Story Café

Jana Milić Ilić: Suprug i ja smo ODLIČAN TIM!

Jana Milić Ilić: Suprug i ja smo ODLIČAN TIM!

Zvezda serije “Istine i laži” Jana Ilić Milić tvrdi da je, kada se ugase kamere, obična porodična žena koja je prvenstveno posvećena odgajanju trogodišnjeg sina Đorđa, kaže da izuzetno vodi računa o svojoj fizičkoj i mentalnoj higijeni, ali i da ne uživa previše u šopingu...

Udahnuvši život liku Marine u seriji “Istine i laži” glumica Jana Milić Ilić (36) u proteklih godinu dana postala je omiljeni ženski junak među gledaocima ove hit sage. Pravedna i hrabra bogatašica lako je osvojila srca publike, a atraktivna umetnica tvrdi da je i sama u životu veliki borac koji uvek traga za istinom. Dok ljubitelji ove hit serije na Prvoj televiziji s nestrpljenjem iščekuju septembar, kada će početi da se emituje druga sezona, Jana nam je otkrila kako je provela letnji odmor i da li su joj tokom pauze nedostajale kolege.

Nakon letnje pauze nedavno ste počeli snimanje druge sezone serije "Istine i laži", kako je izgledao novi susret s kolegama?

– To i nije bio baš ponovni susret. Mi smo, na moju veliku sreću, svi dobri drugari i volimo da se viđamo i van posla. U toku leta smo se svi družili, neki letovali zajedno i nismo gubili kontakt. Nas je spojila serija, ali se desila neka magija da svi međusobno funkcionišemo kao jedno biće, stalo nam je do serije ali i jednima do drugih. To se, verovatno, vidi i tokom emitovanja. Veoma sam zahvala celom timu – od produkcije do glumaca.

Kako ste proveli protekli odmor?

– Ne mogu da kažem da sam se potpuno odmorila. Sačekalo me je mnogo obaveza kad sam završila snimanje koje nisam mogla da obavim ranije. Posvetila sam se porodici i svom sinu koji je uživao na moru, a kad je njemu lepo, to je najbolji odmor za moju dušu.

S obzirom na to da snimanje serije podrazumeva celodnevni angažman, da li je vašem trogodišnjem sinu Đorđu bilo teško da se navikne na često odsustvo mame?

– S vremenom je shvatio i naučio da mama mora da radi, ali i da je svaki moj slobodan minut njegov. I nekako uspemo da nadoknadimo sve propušteno. Zaista se trudim da i posle dvanaest sati snimanja on ne oseti moj umor i brigu, već se igramo i pevamo kad dođem kući. Mislim da živi za sada u jednom svetu koji je rasterećen i nije svestan čime se bavim, a ja se trudim da tako ostane.

Kome teže pada razdvajanje – vama ili njemu?

– Meni sigurno. On ima predivne baku i deku, i našu Anu koja ga čuva. Okružen je ljudima koji ga obožavaju i čine sve da je srećan i nasmejan. Meni se srce slama svaki put kad ga ostavim, iako znam da ostaje u sigurnim rukama. Nije mi lako da pomirim majku i glumicu u sebi. Ali borim se i dobro mi ide.

Činjenica je da ste trenutno jedna od najpopularnijih glumica u zemlji, prija li vam što ste ponovo u žiži javnosti?

– Hvala na komplimentu, ali ja zaista nikada tako nisam gledala na sebe, a i na karijeru. U svakom projektu trudila sam se da dam sve od sebe, ali sam i pravila pauze kad sam osetila da je potrebno. Volim svoj posao, ali nisam karijerista. Naravno da mi prija pozitivna reakcija publike i predivno je sve što se dešava, ali mislim i da sam pokazatelj toga da biti istrajan ne znači uvek biti prisutan.

Šta vas najčešće pitaju gledaoci kada vas sretnu na ulici?

