Story Café

Slavica Ćukteraš: Zašto sam napustila sve i otišla

Slavica Ćukteraš: Zašto sam napustila sve i otišla

Nakon trogodišnjeg odsustva s javne scene, pevačica Slavica Ćukteraš objavila je novi singl kojim je najavila povratak poslu, a nama je otkrila da se u međuvremenu udala za golmana Vladimira Avramova, s kojim je dobila ćerku Viktoriju i da se odlično snašla u ulozi domaćice i majke...

Prva sezona šou-programa “Zvezde Granda” iznedrila je mnoge talentovane pevače koji danas iza sebe imaju velike karijere, a jedna od finalistkinja te 2004. godine bila je i Slavica Ćukteraš (33). Visok plasman u najpopularnijem muzičkom takmičenju doneo je atraktivnoj Šapčanki veliku ljubav publike koju je ona opravdala. U godinama koje su sledile, Slavica je snimila niz odličnih pesama koje su postale veliki hitovi, što joj je donelo status zvezde među pevačima svoje generacije. A onda je, posle više od decenije vrednog rada, donela odluku da se povuče s javne scene. Tiho i bez najave, lepa brineta spakovala je kofere i otišla najpre u Italiju kako bi sa svojim partnerom, tada golmanom, a sada trenerom Vladimirom Avramovim (39), započela novo poglavlje života – stvaranje porodice. Zaljubljeni par se potom venčao, dobio naslednicu Viktoriju, koja sada ima godinu i po dana, a deo života proveli su u Japanu i Dubaiju. Posle višegodišnje pauze, pevačica se prošlog meseca vratila singlom “Da bih s tobom ostala” koji je samo uvertira u njen novi album i povratak poslu.

Kada ste se posle višegodišnje pauze vratili na scenu, izazvali ste ogromno interesovanje javnosti, da li ste se vi više uželeli publike ili ona vas?

– Mnogo sam se uželela publike i svog posla, a poslednjih meseci dobijala sam često pitanja na "Instagramu" o tome da li ću se i kada vratiti na muzičku scenu. Mnogi su mi pisali kako im je žao što sam prekinula s radom i da je šteta da se ne vratim, a ja sam svima rado odgovarala i objašnjavala da je pauza samo trenutna. Znam kolika je moja želja za druženjem s publikom, a po njihovom interesovanju za moj povratak, slobodno mogu reći da su se i oni mene uželeli. Vraćam se njima, sa izuzetnom pesmom, i zaista jedva čekam da počnem da nastupam.

Prethodni singl koji ste objavili bio je "Prosjak", s kojim ste učestvovali na "Pink music festivalu" 2015. godine, koliko se vaš život promenio od tada?

– U odnosu na pre tri godine, život mi se mnogo promenio i doživela sam čitav spektar novih iskustava. Postala sam majka, prvi put sam imala pauzu u poslu, putovala sam kako bih pratila supruga, živeli smo u Italiji, Japanu i Dubaiju... Kada bih nabrajala šta mi se sve dešavalo, trebalo bi mi dva dana, jer je svako iskustvo priča za sebe.

U periodu kada ste odlučili da se povučete iz javnog života, bili ste jedna od naših najpopularnijih pevačica, jeste li tu odluku svesno doneli ili se odsustvo desilo spletom životnih okolnosti?

Odgovor na ovo pitanje, kao i kompletan intervju sa Slavicom Ćukteraš, pronađite u najnovijem broju magazina “Story” koji je na kiosima do 26. juna!