Story Café

LUKSUZNI BISER Kalifornije: RASPAMETIĆETE SE kada vidite u KAKVOM DOMU živi Robi Vilijams!

LUKSUZNI BISER Kalifornije: RASPAMETIĆETE SE kada vidite u KAKVOM DOMU živi Robi Vilijams!

Popularni pevač Robi Vilijams i njegova supruga Ajda Fild najnoviji su poznati članovi elitnog naselja u Malibuu, prva komšinica im je Sindi Kraford, a nadaju se da će ovo biti mesto na kojem će dočekati svoje treće dete i ostvariti želju o kojoj već tri godine maštaju...

Luksuzni biser Kalifornije, egzotični Malibu, odvajkada se smatra stecištem bogatih i slavnih ličnosti Holivuda, ali ipak, kao da se u poslednjih godinu dana taj trend dodatno učvrstio. Gotovo svako ko nešto znači u svetskom šou-biznisu, odlučuje da kupi kuću u zapadnom delu okruga Los Anđeles na obali Tihog okeana. Nakon brojnih ličnosti čijih smo se domova nagledali kroz ovu rubriku, izuzetak nije ni čuveni pevač Robi Vilijams (44), koji je zajedno sa svojom suprugom, glumicom Ajdom Fild (39), kupio prelepo zdanje od 430 kvadratnih metara, a prve komšije su im model Sindi Kraford i njen suprug Rendi Gerber. Razloga za odabir lokacije ima pregršt, ali dovoljan je da se navede samo jedan – zadivljujuć pogled na okean veći je luksuz od najskupocenije stvari koja se u ovom domu nalazi. Verovatno je zato i cena odgovarajuća, pa je popularni par kesu odrešio za 28 miliona dolara, a zauzvrat, pored Tihog okeana na poklon, dobio je pet spavaćih soba, četiri kupatila, dvosobnu gostinsku kuću i privatni spa centar. Možda i najvažniji deo kuće jeste veliko dvorište koje je okruženo rastinjem i mirisom koji podseća na Mediteran. Dok je ispred kuće savršen pogled na okean, pozadi se nalazi bazen pokraj kojeg gosti mogu da se odmaraju ili uživaju u ukusnom roštilju. Kuća koja odiše italijanskim stilom sagrađena je 1981, ali je pre deset godina renovirana i modernizovana. Nekada je pripadala pevačici Dženet Džekson, a pošto je sada u vlasništvu britanskog kralja popa, može se reći da je ostala u dobrim rukama muzičara.

Visoka ograda, čelična kapija i najnovija tehnologija video-nadzora čine da se par i njihovo dvoje dece, Teodora Rouz (5) i Čarlton (3), osećaju veoma sigurno. Unutar ovih zidina, dnevni boravak opremljen je finim drvetom u nežnim tonovima. Dok za trpezarijski sto može sesti desetoro ljudi, kuhinjski šank idealno je mesto za ispijanje jutarnje kafe s pogledom na plavetnilo okeana. Tu su, međutim, i ušuškaniji delovi ovog doma koji vam pružaju osećaj da ste odjednom na potpuno drugoj lokaciji dok gledate u zelenilo kojim je vegetacija bogata. Na spratu, ogromna spavaća soba ima prozor od poda do plafona, što omogućuje još jedan idiličan pogled na Tihi okean, a tik do nje je i veliko, glavno kupatilo, s dovoljno prostora za sve što je članovima porodice neophodno. U kući se nalazi i radna prostorija, ali budući da je i ona smeštena pored okeana, ne znamo kako iko može da radi u uslovima u kojima ga ovakav pogled ne bi omeo. Dok je enterijer u dobroj meri rustičan, začinjen je interesantnim i modernim umetničkim delima koja krase većinu zidova. Gostinska kuća podjednako je luksuzna kao i glavna, samo što izostaje taj jedinstven pogled na okean.

Robi i Ajda upravo ovog avgusta proslavljaju osmu godišnjicu braka, ali nije od samog početka sve išlo glatko u njihovom odnosu.