– Ljudi su zavoleli lik Marine i dešava mi se da mi odjednom priđe dete, zagrli me iz sve snage i kaže mi da me voli. Neopisivo sam zahvalna na tome što mi je ova uloga pružila svu tu ljubav publike. Naravno, najbitnije pitanje je da li ćemo Nikola i ja biti zajedno, ali za to će morati da se strpe do septembra.

Kako vaš sin gleda na vašu popularnost?

– Ma, ne gleda. Njega ne zanima mama kao glumica i nema odnos prema tome. Ne gleda televiziju i zbuni se kad odemo u park i svi hoće da slikaju sa mnom. Tada me uglavnom vuče na drugu stranu i to okupljenima bude smešno.

Koliko vam je značajna podrška supruga u ovom periodu kada ste izuzetno poslovno aktivni?

– Imam tu sreću što je Miša iz istog poslovnog sveta i potpuno razume moj način života. Radi koliko i ja, ponekad i više, ali smo dobar poslovni tim.

Zanimljivo je da ste se s producentom Mišom Ilićem venčali nakon svega nekoliko meseci poznanstva, mislite li i sa ove distance da je to bila najbolja odluka u vašem životu?

– Duboko verujem da meseci nisu pokazatelji odnosa, već životno prepoznavanje i prijateljstvo.

Kako suprug i vi vaspitavate sina?

– Onako kako su nas vaspitali naši roditelji. Verujem u ono – s kolena na koleno i da sve ide iz kuće. Učimo ga da poštuje starije, da čita knjige, da radi na sebi... Trudim se da sve što sam naučila prenesem njemu. Drugo je vreme sada, ali dajem sve od sebe.

Da li je u današnje vreme teško obezbediti deci bezbrižno odrastanje?

– Uz današnje medije, rijaliti šou-programe i naslovne strane s ljudima koji nisu završili ni osnovnu školu, nije lako. Ali je moguće. Ne smem da verujem u suprotno. Rasla sam u vremenu kada su se igrale školice i između dve vatre, čitali smo stripove i dozivali se ispod prozora. Došlo je neko drugo vreme i ja neću do kraja da pristanem na to.

Imate li u trenutnoj životnoj fazi prostora da izdvojite vreme samo za sebe ili ste isključivo posvećeni poslu i porodici?

– Imam malo vremena za sebe kad uspavam Đorđa. Nekad samo slušam muziku i uživam na terasi, nekad čitam, gledam serije ili filmove. Moj dan je posvećen njima, a deo noći ostavljam za sebe. To bude kratko, jer se ujutru rano budim, ali je slatko.

Da li, kao i većina žena, uživate u šopingu i šta najviše volite da kupujete?

– Nisam taj tip i ne uživam preterano. Volim da kupujem cipele, naročito one s visokom potpeticom, ali nisam jedna od onih žena koja šopingom leči sve. A bilo bi dobro da je tako.

U svetu Holivuda glumcima je vrlo bitno da zadrže mladolik izgled, da li taj trend preti da zavlada i kod nas?

– Ne znam, ali loše mi je kad vidim neke holivudske glumice uz čije sam filmove odrastala kako su se toliko izoperisale da nemaju više mimiku lica. To je pogubno i porazno. Talenat je osećaj za meru u svim sferama posla, a i privatno.

Koliko je vama bitno da održavate fizičku i mentalnu higijenu?

– Naravno da mi je bitno. Redovno treniram već godinama i to ne samo zbog linije već zbog opšteg zdravlja i načina života. Od pre nekoliko meseci o mojoj ishrani vodi računa health coach Tatjana Popović i veoma sam joj zahvalna jer ne stižem da kuvam zbog snimanja koja počinju u šest ujutru. Tako da me ona svojim savetima i receptima zaista “vadi iz mrtvih”. Pre početka snimanja druge sezone bila sam na njenom režimu petodnevnog detoksa i osećam se sjajno.

Lik Marine doživeo je veliki preobražaj u prvoj sezoni, možete li za kraj da nam otkrijete delić onoga što će se dešavati u nastavku?

– Mnogo divnih novih kolega pridružilo se ekipi i oni će osvežiti seriju dok ljubavna priča između Marine i Nikole doživljava veliki obrt.