Story Café

Nina Janković Dičić: VOLELA BIH da dobijem i devojčicu!

Nina Janković Dičić: VOLELA BIH da dobijem i devojčicu!

Lepa glumica Nina Janković dva meseca posle porođaja otkriva kako se snalazi u ulozi roditelja i da li sluša savete okoline ili se striktno vodi svojim materinskim instinktima...

Nakon što se pre dva i po meseca porodila i na svet donela sina Vukašina, poznata glumica Nina Janković Dičić (30) povukla se iz javnosti. Kako ističe, ta pauza, nažalost, neće dugo trajati, jer kroz najviše par meseci mora da se vrati ulogama na televiziji i u pozorištu. Dok obaveze ne počnu da se gomilaju, odlučila je da uživa u svojim postporođajnim danima, nezi svoje bebe, ali i pažnji supruga, ekonomiste Mateje Dičića, s kojim je početkom juna proslavila četvrtu godišnjicu braka.

– Mateja i ja radosno obeležavamo sve važne datume. Smatramo da je to mali ali izuzetan znak pažnje i nešto što svakom braku daje dodatnu čar. Budući da smo se nedavno ostvarili u ulozi roditelja, četvrtu godišnjicu braka obeležili smo intimnom večerom s našim sinom. Volimo da provodimo vreme s njim i svuda ga vodimo sa sobom. Pošto je još mali, morali smo ranije da završimo naš izlazak, ali to nam nije mnogo smetalo jer smo godišnjicu venčanja proveli u najlepšem društvu – objašnjava lepa umetnica i otkriva da je rođenje sina njen odnos sa suprugom učinio lepšim i potpunijim.

– Iako su majke te koje, prvenstveno zbog dojenja, provode više vremena s decom, mogu da se pohvalim kako Mateja svaki svoj slobodan trenutak posvećuje sinu. Presrećna sam kada vidim koliko uživa u ulozi oca i s koliko pažnje se ophodi prema Vukašinu. Trenuci kada smo sve troje zajedno najlepši su u mom životu, tako da mogu reći da sam veoma srećna žena.

Rođena Šapčanka ističe da su se ona i suprug neverovatno brzo snašli u ulozi roditelja te više ne slušaju savete najbliže okoline, nego se vode isključivo svojim instinktima.

– Naši prijatelji često komentarišu kako se Mateja i ja ponašamo zrelo i odgovorno kao da nam je Vukašin peto dete. Ne bih da se hvalim, ali mislim da nam baš dobro ide. Istina je da sam, kao i svaka mlada majka, u početku slušala sve savete, ali s vremenom sam shvatila da ja najbolje mogu da osetim potrebe svog mališana. Bake i deke često se vode ubeđenjem da je bebi hladno trudeći se da ga utople. Međutim, ja znam da mom detetu preterana toplota nikako ne odgovara – govori Nina koja ističe da kod svog, tek nekoliko meseci starog sina, primećuje specifičan karakter.

– Vukašin je divna beba. Počeo je da se smeje, guče i peva, što mene vrlo zabavlja. Fizički najviše podseća na mog supruga, dok na mene ima usta i nos. Rodio se sa dosta kose te mu se nakon ova dva meseca formirala interesantna frizurica – pravi je med. Vukašin je veoma opuštena beba. Ne strahujemo bilo gde da ga vodimo sa sobom, a uskoro planiramo i letovanje. Samim tim što je on takav i mi smo slobodniji.

Vođena pozitivnim iskustvom sa sinom prvencem, Nina tvrdi da u narednom periodu priželjkuje još naslednika.

– Želim veliku porodicu i ne bih se bunila ukoliko bih dobila još jednog sina. Ipak, pošto je poznato da su očevi povezaniji sa ćerkama, volela bih da suprugu podarim devojčicu.

Glumica koja je odlučila da se u potpunosti posveti sinu otkriva da je nedavno ipak prihvatila nekoliko profesionalnih angažovanja. Za početak, postala je promoter kozmetičkog brenda "Sebamed", u čije blagodeti se i sama uverila, a uporedo s tim, laganim koracima ulazi u koštac sa snimanjima treće sezone serije "Ubice mog oca", u kojoj tumači ulogu forenzičarke Jelene:

– Prezadovoljna sam projektom i čitavom ekipom. U novoj sezoni obećavamo dosta novih likova i daleko intenzivniju i interesantniju radnju.