Story Café

Severinina borba se nastavlja: Kako objasniti Aleksandru, kada bude pitao, da ga majka nije ostavila?!

Autor: | 29/06/2017

Severinina borba se nastavlja: Kako objasniti Aleksandru, kada bude pitao, da ga majka nije ostavila?!

Sin Aleksandar, koji svoje roditelje Severinu Kojić i Milana Popovića više povezuje s raskidom nego s ljubavlju, po novoj presudi naizmenično će živeti s majkom i ocem pa će prebivalište menjati na nedelju dana, a pevačica zbog ove odluke najavljuje da će se boriti do kraja

U ljubavi i ratu sva sredstva su dozvoljena. Bivši omiljeni par Balkana, pevačica Severina Kojić (45) i "kralj bakra“ Milan Popović (51), na svom primeru dokazao je oba slučaja. Dok su se voleli, prštalo je na sve strane i ta ljubav nikako se nije mogla sakriti. Milan je nebrojeno puta izjavljivao da je pronašao ženu svog života, a pokloni od srca nizali su se jedan za drugim pred novopečenom princezom srpskog magnata. Sve žene želele su da ih muževi tretiraju makar jedan procenat od onoga što je Milan tada činio za Seve. Međutim, vatromet je počeo da bledi. Te iste žene bivale su sve manje ljubomorne kada su saznale za probleme u vezi kroz koje je ovaj dvojac prolazio, a Severina se sve manje osećala kao princeza. Sada je na redu rat. Prirodno je da toliko jaka ljubav ne može jednostavno da se okonča, a drama i teške reči neminovni su u takvim okolnostima. Deluje da su hrvatska zvezda i srpski biznismen izašli na bojno polje i sa svom raspoloživom artiljerijom osuli jedno po drugom. Nažalost, izgleda da je nasred tog bojišta njihov sin Aleksandar (5), koji je jedino vredno iz njihove veze na koju će do kraja života biti ponosni. Najveću cenu u ovom procesu plaća on.

Poslednje informacije govore da će rat još potrajati. Privremena mera Županijskog suda u Zagrebu određuje da Severina svog sina neće moći da viđa dvesta dana u godini, mada ništa u vezi s takvom odlukom ne zvuči privremeno. Naime, novom raspodelom roditeljskih prava i obaveza, mali Aleksandar provodiće jednu nedelju s majkom, a jednu s ocem, dok će tokom letnjeg perioda samo jednu sedmicu biti sa Severinom, a tri s Milanom. Drugim rečima, dete će 60 odsto vremena biti s tatom i ostatak s mamom. Dok bude s ocem, predviđeno je da Severina sme da ga pozove jednom dnevno u određenom periodu.

Prema mišljenju advokatskog tima hrvatske pevačice, ova odluka je pogrešna zato što majka i sin ne smeju da budu toliko razdvojeni.

– Dete s njom živi od samog rođenja. Ona ga je nosila, rodila i brinula se o njemu 90 odsto vremena. Kako sada da mu objasni, kada je bude pitao, da ga nije ostavila – pitaju se u njenom timu.

S druge strane, Milanov adut upravo je činjenica da je Severina većinu vremena sa njihovim detetom provodila u Hrvatskoj, ne dozvoljavajući mu da često viđa sina, pa je za njega novonastala situacija samo nadoknada izgubljenog vremena. Severinin tim, ipak, upozorava na moguće neprijatne situacije.

Otac deteta poručuje kako Severina od sebe želi da napravi žrtvu i da će u realnosti ona svoje dete moći da viđa kad god poželi i da ga pozove telefonom kad god oseti potrebu za tim

– Ne daj bože ako se dete slučajno razboli, a nije njen termin, majka ne bi smela da ga poseti u bolnici. Ako mora da ode na poslovni put na jedan dan, dete ne može da ostane s očuhom ili s bakom, već mora da zove oca da bude s njim. Tek ako je i on sprečen, može da bude s Kojićem. Kakva se poruka time upućuje detetu? Da mu je očuh strano telo u porodici? Igor, Severina i njen sin – oni su porodica. Aleksandrov otac i Severina to više nisu, ali Milan očigledno to nikako da shvati, iako je u medijima govorio da su u vezi bili samo šest meseci – tvrde u Severininom advokatskom timu.

Stvari su sigurno najkonfuznije u Aleksandrovoj maloj glavi. Milanu se mnoge stvari nisu dopadale u vezi s načinom na koji ga majka odgaja. Optuživao je Igora Kojića, Severininog sadašnjeg supruga, da bez njegove dozvole postavlja Aleksandrove slike na društvene mreže i da ga na taj način ne štiti od medija. Takođe, smetalo mu je što je njegov naslednik išao u vrtić pa je uspeo da izdejstvuje odluku zbog koje njegov sin već pet meseci ne ide u obdanište. Navodno, Aleksandar je svakog dana pitao majku zašto više ne može tamo da ide i žalio se da mu nedostaju drugari. Sada će pred njim biti niz novih pitanja – zbog čega je malo u Zagrebu a malo u Beogradu i gde je zapravo njegov porodični dom.

