Story Café

2Cellos: Složili smo sve životne kockice

2Cellos: Složili smo sve životne kockice

Kod dua 2CELLOS ništa nije uobičajeno, pa ni najava koncerta koji će održati 8. septembra na Kalemegdanu. Budući da muzičari Stjepan Hauser (32) i Luka Šulić (30) zbog mnoštva obaveza nisu stigli da naprave pres-konferenciju u Beogradu, novinare su prošlog nedavno ugostili u Kopru, gde su te večeri imali koncert na kom ih je slušalo trinaest hiljada ljudi. Svi iz medijske ekipe koja je tog dana krenula u Sloveniju složili su se da je zbog trenutaka dok su svirali, na sceni postavljenoj na stadionu “Bonifika”, vredelo ustati u pet ujutru i preći preko šeststo kilometara.

Od našeg poslednjeg susreta s Lukom i Stjepanom, a to je bilo u martu prošle godine, u njihovim privatnim životima bilo je mnogo novosti. Luka se pre tačno godinu dana oženio Tamarom Zagoranski, s kojom je dugo bio u vezi, a u novembru su dobili sina Vala. Stjepan je stavio tačku na dugu ljubavnu priču s Jelenom Rozgom, koja je izazivala veliku medijsku pažnju. Budući da su Lukine novosti lepše, priču započinjemo pitanjem da li se za ovih sedam meseci ispostavilo da je “komplikovanije” biti tata nego što je mislio dok je očekivao Valov dolazak na svet:

– Dok čekaš i ne slutiš koliko si slobodan, a kad se beba rodi, shvatiš šta je najveća obaveza na svetu, najveća odgovornost, ali i najveća sreća.

Dok je Tamara bila u drugom stanju, Luka je na svom “Instagram” profilu objavljivao fotografije na kojima „svira bebi“, a to čini i sada.

– Val veoma dobro reaguje na muziku, a ja se nadam da je od mene nasledio talenat – kaže ponosni tata, koji je od kad se Val rodio sve obaveze, osim onih striktno vezanih za nastupe, sveo na minimum. Čim završe koncerte, žuri u Sloveniju, gde je baza porodice Šulić.

Priča o porodičnom životu, podsetila nas je na Stjepanov nedavni odgovor na pitanje da li među njima postoje normalne trzavice, kakve prate svako prijateljstvo ili saradnju:

– Toga više nema. Neka Luka to sad obavlja kod kuće sa ženom. On je uvek želeo da ima svoj mir i porodicu. Svih ovih sedam godina “ludila” to mu je najviše nedostajalo. Ja nisam planirao da se smirim, već jurim dalje.

Mnoge žene zanima da li mu u toj jurnjavi društvo pravi veoma atraktivna pijanistkinja Lola Astanova, s kojom je snimio numeru “Love story”, ali on na to pitanje odlučno odgovara – nismo u vezi!

Kad smo bili kod ljubavnih tema, nismo mogli da ne pomenemo Stjepanov prvoaprilski post – fotografiju koja je navodila na zaključak da se oženio. Bilo je mnogo onih koji nisu shvatili da je u pitanju još jedna njegova šala, a nas je zanimalo da li je, primajući čestitke, pomislio da ženidba i nije tako loša ideja. Ovog puta odgovor je bio još nedvosmisleniji – ne!

Budući da mu je nedavno bio rođendan, pitali smo ga šta je poželeo, osim zdravlja koje se podrazumeva, uspeha koji odavno imaju i da njihov novi album, koji će objaviti do kraja godine, a na kom se vraćaju rok klasicima, bude uspešan upravo onoliko koliko od njih očekujemo:

– Da budem srećan i zadovoljan u životu, da bez kompromisa sledim svoje srce. Samo nek sve nastavi da ide u smeru u kom je krenulo.

Budući da, zaista, ostavljaju utisak ljudi koji su uspeli da u svojim životima savršeno slože sve kockice, zanimljivo je čuti o čemu njih dvojica maštaju. Luka kaže da nema savršenih života, a Stjepan dodaje da je to iluzija, te da za mnoge mislimo da imaju upravo takav život, a zapravo su daleko od njega. Srećom, oni ne spadaju u tu kategoriju, pa zato Stjepan baš ništa ne bi menjao, jer je zadovoljan smerom u kom ide, a Luka kaže:

– Porodica je nešto čemu sam uvek stremio i sada, kada je imam, potpuno sam siguran da je to jedino istinski vredno. Sve ostalo može da bude iluzija, kao što je Stjepan rekao.

Svaki put kad ih gledamo dok sviraju, imamo utisak da se toliko dobro razumeju da im je dovoljan samo jedan pogled, pa da znaju šta onaj drugi misli. Na pitanje s kime još imaju takav nivo komunikacije, Stjepan odgovara:

– Obojica imamo instinkt za muziku, a kad se udružimo, osećamo šta će onaj drugi uraditi. Posle tolikih godina sviranja do te mere smo sinhronizovani da među nama nema iznenađenja. Mimo scene, odlično se razumem sa svakom zgodnom devojkom. U stvari, najvažnije je da se sam sa sobom razumeš.