Raskidali su i mirili se čak tri puta, a Robi je nedavno ispričao kako je njegova koleginica Kameron Dijaz imala dosta udela u tome da ipak ostanu zajedno.

– Kada smo Ajda i ja treći put raskinuli, izašao sam u grad i bio sam u društvu s Kameron Dijaz i Dru Barimor. Pričao sam im o devojci s kojom sam se upravo razišao, a Kameron mi je zatim rekla: „Zvuči kao da to još nije gotovo. Vidi se da voliš svoju devojku, moraš da ideš kod nje, odmah“. Nakon još malo razgovora s njom, nešto je u meni kliknulo, odvezao sam se do Ajdinog stana i rekao joj da želim da ostatak života provedem s njom – rekao je Robi koji je njihovo venčanje organizovao u okrilju svog tadašnjeg doma u Los Anđelesu. Ajda zna za priču s Kameron i tvrdi kako od tada ta glumica ima posebno mesto u njenom srcu. Robi se rado priseća i momenta kada se venčao s današnjom suprugom.

– Mesto na kojem smo se obećali jedno drugom bilo je toliko magično, bili smo okruženi porodicom i najbližim prijateljima. Izgledala je kao najlepša devojka na svetu, a još kada se pojavila u toj venčanici, Ajda je zračila posebnom lepotom, sve je to bilo gotovo previše za mene da upijem u istom trenutku. Ja sam najsrećniji čovek na svetu, a ona čini da želim da budem i bolja osoba. Mislim da sam za sve ove godine pored nje to zbilja i postao – emotivno je rekao Vilijams.

Ajda je takođe javno govorila o tome koliko voli svog supruga, ali je podelila i osećanja koja su se u njoj pojavljivala onda kada je Robijeva anksioznost, od koje pati već godinama, izbijala u prvi plan.

– Znam da Robi od toga boluje već dugo, ali nedavno je imao pravi napad panike na kauču. Odjednom je rekao da misli da je to infarkt, a zapravo je imao problem s leđima. Bilo je veoma strašno dok se to događalo, jer ne znate šta se dešava niti kako da reagujete. Ruka mu je omlitavela i razmišljali smo da zovemo hitnu pomoć, ali sve se smirilo. Mnogo sam se uplašila – izjavila je Ajda, a sam pevač je te navode kasnije potvrdio.

– Vučem anksioznost otkako radim na poslednjem albumu, dakle već tri godine. Nije se to pojavilo odjednom. Ovaj posao je veoma loš po moje zdravlje, čak mislim da će me ubiti. Jedini način da se to promeni jeste da počnem da stvari sagledam na drugačiji način – rekao je Robi koji priznaje da pati i od depresije za koju tvrdi da je ukorenjena u njegovoj porodici.

– Ne znam da li bi mi se to dešavalo da nisam poznat. Sve svoje probleme stavljam pod lupu, istu onu kroz koju čitav svet stavlja mene, pa je valjda normalno da kada me drugi osuđuju, ja to radim samom sebi. Međutim, to što sam ipak preživeo, mogu da zahvalim isključivo svojoj supruzi koja zna kako da održi brod na površini. Toliko puta me je spasla – istakao je pevač koji je pre braka bio u raljama alkoholizma i opojnih sredstava.

Nije supruga jedini izvor podrške koji Robi ima, otkako su proširili svoju porodicu, prvi put pre pet godina, a drugi put pre tri leta, to su i deca. Robi je često naglašavao koliko se promenio otkako je roditelj, ali upućeni izvori otkrivaju da im je trenutno najveća želja da dobiju i trećeg potomka. To bi, kako Robi i Ajda smatraju, bio šlag na torti ove srećne porodice. Trenutno ne mogu sa sigurnošću da planiraju novo dete, najpre zato što prođu i nedelje kako se ne vide zbog obaveza, ali to ih neće sprečiti da uskoro svoju želju sprovedu u delo, navode bliski izvori. Svakako će biti češće zajedno, budući da će oboje sedeti u žiriju nove sezone popularnog muzičkog takmičenja „X faktor“.