Story Café

EKSKLUZIVNO Bojana Barović i Nikola Rokvić: DRUGO DETE stiže u martu!

EKSKLUZIVNO Bojana Barović i Nikola Rokvić: DRUGO DETE stiže u martu!

Na proslavi drugog rođendana male Leone, samo su članovi porodica Barović i Rokvić znali da Bojana (35) i Nikola (33) imaju još jedan velik razlog za sreću. Do tog trenutka nikome drugom nisu saopštili da je Bojana u trećem mesecu trudnoće, jer poštuju nepisano pravilo da se o lepim novostima priča tek kad se budući roditelji uvere da sve protiče u najboljem redu. Nekoliko dana posle ćerkinog slavlja, Bojana nam je ispričala da je Leonin pravi rođendanski poklon brat ili sestra, koji treba da stigne na svet sledećeg marta. Dodala je i da je njihova ćerka sada suviše mala da bi shvatila vrednost tog “poklona”, te da će moći da je spozna tek za deset-petnaest godina. Pre no što smo razgovor usmerili na novu fazu u njenom i Nikolinom životu, na trenutak smo se zadržali na utiscima s Leoninog rođendana.

Bojana:

- Ove godine odlučili smo da njen rođendan proslavimo kod kuće, jer imamo naše dvorište. Uredila sam ga u boho stilu, a Leoni smo kupili drvenu kućicu za decu, koju smo divno ukrasili. Svi su se oduševili. Za kompletnu organizaciju trebalo mi je petnaestak dana i to uz sve druge obaveze, jer nisam baš pravila kolače, već sam naručila, a i dekoraciju su drugi uradili. Bio je to bitno drugačiji doživljaj nego kad se roditelji i mali gosti okupe u igraonici. Kad se sve završilo, Nikola mi je rekao: “Kako si sve ovo dobro osmislila”!

Šta biste voleli da ste znali u avgustu 2016. godine, a sada znate?

Bojana:

- I trudnoća i prvi bebini meseci mogu da prođu mnogo ležernije, ali ja sam nastojala da budem što odgovornija. Vremenom sam se opustila, pa sada s Leonom svuda putujemo, ona se u svim situacijama odlično snalazi, nikad se ni na šta ne žali, jer je dete od akcije. Da sam sve ovo znala, manje bih se opterećivala mnogim stvarima. No, valjda je s prvim detetom to normalno, s drugim je već manje strepnje, a za treće kažu da se čuva samo.

Nikola:

- Ne umem da budem pod velikim stresom, jer uvek prihvatim situaciju takvu kakva jeste. Mislim da je priroda sve uredila. Najteža su prva tri-četiri meseca, jer je to vreme kada se čovek privikava na roditeljstvo, ali se ne može uporediti s onim što se dobija. Sve je bilo baš kako treba i ništa ne bih menjao.

Još utisaka poznatih roditelja oko druge trudnoće kao i o uticaju dece na brak o kojima govore iskreno i Nikola i Bojana pročitajte u aktuelnom broju magazina "Story" koji je u prodaji do 28. avgusta...