Story Café

Sindi Kraford: POLJUBAC OKEANA za dobro jutro (foto)

Sindi Kraford: POLJUBAC OKEANA za dobro jutro (foto)

Porodica modela Sindi Kraford broji četvoro članova i ne zna se ko je od njih atraktivniji, pa su svi na neki način deo modne industrije, a samo jedan od velelepnih domova u kom se okupljaju i odmaraju od obaveza nalazi se u Kaliforniji, gde uživaju u nestvarnoj lepoti talasa Pacifika...

Nakon što je bila na stotinama naslovnih strana, prošetala na bezbroj modnih pisti, napisala knjigu ali i podigla dvoje tinejdžera, model Sindi Kraford (52) zaslužila je da se odmori, a nema boljeg mesta za to od njene prelepe kuće u Malibuu, na samoj obali Tihog okeana. Mala tura po luksuznom domu, koji je Sindi nedavno prodala za 45 miliona dolara, mogla bi da počne od ulaznih vrata iza kojih se krije porodično gnezdo. Sindi sa svojim suprugom Rendijem Gerberom (56) ima dvoje dece – sina Prislija (19) i ćerku koja je i sama planetarno poznati supermodel Kaju Gerber (16). Kuća se nalazi na imanju od tri hektara i broji četiri spavaće sobe i čak šest kupatila. Do ogromnih vrata u stilu farmerskih kuća, koja predstavljaju ulaz u ovo zdanje, vodi staza okružena smirujućim „koi“ jezercetom i ogromnim aloja vera biljkama, ali i drugim rastinjem koje daje odgovarajući šmek ovoj letnjoj rezidenciji.

Kada konačno stupite u unutrašnjost ove vile, prvo će vas opčiniti kremastobeli zidovi i drvo od mahagonije, pažljivo izabrani materijali koji oplemenjuju ovaj životni prostor i pokazuju Sindin ukus. Zidovi, međutim, nisu prazni. Na njima su uramljene porodične fotografije ali i one iz Sindinih dana slave. Tu su i masivne skulpture, odmah kraj vrata i ispod stepeništa koje je ukrašeno tepih stazom. Predvorje vodi u manju dnevnu sobu u kojoj su prozori od poda do plafona te puca fantastičan pogled na plažu i plavetnilo okeana. U centru ove sobe nalazi se veliki okrugli sto na kojem stoje porodične crno-bele fotografije. Odmah pored nalazi se prostrana letnja soba koja je porodični kutak, a svako jutro Gerberovi započinju zajedničkim obrokom u kuhinji koja se nalazi tik pored nje. Ove prostorije okupane su prirodnom svetlošću, a okrečene su u nijanse krem i mornarskoplave boje.

Porodična soba ima i veliki kamin oko kojeg se neretko svi okupljaju, televizor, udobne bele fotelje i kauč na kom je nabacano mnoštvo jastučića mornarskoplave boje. Tu je i ogledalo koje visi iznad kamina, kao i drveni sto s knjigama i velikim belim svećama. Masivan sto nalazi se u središtu kuhinje, a sporedni stolovi ukrašeni su cvetnim aranžmanima, kao i uramljenim dečjim umetničkim radovima. U frižideru se nalaze neki od uobičajenih i omiljenih sastojaka Sindine kuhinje – losos, pečeni krompir, salata i pita.

Sa spoljne strane ogromnog prozora porodične sobe nalazi se ogromna veranda s koje se pruža pogled na Pacifik, ali odmah ispod nje je i veliki bazen. Na verandi se takođe nalazi veliki sto za koji može sesti deset osoba. Tu je i krevet za one koji nakon obroka žele da se ispruže, ali takođe i četiri drvene fotelje.

Krafordova ističe da je kuća u više navrata poslužila kao savršeno mesto za zabave, pa je i tamošnji nacionalni praznik 4. jul obeležen žurkom na kojoj je poznati muzičar Kid Rok gostovao kao di-džej. Kako je otkrila, jednog božićnog jutra njen suprug uspeo je da „prokrijumčari“ i jedan klavir u kuću, a od tada se redovno koristi kada im dođu prijatelji. Verovatno najvažnija soba za Krafordovu jeste njen radni kutak u kojem su zlatom uramljene neke od naslovnih strana koje je krasila. Kuća u Malibuu bila je tek jedna od nekretnina koje ova porodica poseduje. Imaju i kuću na jezeru Ontario, meksičku vilu gde su komšije sa Amal i Džordžom Klunijem, ali i luksuzan apartman na Aper Ist Sajdu na Menhetnu.

