Story Café

Obeležen PRVI ROĐENDAN sina Danice Karić: Petar je moj MALI GENIJALAC!

Obeležen PRVI ROĐENDAN sina Danice Karić: Petar je moj MALI GENIJALAC!

Nekadašnja pevačica Danica Karić i njen suprug Nikola Stojilković nedavno su obeležili prvi rođendan sina Petra za koga su tom prilikom organizovali dve proslave, a nama otkrivaju da žele da stvore veliku porodicu...

Bišva članica grupe "D`n`D" Danica Karić (33) i njen suprug Nikola Stojilković (28) obeležili su prvi rođendan sina Petra. Ponosni roditelji tim povodom organizovali su dva slavlja – jedno na sam dan njegovog rođendana u Crnoj Gori, a potom su upriličili i veliku zabavu u Vranju. Mali naslednik porodice Karić i unuk poznatog biznismena Bogoljuba dobio je pregršt poklona, a roditelji su odlučili da mu daruju zlatnik, ali i jedan poseban poklon:

– Napisali smo mu pisma i poslali mu na mejl koji je za njega otvoren, a planiramo da mu ih pokažemo za 18. rođendan – počinje priču Danica i nastavlja:

– Na dan Petrovog rođendana zatekli smo se u Crnoj Gori, a s nama su bili i mnogi članovi naše porodice, tako da smo napravili malo slavlje za najbliže. Bilo je to opušteno okupljanje u restoranu koji se nalazi u blizini naše kuće i svi smo se odlično proveli dok je nekoliko dana kasnije usledila prava žurka koju su organizovali članovi porodice mog supruga. Iako volim da organizujem porodične proslave, čak sebe smatram i talentovanom za tu vrstu posla, ovog puta nisam se mnogo mešala, a sve je ispalo božanstveno – otkriva ponosna mama i nastavlja:

– S obzirom na to da je moj suprug Vranjanac, pa samim tim i moj sin, nismo se dvoumili gde ćemo slaviti njegov prvi rođenda. Ja sam u međuvremenu zavolela taj grad i, uz Beograd i Minsk, smatram ga mestom gde se nalazi moj dom – kaže ponosna mama koja tvrdi da će se rođendana svog prvenca zauvek sećati:

– Ne pamtim kada sam se tako dobro provela kao na proslavi Petrovog rođendana. Uz moju i Nikolinu svadbu, ovo je definitivno najlepši događaj u mom životu. Uživali smo zajedno sa svim našim gostima i danima kasnije smo komentarisali kako nam je bilo lepo. Svi smo bili veseli tog dana, jer kako bi bilo drugačije na žurki u Vranju. I Petar nas je sve iznenadio jer je bio opušten, slavlje mu se dopalo, kao i ljudi koji su došli jer izgleda voli da bude u centru pažnje. Čitavog dana se igrao, smejao i veselio.

Zaljubljeni supružnici uskoro planiraju i da krste svog naslednika, a Danica tvrdi da su oboje složni u tome da im je njegova prva godina proletela i da im je život neuporedivo lepši od kada su se ostvarili kao roditelji.

– Želela sam da organizujem krštenje sina i pre njegovog prvog rođendana, ali nije se dalo jer nismo mogli da okupimo čitavu porodicu. Ali, bože moj, ove godine i to ćemo uraditi – iskrena je ćerka Bogoljuba Karića i dodaje:

– Svaki trenutak proveden s Petrom tako je dragocen. Ova godina zaista je brzo prošla, od bebe koju su mučili grčevi i rast zubića, naš sin je sada postao veliki dečko. Ovo je bila najlepša godina mog života. Sve se promenilo otkad sam postala majka, a promenila sam se i ja. To je nešto što, pretpostavljam, samo roditelji mogu da osete. S rođenjem deteta, promeni vam se pogled na svet, želje i ciljevi, a sve se nekako vrti oko njega i u tome je i najveća sreća! Međutim, verujem da je mnogo bitno da roditelji redovno nađu vremena za sebe, a to se pogotovo odnosi na majke. Mislim da je tako nešto neophodno kako bismo bile srećne i zadovoljne žene i da bismo se osećale kao zasebne individue i pored deteta. Verujem da je srećna majka, jaka majka – priča bivša pevačica koja kaže da je njen sin veoma srećno dete.

– Petar je moj mali genijalac. Sve razume i zna da komunicira pogledom. Kada vas pogleda, imate osećaj da vam gleda u dušu. Voli da posmatra ljude, ponekad fiksira pogledom kompletno nepoznatu osobu i samo je gleda duboko u oči. Njegov osmeh je nešto najlepše na svetu. Veoma je jak, verujte da nikada nisam videla toliko jaku bebu, pa ga zovem Petar “Veliki Mali”. Zaista je prava dušica koja širi radost gde god se pojavi.

Ponosna mama tvrdi da je tokom trudnoće i u prvim mesecima života svog sina volela da čita stručnu literaturu o odgoju dece, ali da se u poslednje vreme najviše oslanja na sopstvenu intuiciju.

– U jednom periodu istraživala sam metode za spavanje ili hranjenje novorođenčadi i slične stvari, što mi je pomoglo da sina od početka uvedem u zdrav životni ritam, ali kasnije sam shvatila da je najbolje da pratim svoj i instinkt svog sina. On mi prirodno pokaže šta mu treba. A najbitnije je da je Petar zdravo, radosno i zadovoljno dete. Takođe, mnoge stvari nesvesno sam naučila u svojoj porodici. Kao majka, želim da svom sinu pružim iskrenu i čistu ljubav, da mu dam dovoljno slobode i da budem opuštena – kaže ćerka Bogoljuba Karića i priznaje da se, ipak, često preispituje jer roditelji uvek misle da mogu više da pruže svom detetu:

– Verujem da roditelji nikad nisu zadovoljni sobom, ali ponekad moramo da zastanemo i kažemo sebi – bravo, radiš najbolje što znaš, a to je sve što možeš. A kada ne znaš, pitaš starije, iskusnije majke. Jer, svako ko živi iz srca, iz ljubavi, po meni je na dobrom putu – iskrena je Danica koja za kraj otkriva da bi volela da ima veliku porodicu poput one u kojoj je odrasla:

– To je moja želja, ali ne pravim sebi presiju oko toga. Šta Bog da, tako neka bude. Petar je sada centar našeg sveta, a želimo još dece, neka dođu u naše živote kad god misle da treba – zaključuje Karićeva.