Story Café

Slavica Ćukteraš: Kada žena dobije svoje čedo, zaboravlja čitav prethodni život

Slavica Ćukteraš: Kada žena dobije svoje čedo, zaboravlja čitav prethodni život

Nakon trogodišnjeg odsustva s javne scene, pevačica Slavica Ćukteraš objavila je novi singl kojim je najavila povratak poslu, a nama je otkrila da se u međuvremenu udala za golmana Vladimira Avramova, s kojim je dobila ćerku Viktoriju i da se odlično snašla u ulozi domaćice i majke

Prva sezona šou-programa “Zvezde Granda” iznedrila je mnoge talentovane pevače koji danas iza sebe imaju velike karijere, a jedna od finalistkinja te 2004. godine bila je i Slavica Ćukteraš (33). Visok plasman u najpopularnijem muzičkom takmičenju doneo je atraktivnoj Šapčanki veliku ljubav publike koju je ona opravdala. U godinama koje su sledile, Slavica je snimila niz odličnih pesama koje su postale veliki hitovi, što joj je donelo status zvezde među pevačima svoje generacije. A onda je, posle više od decenije vrednog rada, donela odluku da se povuče s javne scene. Tiho i bez najave, lepa brineta spakovala je kofere i otišla najpre u Italiju kako bi sa svojim partnerom, tada golmanom, a sada trenerom Vladimirom Avramovim (39), započela novo poglavlje života – stvaranje porodice. Zaljubljeni par se potom venčao, dobio naslednicu Viktoriju, koja sada ima godinu i po dana, a deo života proveli su u Japanu i Dubaiju. Posle višegodišnje pauze, pevačica se nedavno vratila singlom “Da bih s tobom ostala” koji je samo uvertira u njen novi album i povratak poslu.

Kada ste se posle višegodišnje pauze vratili na scenu, izazvali ste ogromno interesovanje javnosti, da li ste se vi više uželeli publike ili ona vas?

– Mnogo sam se uželela publike i svog posla, a poslednjih meseci dobijala sam često pitanja na "Instagramu" o tome da li ću se i kada vratiti na muzičku scenu. Mnogi su mi pisali kako im je žao što sam prekinula s radom i da je šteta da se ne vratim, a ja sam svima rado odgovarala i objašnjavala da je pauza samo trenutna. Znam kolika je moja želja za druženjem s publikom, a po njihovom interesovanju za moj povratak, slobodno mogu reći da su se i oni mene uželeli. Vraćam se njima, sa izuzetnom pesmom, i zaista jedva čekam da počnem da nastupam.

Prethodni singl koji ste objavili bio je "Prosjak", s kojim ste učestvovali na "Pink music festivalu" 2015. godine, koliko se vaš život promenio od tada?

– U odnosu na pre tri godine, život mi se mnogo promenio i doživela sam čitav spektar novih iskustava. Postala sam majka, prvi put sam imala pauzu u poslu, putovala sam kako bih pratila supruga, živeli smo u Italiji, Japanu i Dubaiju... Kada bih nabrajala šta mi se sve dešavalo, trebalo bi mi dva dana, jer je svako iskustvo priča za sebe.

U periodu kada ste odlučili da se povučete iz javnog života, bili ste jedna od naših najpopularnijih pevačica, jeste li tu odluku svesno doneli ili se odsustvo desilo spletom životnih okolnosti?

– Potpuno svesno donela sam odluku i to s velikim zadovoljstvom, a do danas nisam osetila ni trunku kajanja. Želela sam da pratim supruga koji je zbog posla menjao mesta stanovanja, a i meni je pauza bila potrebna. Da mi se nije desila prava ljubav, do toga ne bi došlo jer bi bilo suludo, kao što verujem da ne bih ovoliko dugo odsustvovala sa scene da se nije rodila Viktorija. Želela sam da se povučem bez pompe i najave u novinama jer sam zaista htela da se odmorim od svega, a ne pravim nove povode za naslove u novinama.

