Story Café

Pet beauty tajni zanosne Lene Kovačević

Pet beauty tajni zanosne Lene Kovačević

Da nije vrhunska muzičarka, pevačica Lena Kovačević verovatno bi imala svoj estetski centar. Toliko je zanimaju teme vezane za "kremice i bojice" da je odavno završila kurs za šminkanje. Nema beauty noviteta o kome ćerka Dušana Kovačevića nije odmah informisana i zato je uvek savetovala prijateljice u vezi sa šminkom i negom.

Šta od šminke imate na licu kad izlazite iz kuće?

– Volim prirodan izgled, ali onaj `sređeni`, koji je za mene gotovo stvar opšte higijene. Vodim računa da mi koža bude dobro hidrirana, posebno u ovim letnjim danima. Idealne su teksture pudera koje su toliko lake da ih ne osećate na licu. Prava revolucija desila se kad se pojavio proizvod kao što je Tent Idole Ultra Cushion, tečni puder u jastučiću. Ima visoku moć pokrivanja, a ne osećate ga na koži. Budući da ima SPF 50, jasno je da je idealan za leto.

Koje tretmane radite pred odlazak na letovanje?

– Ljubitelj sam maski i pilinga, koje često donosim s putovanja. Volim mala pakovanja, jer mogu da ih ponesem kad negde idem. Rado koristim i noćne maske. Mislim da redovna `kućna` nega daje rezultate na duge staze.

Svojevremeno ste imali mnogo reči hvale za mezoterapiju. Koje efekte njome postižete i koliko je često radite?

– Ne stižem da idem na tretmane za lice onoliko često koliko bih volela ili koliko bi trebalo, ali oduševljena sam laganom antiejdžing mezoterapijom i hidratacijom putem te metode. Efekat je sjajan i, što je veoma važno, trajan, pogotovo kada se uradi serija od nekoliko tretmana.

Koje boje karmina, senki i lakova za nokte najčešće nosite tokom leta?

– Sviđaju mi se jarke boje, koje leti posebno lepo stoje, mada ne zapostavljam ni takozvane nude nijanse. Zrače šikom i klasikom koja uvek dobro izgleda. Uz preplanuo ten, dopadaju mi se čak bele i ostale izuzetno svetle boje senki, ali i lakova. Mnogo mi se sviđa takav kontrast. Oduševljena sam najnovijim Matte Shaker karminom, a posebno nijansom Yammy pink.

Plava kosa traži mnogo pažnje. Šta joj sve radite?

– Uživam u saradnji s mojom prijateljicom i sjajnom frizerkom i stilistkinjom Oliverom Milićević. Volim plave pramenove, a oni zaista zahtevaju pojačanu brigu. Uz to, strastveni sam plivač, a znamo da hlor ne prija kosi. Zato uvek u tašni imam masku i leave in regenerator, koje stavljam odmah po izlasku iz bazena. Divno je što leti možemo kosu da odmorimo od `teških` feniranja.

Autor: Brankica Treskavica
Foto: Andreja Damnjanović

Komentari (0)

Loading