Story Café

Jelena Gavrilović: Sreća je u slobodi!

Jelena Gavrilović: Sreća je u slobodi!

Popularna glumica Jelena Gavrilović otkriva čime impresionira svoje goste, šta najčešće zaboravlja i na koji način se opušta s prijateljima...

Svojim talentom i dugogodišnjim radom Jelena Gavrilović (35) postala je jedna od najangažovanijih glumica mlađe generacije. Osim u mjuziklima, reklamama, spotovima, gledamo je i u popularnim televizijskim serijama. "Selo gori a baba se češlja" kao i "Nemanjići – rađanje kraljevine" samo su neki od projekata u kojima je stekla veliku naklonost publike. Ipak, najveću popularnost donela joj je uloga surove, osvetoljubive Tatjane Milenković u seriji "Istine i laži", koja se emituje svakog radnog dana na TV Prva. Uprkos uspehu i popularnosti, Jelena ističe da je ona samo obična devojka koja voli da putuje, druži se s prijateljima i uživa u svoje tri ljubavi: glumi, muzici i kuvanju.

Čime najčešće poslužite gosta koga želite da impresionirate svojim kulinarskim sposobnostima?

– Imam recepte tradicionalnih kolača koje su još mama i baka spremale. Na primer, tu je pita s višnjama koju kombinujem s heljdinim korama, a volim da spremim i organski sladoled. Ne mogu da odolim čokoladi, bilo da je reč o crnoj, beloj, s lešnicima ili običnoj. Najviše volim mlečnu, a u poslednje vreme jedem onu sa fruktozom, jer mi je preporučeno da izbegavam šećer.

Na koji način se opuštate s prijateljima i koliko traje vaše najduže prijateljstvo?

– Još iz osnovne škole. Imam druga i drugaricu s kojima se još uvek čujem i viđam. Što se tiče opuštanja, ne volim društvene igre niti bilo šta slično, moj favorit su velnes centri ili vožnja bicikla po gradu.

Nedavno ste s drugaricama bili u Londonu, kakve utiske nosite?

– Nisam sada prvi put posetila London, obilazila sam ga i ranije. To je prelep grad u kome ja nikada ne bih mogla da živim. Mentalitet tamošnjih ljudi i klima nikako mi ne prijaju, ja sam više tip za Kaliforniju.

Možete li da izdvojite najlepše mesto na svetu koje ste posetili?

– To je svakako Jerusalim, centar mnogih religija i mesto sveopšte duhovnosti. Tamo sam se osetila kao da sam na nekoj drugoj planeti.

Kako izgleda vaša priprema za putovanje, da li se racionalno pakujete?

– Zavisi kada rešim da putujem. Ako je iznenada, počinju ludnica i haos. Ukoliko imam vremena za planiranje, spakujem samo najpotrebnije, mada tu uvek ima onih stvari koje i ne iskoristim i ispostavi se da sam mogla i bez njih.

Postoji li modni detalj bez kojeg nigde ne idete?

– Da, bez šešira. Volim da ih kupujem u svim oblicima i bojama i veoma ih pažljivo biram. Opsednuta sam njima.

Iz koje prodavnice nikada niste izašli a da niste nešto kupili?

– Radnje s vešom nikada ne zaobilazim i tamo uvek moram nešto da kupim.

U čemu se osećate najseksepilnije?

– U zelenom, nije bitno koja je odevna kombinacija, važno je da je zelene boje.

Koliko centimetara imaju vaše najviše štikle?

– Obožavam visoke potpetice i mislim da su one od 12 centimetara najviše. Inače, ako nisam u patikama, nosim štikle, kod mene ne postoji sredina. Baletanke ili ravne sandale nikada ne nosim.

Kom poklonu ste se do sada najviše obradovali?

– To je kolač s višnjama preliven čokoladom koji mi je od drage osobe stigao na kućnu adresu.

Da li ste skloni finansijskim ludostima?

– Iako važim za kupoholičarku, umem da kalkulišem i sačekam sniženje. Ne kupujem pošto-poto, jer sam shvatila da pola stvari nikada ne obučem i onda tako delim svojim prijateljima i poznanicima. Nedavno sam baš napravila veliko spremanje.

Šta najčešće zaboravljate?

– Kišobrane, nijedan se ne zadrži kod mene duže od dve nedelje. Mislim da sam od kupljenih kišobrana mogla da odem na neko letovanje.

Kako glasi vaša definicija sreće?

– Ne postoji, ali hajde da kažem da je trenutak slobode ujedno i trenutak najveće sreće.