Šta je Vladimira izdvojilo u odnosu na druge muškarce pa ste baš s njim poželeli da imate porodicu i odlučili da se odreknete posla kako biste ga pratili?

– To su neobjašnjive stvari. Volim da kažem da organizam oseti pravu ljubav. Ali da bi taj odnos trajao i bio kvalitetan, morate da imate razumevanje i poštovanje prema partneru, da negujete ljubav da ne bi zapala u monotoniju, a ja sam odmah znala da je Vlada vredan takvog truda.

S obzirom na to da tokom blagoslovenog stanja niste davali intervjue, nagađalo se da je vaša trudnoća bila visokorizična, da li ste imali takvo iskustvo?

– Bila sam jedan od učesnika TV formata "Tvoje lice zvuči poznato" kada sam saznala da sam trudna. Zanimljivo je da sam tokom pregovora i pre potpisivanja ugovora pitala producente: "A šta će biti ako ostanem trudna”, i naglasila im da ću napustiti šou ako se to desi. Njihov odgovor bio je da je to sasvim u redu, i tako se na kraju i desilo. Moja trudnoća bila je u redu i Viktorija se rodila u terminu. Dok sam bila u blagoslovenom stanju, putovala sam na odmore, tako da su to bili, za moj ukus, neumesni naslovi. Igrali su se s nekim stvarima s kojima se ne igra. Ali avaj, i to je prošlo. Tokom trudnoće nisam želela da imam obaveze prema poslu već prema sebi.

Kako vam je pošlo za rukom da vaše venčanje, kao i izlazak iz porodilišta, prođu neprimećeno od strane medija?

– Kada neko istinski želi da sakrije svoju intimu, on to i može. Vlada i ja venčali smo se na intimnoj ceremoniji u društvu kumova i porodice u Novom Sadu, a s obzirom na to da nisam komunicirala s medijima i nisam postavljala fotografije na društvene mreže, niko nije mogao da sazna ni za moju svadbu, ni za izlazak iz porodilišta.

Koliko je rođenje Viktorije promenilo vaš život?

– Kada žena dobije svoje čedo, zaboravlja čitav prethodni život. Prošlost više ne postoji. To je jedan poseban osećaj kada znate da to malo biće zavisi samo od vas. Spremni ste na sve – nespavanje, trčanje po kući, ljuljanje, uspavljivanje, hranjenje, izlaženje iz kuće sa čupavom kosom... Imate jednu novu veliku obavezu koju morate da ispunjavate kao vojnik. To menja život iz korena, kao i samu ženu. Tada se istinski promene prioriteti i čini mi se da svaka žena tada sebi kaže: "Okej, sad sam mama i odsad može samo ovako i nikako drugačije”.

Kakav je Vladimir otac, imate li njegovu pomoć oko deteta?

– On je tata u svakom smislu te reči. Sve poslove oko Viktorije radi podjednako dobro kao ja.

Jeste li znali da će biti posvećen roditelj kada ste izabrali da on bude otac vašeg deteta?

– Takve stvari čovek ne može da zna. Nađete se u potpuno nepoznatoj situaciji i niste ni za sebe sigurni kako ćete se ponašati. Međutim, Vlada me je pozitivno iznenadio, a još više samog sebe.

Jeste li u proteklih godinu i po dana bili posvećeni samo obavezama oko deteta i supruga?

– Baš tako. Otkako se Viktorija rodila, sve moje vreme bilo je rezervisano za nju i Vladu. Posvetila sam im se s tolikom energijom da vam to ne mogu ni opisati. Takav način života nijednog trenutka mi nije dosadan niti sam osećala monotoniju i potrebu za osveženjem. Naravno, suprug i ja imamo svoje momente, kada se posvećujemo jedno drugom, ali se opet zajedno vraćamo kod Viktorije, gde je naša oaza ljubavi i mira. Nas troje putujemo svuda zajedno i tada nam je nekako najlepše.

