Story Café

Ana Kokić PRIZNALA: Volela bih da moj brak nema toliko izazova

Ana Kokić PRIZNALA: Volela bih da moj brak nema toliko izazova

Izazovi su brak na daljinu, balansiranje između porodice i karijere, usponi i padovi... Ali sve je to život i da je drugačije, bilo bi dosadno...

Da li slučajno ili namerno, ali pevačica Ana Kokić (35) svog supruga Nikolu Rađena (33) osvojila je tako što ga je polila vodom kada su se oboje zatekli na istom gradskom događaju. Moglo bi se reći da je odabrala prikladno „oružje“ kako bi privukla pažnju jednog vaterpoliste. Kada se sportista okrenuo oko sebe, najpre nije nikoga primetio jer je Ana toliko niža od njega da tek kada je spustio pogled, ugledao je svoju buduću suprugu, a da to tada nije ni znao. Ili možda ipak jeste. Samo sedam dana nakon sudbonosnog događaja, počeli su da se zabavljaju, a stvari su krenule u jasnom pravcu – venčali su se u oktobru 2008. godine, pa će na jesen obeležiti desetu godišnjicu braka. Kada su stajali pred matičarem, Ana je već čekala njihovu prvu ćerku Ninu (10), a samo godinu dana kasnije rodila se i mlađa Tea. Za ovu nepunu deceniju istrajali su i u dobrom i u lošem, baš kao što se u bračnim zavetima obično navodi. Ana je vešto balansirala između karijere pevačice i supruge sportiste a to je uključivalo česte selidbe, pa su zajedno živeli u Rumniji, Grčkoj, Rusiji... Nikola i danas u Moskvi ima obaveze, a čini se da je pevačica na njih uveliko navikla. Mada se na odsustvo muža nikada ne možete potpuno prilagoditi, Ana se trudi da ga u Rusiji što češće posećuje, dok u Beogradu podiže njihove ćerke koje tatu takođe viđaju kad god im se ukaže prilika. Da li je sve to lako, Ana odgovara iskreno u specijalnom intervjuu čiji je cilj da dokuči da li su „muke“ takve porodične uloge samo mit ili živa istina.

https://www.instagram.com/p/BjCAXZ-gQHv/?hl=en&taken-by=anakokicmusic

Da li se život supruga vaterpolista na bilo koji način razlikuje od života supruga drugih sportista?

– Verujem da sve ima svojih prednosti i mana. Izazovi su brak na daljinu, balansiranje između porodice i karijere, usponi i padovi... Ali sve je to život i da je drugačije, bilo bi dosadno. Ne mogu da kažem da mi je teško, ali ponekad bih volela da nešto i preskočim.

Kad Nikola igra važnu utakmicu, imate li neke navijačke rituale i kako se držite tokom tih presudnih momenata?

– Znam koliko njemu znači moja podrška pa se uvek trudim da ispratim sve Nikoline utakmice, da navijam, da se radujem njegovim pobedama i da budem tiha kada doživi poraz. Imam tremu pred važne utakmice jer njegov uspeh doživljavam kao svoj. Iskreno se radujem svakoj medalji i peharu.

Vašem suprugu produžen je ugovor u Rusiji za još godinu dana, da li vas je ta vest iskreno obradovala ili sve češće priželjkujete da se stalna putovanja za Moskvu okončaju?

– Moskva je lepa i drago mi je što ćemo još godinu dana biti tamo. Volim da putujem i radujem se svakom odlasku u Rusiju. Idealan je grad za odmor i uživanje, mnogo toga ima da se vidi. Svaki put kada odemo, obiđemo neko zanimljivo mesto, naučimo nešto novo i vratimo se puni utisaka kao da smo prvi put tamo bili.

Da li je Nikola i danas vaš najveći fan? Osećate li se drugačije kada dođe na vaš nastup?

– Skoro je bio na mom nastupu nakon dužeg vremena, jer obaveze u Rusiji to dugo nisu dozvoljavale. Njegov dolazak dao mi je posebnu energiju. Volim kada je uz mene.

Da li se on meša u vaše poslovne odluke i daje li vam sugestije?

– Ne mešamo se jedno drugom u posao, ali ja sam uvek tu za njega da ga saslušam i posavetujem ga, što naravno i on čini za mene. Svakodnevno razgovaramo i o mom i o njegovom poslu, što je takođe važno za brak i naš odnos.