Majka i ćerka ove porodice spadaju u najuspešnije modele u istoriji te industrije, međutim možda je manje poznato da ni muškarci u kući ne zaostaju. Nestvarno lepa porodica ima učinak 4/4 kada je u pitanju profesionalno manekenisanje, a krajem prethodne godine zajedno su se slikali za promociju jednog brendiranog sata. Rendi je u svojim mlađim danima takođe bio u svetu modelinga, a kasnije je započeo biznis koji ga je učinio bogatijim i od papreno plaćenih Sindi i Kaje. Zajedno sa glumcem Džordžom Klunijem kreirao je čuveni brend tekile „Casamigos“, koji je prošle godine, doduše, prodao jednom gigantu.

– Moj suprug deluje kao veoma opušten čovek, i premda on to jeste, verujte mi da stalno gleda šta bi mogla da bude sledeća „kul“ stvar s kojom bi se mogao napraviti biznis – rekla je Krafordova. Mada su joj deca izuzetno mlada, ponosna je i na sve ono što oni postižu.

– Bilo mi je veoma zabavno da posmatram kako se moja deca okušavaju u svetu modne industrije. Sada dosta razgovaramo i o poslu. Jednom su mi rekli da im to pada veoma teško, ali meni je drago da sada konačno shvataju kroz šta sam sve ja prolazila poslednjih trideset godina – rekla je Sindi i dodala da, iako danas oboje imaju agente, prvih godinu dana ona je posredovala u svakoj njihovoj poslovnoj odluci.

– Bojim se da još nisu dovoljno spremni da uzmu karijere u svoje ruke, već me i dalje pitaju šta treba da rade, što je meni potpuno normalno – rekla je Sindi. Njenu ćerku Kaju modni fotografi primetili su još sa deset godina i već tada želeli su da rade s njom. Ipak, Sindi i Rendi tada su joj zabranili bavljenje manekenstvom i rekli su da će razmislii kada napuni 16. Taj dan došao je prošlog septembra a samo četiri dana posle rođendana šetala je pistom za „Calvin Klein“. Od tada je radila za „Pradu“, „Chanel“, „Fendi“, Aleksandra Vanga i Marka Džejkobsa. U februaru francuski „Vogue“ dao je Kaji prvu samostalnu naslovnu stranu, a sva je prilika da je sve to fantastičan početak karijere koja će bar podjednako biti uspešna kao Sindina.

– Moram da vidim ćerku makar jednom nedeljno. Ali inače se čujemo svakog dana. Ako mi ne odgovori na poruku u roku od 15 minuta, šaljem joj još jednu napisanu velikim slovima i s mnogo uzvičnika. Samo želim da mi odgovori da je u redu, u suprotnom joj zapretim da ću je pratiti preko njenog „Uber“ naloga – kaže Sindi.

Kajin brat Prisli takođe je sve češće deo najelitnijih modnih pisti, pa je šetao za „Moschino“, „Dolce&Gabanna“ i „Burberry“.

– Moj sin sada stanuje u gostinskoj kući jer tamo ima više slobode i prostora za sebe, ali i dalje ume da navrati kada se uželi porodičnog obroka ili kada mu zatreba čist veš.

– kaže Sindi i otkriva kako vaspitava svoju decu u vremenu kada se ceni isključivo spoljašnji izgled.

– Nije mi to bilo teško. Deca vas možda ne slušaju uvek, ali zato posmatraju šta vi radite. Ako sam ja ljubazna, takvi će biti i oni. Ako sam ja kao prioritet postavila porodično zajedničko vreme, naravno da će onda i oni biti nerazdvojni – smatra model i dodaje:

– Moja deca imaju sreće jer im novac nije motivišući faktor u životu. Za mene je bio, naročito na početku. Osećala sam da stalno moram da radim. Takođe, biće im lakše da se kreću u ovom svetu jer znaju da imaju moju podršku na svakom koraku – kaže Krafordova.