Kakva ste majka? Jeste li popustljivi prema svojoj devojčici ili red mora da se zna?

– Nisam razmišljala o tome sve do sada. Ne znam šta bih vam rekla. Neke granice moraju da postoje, a tu pre svega mislim na raspored obroka i spavanja. Učim je da bude samostalna, a ona je vrlo snalažljiva i već sada s godinu i po dana sama jede svojom kašičicom. Ne sputavam njenu energiju, ali red mora da se zna.

Da li Viktorija karakterno i fizički više podseća na vas ili vašeg supruga?

– Viktorija je fizički ista tata. Nikada nisam videla dete koje baš toliko liči na oca. Međutim, karakterno je moja kopija.

Kako ste se, kao žena koja je još od rane mladosti dobro zarađivala i bila jedna od najpopularnijih pevačica na domaćoj estradi, snašli u životnim okolnostima u kojima ste bili posvećeni isključivo porodici?

– Znate kako, stvarati svoju porodicu i nije baš tako jednostavno. Morate da poređate prioritete i pronađete balans u mnogim stvarima. Kada to shvatite, ostalo ide lako. Mislim da sam se dobro snašla jer sam izgradila nešto na šta sam veoma ponosna. Sve vreme bila sam svesna da se moje pesme neće zaboraviti i da me rad čeka u budućnosti. Nisam se plašila da ću bilo šta izgubiti, a opet sam znala da ću dobiti mnogo od te pauze. Dobila sam svoju porodicu.

Da li su postojali trenuci u kojima vam je, ipak, nedostajalo "staro vreme"?

– Naravno da je bilo momenata kada slušam svoje pesme, pa me „udari” seta i poželim da se vratim svemu makar na pet minuta.

Život supruga sportista nimalo nije jednostavan, kakvo je vaše iskustvo?

– Način života sportiste i muzičara dva su različita sveta. Jedina sličnost je u tome što se mnogo putuje, oni na utakmice, a mi na svirke. Meni je prijalo što sam vodila jedan drugačiji život i na sve sam se brzo navikla. Živeli smo uvek u inostranstvu, što je za mene bio dodatni plus jer sam upoznavala drugačije kulture.

Kako će izgledati ubuduće vaš život, s obzirom na to da planirate da se vratite poslu?

– Trenutno smo svi u Srbiji, a ukoliko se Vlada vrati u Italiju, idemo i nas dve s njim. Moj posao svodi se na rad vikendom pa mi neće biti problem da radnim danima budem u inostranstvu kraj supruga.

U kom trenutku ste osetili potrebu da se vratite na estradnu scenu?

– Kada sam shvatila da ljudi žele da se ja vratim. Posle toliko poruka na društvenim mrežama počela sam da tražim pesmu i krenula polako da se pripremam za povratak. Singl sam imala još prošle godine, ali desilo se da je tada trebalo da se preselimo u Dubai, tako da sam sve prolongirala još malo.

Jeste li imali podršku supruga kada ste odlučili da se vratite na muzičku scenu?

– Apsolutno, jer bez toga ne bih ni mogla da se vratim poslu. Pošto poslednjih dana mnogo radim, Vlada je konstantno s Viktorijom i odmenjuje me u svemu.

Da li je singl "Da bih s tobom ostala" samo uvertira u novi album?

– Svakako, bez albuma ne bih mogla da zamislim ozbiljniju karijeru.

Hoćete li se punom parom vratiti i nastupima ili ćete vešto balansirati između privatnog i poslovnog života?

– Jedva čekam da se vratim nastupima. Kada budem u mogućnosti, radiću punom parom, a posle ću ponovo usporiti i posvetiti se porodici. Mora se balansirati između posla i porodice. Ne valja kad je nešto zapostavljeno.