Story Café

Sofija Rajović ISKRENO: Mnogo me rastuži uspomena na oca!

Sofija Rajović ISKRENO: Mnogo me rastuži uspomena na oca!

Poznata glumica Sofija Rajović otkriva koliko je prijateljstvo s muškarcima uticalo na njen odnos prema emotivnim partnerima, šta joj drugovi najčešće zameraju, kako se snalazi u kuhinji i bez koje poslastice ne može da zamisli dan...

Glumica Sofija Rajović (30) nedavno je s kolegama iz serije "Istine i laži" proslavila prikazivanje poslednje epizode prve sezone i najavila još spektakularniju novu sezonu od jeseni. U međuvremenu, sumira utiske iz popularnog televizijskog projekta i ističe da je uloga Svetlane Cece Radojković, siromašne kućne pomoćnice, na poseban način obogatila njenu glumačku biografiju.

https://www.instagram.com/p/Bk0JYjeAGGj/?hl=en&taken-by=sofijarajovic

– Veoma sam želela da dobijem tu ulogu jer je potpuno različita od svega što sam do sada radila. Mislim da je poenta glumca da pokaže što različitije karaktere i verujem da sam u tome uspela. Najvažnije je da su komentari publike, saradnika, porodice i prijatelja pozitivni. Koliko vidim i čujem, oduševljeni su, a moja porodica ne propušta ni reprize.

Da li vam je bilo teško da savladate naglasak devojke sa sela?

– Bilo mi je vrlo zamorno u početku jer sam pored naglasaka morala da učim i izraze koje nikada pre nisam čula. Dodatno mi je otežavalo i to što Ceca govori veoma nepovezano, sama pita, odgovara i upada u reč.

Mogli smo da zaključimo da je Ceca izvrsna kuvarica. Kako se vi snalazite u kuhinji?

– Umem da kuvam, ali retko to činim jer nemam mnogo vremena. Često spajam razne ukuse, koji su možda po drugima nespojivi, kreiram svoja jela i skoro nikada ne koristim recepte.

Postoji li neka poslastica kojoj ne možete da odolite?

– Sladoled obožavam i nikada mi neće dosaditi. Čini mi se da mogu da ga jedem u neograničenim količinama.

Kao devojčica družili ste se s dečacima. Jeste li uspeli o muškom svetu da saznate nešto više od onoga što žene već znaju?

– Sigurno bi mi bilo lakše, kao ženi, da živim u neznanju ili zabludi kada su neke stvari u pitanju. Zato mnogo puta svojim prijateljima prokomentarišem: "Ako se nikada ne udam, vi ćete biti krivci".

Imate li danas više muških ili ženskih prijatelja?

– Muških, i tako će uvek ostati.

Zbog čega vas najčešće kude?


– Kada vide koliko me boli i vređa nepravda. Često mi govore da taj način razmišljanja moram da promenim i ja se trudim, ali pomaka, nažalost, nema. Uglavnom burnije reagujem kada je nekom drugom načinjena nepravda nego meni samoj.

Izjavili ste da muziku volite istim žarom kao i glumu. Koje melodije posebno volite?

– Odrasla sam na muzici koju je slušala moja majka. U pitanju su pesme Olivera Dragojevića, "Bijelog dugmeta", "Prljavog kazališta". Danas mi se ukus nije mnogo promenio, s tim što su pored ovih izvođača sada tu i Nina Badrić, Marija Šerifović i mnogi drugi. Kada izađem u grad, volim da poslušam dobar r'n'b.

Da li je Tačno da su putovanja vaš hobi, te koristite svaku priliku da negde otputujete?

– Istina je, obožavam da putujem jer smatram da su uspomene jedino vredno što nam ostaje na kraju života. Uskoro planiram odmor u Turskoj i mislim da će to ovoga puta biti prelepa Antalija.

Neko vreme boravili ste u Los Anđelesu u Americi, ima li taj grad posebno mesto u vašem srcu?

– Nekada je imao, sada sam zaljubljena u svoj grad – Beograd.

Čemu se na svakodnevnom planu radujete a zbog čega lako zaplačete?

– Mnoge stvari me čine srećnom, najčešće su to sitnice. S druge strane, uspomene na oca me uvek rastuže.

Uživate li u kupovini?

– Naravno, kao i svaka žena.

Čega u ormaru imate previše, ali nikada dovoljno?

– Kada kupujem, primat uglavnom dajem cipelama, mada i tašne imaju posebno mesto na mojoj šoping listi.