Osoba koja je tada odlučila da Aleksandar ne sme da ide u vrtić, donela je i ovu presudu. Sudija Verica Nikić obrazložila je kako je trenutno najpametnije rešenje da dete na nedelju dana menja prebivalište, a Severinin tim poručuje da problem nije samo u Milanu već i u institucijama koje takve stvari dozvoljavaju. Takav razvoj događaja oni karakterišu kao klasičan pokušaj da se Severini trajno oduzme dete. Pre nekoliko meseci, srpski biznismen to je pokušao na sudu u Vršcu, ali tada je odbijen predlog da se ocu dodeli potpuno starateljstvo. Severininin zastupnici pribojavaju se da je to njegov krajnji cilj i da će biti zadovoljan tek kada Aleksandar bude stalno uz njega.

Dete živi s majkom od samog rođenja. Ona ga je nosila, rodila i brinula se o njemu 90 odsto vremena. Kako sada da mu objasni, kada je bude pitao, da ga nije ostavila – pitaju se u Severininom advokatskom timu

Otac deteta javnosti poručuje drugačije. On tvrdi kako Severina od sebe želi da napravi žrtvu i da će u realnosti ona svoje dete moći da viđa kad god to poželi i da ga pozove telefonom kad god oseti potrebu za tim. Njemu se aktuelna mera dopada i kaže da je potpuno u skladu s konceptom ravnopravnog roditeljstva, kao i da je to jedino ispravno rešenje za dobrobit njihovog sina. Takođe, izjavio je kako nema nameru da Severini oduzima starateljstvo, već samo želi da bude deo sinovljevog života isto koliko i ona. Međutim, to ne menja činjenicu da je više puta tužio Severinu, između ostalog, za zanemarivanje deteta i stavljanje svojih poslovnih obaveza u prvi plan, kao kada je sa Igorom otputovala u Ameriku, a sina ostavila kod kuće.

Severina ne veruje Milanovim dobrim namerama. Iz njenog tima pitaju se zašto Aleksandrov otac stvari ne nazove pravim imenom.

– Da li ravnopravno roditeljstvo znači da se majka blati preko medija? Da se angažuje obezbeđenje koje prati dete i fizički napadne Severininog menadžera, što je detetu ostavilo traume mesecima? Imamo informacije da je Milan platio 13.000 kuna da se prati njegovo dete – rekao je pevačicin menadžer Tomislav Petrović za medije.

U novonastaloj situaciji, Severina je očajna. Najavljena je i žalba na presudu, a najpoznatija Splićanka odbija da se pomiri sa odlukom suda. Iako je prošle nedelje, kao i ovih nekoliko godina, govorio na negativan način o majci svog deteta, Milan se nekada kleo u Severinu. Dugo se nadao da bi njihova veza ipak mogla da se popravi i da će jednog dana ponovo biti srećna porodica, ali period tokom kojeg nije viđao sina samo je dodatno pogoršao njihov odnos. Za pevačicu je svojevremeno, tri meseca nakon raskida, izjavio da je njegovo zlato i ljubav, njegova sreća i tuga, i da je rođenjem sina njihova veza postala neraskidiva. Tada se nadao da će kao zreli ljudi učiniti sve da im Aleksandar bude najvažniji, ali i priželjkivao još zajedničke dece. Nije ni slutio da će taj odnos otići u potpuno drugom smeru i da će se njih dvoje viđati isključivo u sudskim prostorijama.

Danas su oboje u srećnim vezama s drugim partnerima. Severina je u braku s fudbalskim menadžerom Igorom Kojićem, sinom Dragana Kojića Kebe, dok je Milan u vezi s dvadesettrogodišnjom studentkinjom iz Beograda Bojanom, s kojom će u junu dobiti svoje drugo dete.

– Studira marketing, iz dobre je beogradske porodice, zgodna je, obrazovana, mlada – ima 23 godine, oštroumna je, snalažljiva i uvek spremna na šalu. S njom nema svađe i prepiranja, čak ni dok je u drugom stanju kad žene znaju da budu hirovite. Mila je, draga i mislim da će biti odlična majka, a to mi je važno – izjavio je nedavno za medije Popović. Dok se to ne bude dogodilo, on se nada da će na spor oko starateljstva sa Severinom biti stavljena tačka i da će sadašnja odluka ostati na snazi.

Hrvatska pevačica isto se nadala proširenju porodice, ali ti snovi još neko vreme moraju da sačekaju. U svakom slučaju, Aleksandar je trenutno jedino dete kome se ona raduje i scenario koji predviđa da veći deo godine neće provoditi s njim, užasava poznatu majku. Mada se čini da je ovu bitku izgubila, rat Severine Kojić i Milana Popovića za nju još traje. Ona se neće povući sve dok ima još imalo municije.

Piše: Boris Popadić
Foto: Jelena Balić, Jadran Babić

Komentari (0)

Loading