicu. Tamo volimo da se osamimo, tražimo tišinu i uživamo u aktivnom odmoru. Imamo vinograd i seoske obaveze, pravimo vino, rakiju i proizvode od voća i povrća. Odmaramo dušu na stari, tradicionalan način - otkriva glumac, a mi smo želeli da znamo da li je tradicionalan i u ljubavi:

- Pripadam generaciji koja se devojkama udvarala stihovima i poezijom. Priznajem da sam to do današnjeg dana sačuvao u sebi i veoma uživam u tome. Naravno, nakon romantičnog sledi ono praktično, što ste tim gestom zaslužili.

S obzirom na to da sa suprugom uskoro proslavlja tri i po decenije zajedničkog života, zamolili smo Mladena da nam objasni da li je romantični džentlmen koji leži u njemu zaslužan za dugovečnost njegovog braka:

- Mislim da je odgovor u tome što se mi stalno igramo. Dok igra traje, traje i ljubav, kada ona prestane, nema ni ljubavi. Kod nas je toga u izobilju - priča Nelević i otkriva da je zadovoljan što pored sebe ima osobu koja ga čini srećnim te mu osim nje i njene ljubavi ništa više u životu ne treba.

- Nemam nekih posebnih želja, možda bi novca moglo da bude malo više, ali ja stalno radim pa se ni ne žalim na to. Ni o roditeljstvu više ne razmišljam. Supruga i ja pomirili smo se sa tim. Bilo je želja, ali život je hteo drugačije - zaključuje on.