Story Café

Mirka Vasiljević: Moja veza s Vujadinom bila je na velikom ispitu

Mirka Vasiljević: Moja veza s Vujadinom bila je na velikom ispitu

Poznata glumica Mirka Vasiljević otkriva zbog čega se nije udala za svog partnera, kako će izgledati njihovo venčanje, kada do njega dođe, kao i koje su bile prelomne tačke u njihovom odnosu 

Savršena sagovornica uvek je naša poznata glumica Mirka Vasiljević (27). Simbol svega što svaka žena želi da ostvari – mlada a već majka troje dece, sa uspešnom karijerom. Pitali smo Mirku da li je lako biti žena u Srbiji, ali ona sve gleda iz pozitivnog ugla.

– U kojoj god da sam životnoj situaciji, ne dozvoljavam da razmišljam kako je nešto teško. Danas je teško biti i muškarac i žena. Nekada je naša briga bila da vodimo računa o ognjištu, a onda smo poželele da tom poslu dodamo i emancipaciju i jednakost s muškim polom, a da pritom ne izgubimo tu prethodnu ulogu – objašnjava Mirka koja na račun ostvarenja velike porodice u tako ranim godinama dobija pohvale.

Podjednako je zaslužan i njen partner Vujadin Savić (27), koji je otac njihovo troje naslednika, Andreja (7), Adrijane (6) i Mihajla (4).

– Trudimo se da ih naučimo da se u ovim godinicama, kada su još neiskvareni i čisti, stalno drže zajedno i da budu tu jedni za druge. Ako jedno ide na rođendan, idu svi, gde je jedan, tu su i drugi. Želja nam je da, kada mi sutra više ne budemo tu, naša deca budu vaspitana da nikog bližeg nemaju – kaže nam lepa Beograđanka.

Mada je rano roditeljstvo za nju značilo da drugačije provodi vreme nego svoje vršnjakinje, ni za čim ne žali.

– Jednog dana otići ću u penziju i koliko god da novca dotad budem zaradila, bez obzirana to kakve uspehe budem postigla, najvažnije će mi biti da imam s kim da podelim sve to, da imam s kim da budem u tim silnim stanovima ili s kim da otputujem. Ali sve ću to nadoknaditi. Umem da kažem da u kasnim tridesetim, kada moja deca postanu punoletna i odgovorna, počinje moja druga mladost – poručuje umetnica.

Ti planovi možda će se izmeniti ako u porodicu dođe i četvrto mezimče, ali Mirka i Vujadin za sada su neodređeni po tom pitanju.

– Sigurno je preda mnom još minimum 10 ili 15 godina tokom kojih ću moći da rađam, ali ne bih da to planiram. Izreka kaže da mi planiramo a Bog se smeje. Možda ćemo dobiti još dece, a možda ćemo ostati na ovom broju, s kojim smo za sada zadovoljni. Međutim, kada moje drugarice budu dočekale svoje prvo dete, možda im se ja pridružim sa četvrtim u igraonici – kaže Mirka.

Do tada sledeći važan korak u njihovoj porodici trebalo bi da bude konačno venčanje ovog para koji nekako do sada nije uspeo da završi kod matičara:

– Uvek bi se nešto drugo isprečilo kao prioritet. Pored moje tri trudnoće, njegovih obaveza u klubu, čestih selidbi, nije bilo vremena da razmišljamo o svadbi. Želimo da organizujemo krštenje najmlađeg sina pa sada zbog toga prolongiramo venčanje. Uprkos tome što se nismo venčali, funkcionišemo kao svaka druga prava porodica. Ta svadba bila bi jedino zabava za prijatelje, ali sigurno neće biti mala. Biće tradicionalna, a verujem da će Vujadin biti zadužen za muziku jer on mnogo voli dobar provod. Dok bi on birao muzičare, ja bih, kao svako žensko, razmišljala da to bude estetski lepo, ali istovremeno jednostavno.

Otkako je Vujadin potpisao ugovor za Crvenu zvezdu mnogo više vremena provode zajedno, mada se Mirka seća i njihovih početaka koji nisu bili idealni.

– Naša veza bila je na velikom ispitu na samom njenom početku. On je tada potpisao za Bordo i postavilo se pitanje možemo li da nastavimo dalje. Pitali smo se želimo li da uložimo trud da naša veza funkcioniše dok smo razdvojeni hiljadama kilometara ili da se rastajemo. Tada sam imala jednu od glavnih uloga u seriji "Miris kiše na Balkanu“ i po ceo dan bila sam na snimanju, pa nisam mogla da idem kod Vujadina. Budući da sam mu se izrazito dopala, a i dugo smo se znali, rekli smo da, ako smo toliko dugo čekali da se spojimo, hajde da ne dozvolimo da nas to udalji, već naprotiv, da nas to ojača. Iz toga smo, takođe, izvukli pouku da više cenimo vreme koje provodimo zajedno – priseća se Mirka koja svog partnera ne gleda kao tipičnog fudbalera jer se znaju čitavog života.

– Vujadina znam od druge godine jer sam zimovala s roditeljima na Zlatiboru, a njegovi tamo imaju vikendicu pa smo se zajedno igrali u parku. Potom, trenirala sam folklor u istoj osnovnoj školi u koju je on išao pa smo se tamo viđali. Išli smo zajedno i u srednju školu i za mene je on oduvek bio dečak iz mog detinjstva. Prepoznali smo se u tome što smo se oboje odmalena odricali mnogih stvari zarad karijere. Putevi su nam se preplitali i kada smo to želeli i kada nismo – priseća se glumica i otkriva na koji način danas postižu sklad u svojoj vezi:

– Da bi naša veza bila uspešna, Vujadin i ja morali smo da se prilagođavamo jedno drugom i pravimo kompromise. Kada dođu datumi za koje on zna da su mi bitni, kupiće mi makar jedan cvet kao znak pažnje, jer mu je stalo da budem srećna. Zbog njega sam i ja neke stvari promenila. Uvek je sva pažnja bila koncentrisana na mene, a onda sam u našoj vezi naučila da brinem o još nekom drugom, prvo o njemu, a kasnije su došla i deca. On je kod sebe promenio to da kao mlad dečko koji ima novca i nikome ne polaže računa odjednom treba da se stara o čitavoj porodici.