Story Café

Hajdi Klum: Često se odmaram od negovanja

Hajdi Klum: Često se odmaram od negovanja

Svetski model Hajdi Klum objašnjava zbog čega neodlaske u spa centre doživljava kao relaksaciju, kako izgleda njena bjuti rutina, ali i opisuje na koji način uspeva da balansira između poslovnog i porodičnog života...

Čuveni top-model Hajdi Klum (44) godinama zadivljuje svojim besprekornim izgledom, pa je rešila da otkrije neke mitove i istine o lakoći održavanja takve lepote. Mama četvoro dece živi u Los Anđelesu sa svojom porodicom, pa otkriva i kako uspeva da održi balans između porodice i posla. Nedavno je oprobala novu „Clear Scalp and Hair“ beauty terapiju i kaže da je oduševljena.

Šta vam se najviše dopada u vezi sa ovim tretmanom?

– Čim sam ga probala, shvatila sam da mi odgovara. Svidelo mi se kako moja kosa izgleda i odmah sam bila „kupljena“. Ovaj preparat ima drugačiji pristup u odnosu na sve druge šampone i balzame. Hrani moju kosu tako što kožu glave tretira na pravi način.

Priroda je bila veoma blagonaklona prema vama, ali da li ste čak i vi primorani na određene kozmetičke smicalice?

– Baš i ne pribegavam nekim trikovima. Eto, možda bih izdvojila papiriće za upijanje viška masnoće s kože. Njih preporučujem svim svojim prijateljima. Na taj način, umesto da ostanete suvi nanoseći sve više pudera, skidate svu masnoću. Mislim da su ljudi pomalo zaboravili na taj trik. Takođe, ne morate trošiti ogromne svote novca kako biste ostvarili najbolji efekat.

Uvek ostavljate utisak savršeno negovane žene, međutim, da li se i vama nekada dogodila kozmetička katastrofa?

– Pomenula bih preterano blajhanje kose. Kao da osoba koja ju je izbeljivala nije odvojila dovoljno pažnje ili vremena. Koristila je previše peroksida i ostavila ga je predugo, tako da mi se kosa iskidala. Toliko se rascvetala da sam na glavi imala jedan mali ananas i bilo je veoma teško da ga se oslobodim. Kada je praktično „izgorela“, trebalo mi je mnogo vremena da je oporavim.

Kome poveravate negu svoje lepote kada ste u Los Anđelesu?

– Izdvojila bih samo jednu ženu, a to je Anastasija. S njom sarađujem godinama. Ona je osoba koja me je naterala da ponovo pustim da izrastu moje obrve. Sećam se da mi je prvi put rekla da ništa ne može da učini dok se ne budem vratila sa izraslim obrvama pa tek onda možemo da radimo. A kada sam ušla u svet modelinga, obrve su mi bile veoma tanke. Mislim da me je vratila u formu i da je izvukla najbolje iz mene.

Koji je vaš omiljeni spa tretman?

– Volim duboke masaže mišića, ali i dobru negu lica sa istiskivanjem bubuljica, kao i manikir i pedikir. Ne spadam u žene koje po čitav dan provode u spa salonima.

U kojoj meri se vaša beauty rutina promenila kako ste postajali stariji?

– Ništa se nije drastično promenilo tokom svih ovih godina. Kada ne radim, sve se vrti oko jednostavnosti. Uglavnom se hidriram i kosu vezujem u punđu. Veoma mnogo vremena trošim na različite tretmane i ulepšavanje dok sam na poslu, tako da kod kuće nastojim da sve bude minimalno.

Koje beauty produkte preporučujete?

– Ne mogu da živim bez maskare. Ona čini da vam oči izgledaju krupnije i uobličenije.

Budući da mnogo vremena provodite na poslu, mislili smo da jedva čekate da pobegnete na neke opuštajuće tretmane.

– Imala sam nekoliko masaža u okviru svog doma, ali nisam žena koja voli spa centre. Volim da mi se urade nokti, ali i za to tražim da neko dođe kod mene kući. Nisam od onih koji odu u salon i stavi svoje prste u neki lavabo. Malo se čudno osećam u salonima jer se bojim da tamo možete da zakačite razne stvari. Da li je užasno što tako mislim? Ima tu još jedna stvar – osećam krivicu. Ne mogu svojoj deci tek tako da kažem: „Mama je otišla na celodnevni spa tretman, vidimo se kasnije“.

Ako već ne idete u luksuzne spa centre, da li sebi ugađate na bilo koji način?

– Ukoliko uspem da odspavam dva sata duže od šest ujutru, ja to smatram ugađanjem. Ako sebi priuštim taj luksuz da se probudim u osam, tada se osećam sjajno. Ipak, i tada se osećam pomalo krivom.

Kao zauzeta mama, koje preparate nanosite pre nego što napustite kuću, a pomažu vam da izdržite naporan dan pred vama?

– Samo se obučem i eventualno na lice stavim malo podloge. Nisam od onih koji se mnogo sređuju kada treba da idu negde. Možda stavim i maskaru. Kada je napolju sunce, želim da njegovi zraci idu pravo na moju kožu, ne na gomilu toga što mažemo na sebe.

Kako balansirate roditeljstvo i posao?

– Ustajem nekoliko sati pre moje porodice kako bih pozavršavala sve što imam. Jednog dana uspete da uhvatite sve loptice u vazduhu, a drugog dana ne. Obično sam budna već u pola šest ujutru, pravim doručak, vozim decu u školu i onda počinjem da radim u studiju. Ako nešto snimam, dan započinjem nameštanjem frizure i šminke, međutim nastojim da sve obaveze završim do pet popodne kako bih stigla da budem sa decom, da odemo na večeru, da im čitam priče za laku noć. Kada prekoračim prag svoje kuće, ostavljam tašnu i sve obaveze i postajem isključivo mama.