Story Café

Željko Joksimović: Naučili smo da živimo bez plana

Željko Joksimović: Naučili smo da živimo bez plana

Pevač Željko Joksimović (46) ostavlja utisak čoveka kome su svi segmenti života savršeno uklopljeni. Karijera mu je već godinama onakva kakvu bi svaki muzičar poželeo, a posle dcenije provedene sa suprugom, novinarkom TV "Prva" Jovanom (37), kaže da su njih dvoje tim snova. Njegova najstarija ćerka Mina (23) krenula je njegovim profesionalnim putem, a četvorogodišnji sin Kosta uživa sa sestricama, bliznakinjama Anom i Srnom, koje su rođene početkom oktobra prošle godine. Kad je sve na svom mestu, a uz to ste kreativni, onda vam ideja nikad ne manjka. Nova poslovna zamisao Željka, za kog se s pravom može reći da je regionalna zvezda, bila je proslava hiljaditog koncerta. Budući da takav jubilej nije lako dostići, odlučio je da to bude nešto posebno. Zato će, posle tolikih godina provedenih na sceni, 16. juna prvi put nastupiti na Tašmajdanu, a hiljadu prvi koncert održaće 23. juna na tvrđavi u Nišu.

Ko je vodio preciznu evidenciju, pa znate da će ovaj koncert biti hiljaditi?

– U našoj organizaciji svaki koncert uredno je zaveden.

Sećate li se prvog?

– Jedan od prvih bio je vrlo interesantan nastup u Novom Pazaru. Nismo imali dovoljno veliku miksetu da se svi uključimo, a tokom koncerta više sam čuo publiku nego razglas koji smo doneli. Svi nastupi, koji su podrazumevali te početničke probleme, doveli su do današnjeg, veoma visokog nivoa produkcije. Uz to, imam odličan bend koji se za ovih dvadeset godina izuzetno uigrao, a veoma dobro funkcionišemo i s ljudima koji su oko nas. Ranije su mi tonske probe trajale po četiri-pet sati, a sada pet do deset minuta, što je velika prednost.

Koji koncerti su bili takvi da ne možete da ih zaboravite ni kad biste hteli?

– Nije fraza, svaki je imao posebnu energiju i priču. Kada sam se prvi put peo ka Akropolju, poželeo sam da tu, gde je govorio Platon, jednog dana održim koncert. Pre nepune tri godine ostvarila mi se ta želja, zbog čega sam mnogo srećan. Takve želje uvek postoje, a sada su vezane za nastupe u Rojal Albert holu u Londonu, u Olimpiji i Opera Hausu.

Na društvenim mrežama često objavljujete fotografije iz detinjstva. Da li ste nostalgični?

Odgovor na ovo pitanje kao i kompletan intervju pročitajte u novom broju magazina “Story” koji je u prodaji do 19. juna!