Story Café

Minja Miletić: Invazivni metodi nege sa hijaluronom su IN!

Minja Miletić: Invazivni metodi nege sa hijaluronom su IN!

Svesna da je za posao kojim se bavi neophodno da izgleda lepo, voditeljka Minja Miletić otkriva da puno polaže na negu svog lica i tela, te da pored preparata koje koristi u kućnoj nezi, redovno posećuje kozmetičke, frizerske salone i teretanu...

Kakav život vodite do tridesete, tako ćete izgledati posle tridesete, rečenica je kojom se, kada je nega lica i tela u pitanju, vodi atraktivna voditeljka jutarnjeg programa televizije N1 Minja Miletić (38). Naime, zgodna Beograđanka ističe da nega mora biti konstantna i da ne uključuje samo kozmetičke tretmane i preparate već zdrav život u celini. Zato na prvom mestu vodi računa o ishrani, hidrataciji, ali i redovnim treninzima, koji osim što je čine vitkom, pružaju joj i energiju za nove poslovne izazove.

Nedavno ste se preplanuli vratili s letovanja. Da li imate posebnu negu tokom letnjih dana?

– Iako sam se vratila sa osunčanim tenom, nisam se mnogo izlagala suncu. Dokaz sam da se u jutarnjim i večernjim časovima, kada su sunčevi zraci najblaži, može i te kako dobiti divna boja. Uporedo s tom vrstom opreza, tokom boravka na plaži koristila sam kreme sa zaštitnim faktorom 50, dok sam lice štitila šeširima i naočarima. Što bi rekla čuvena glumica Džoan Kolins: “Ferari se nikada ne ostavlja na suncu”.

Trudite li se da dugo nakon letovanja sačuvate taman ten? Da li idete u solarijume?

– Moj ten je prirodno dosta taman, tako da nema potrebe dodatno da ga održavam, mada često nakon sunčanja volim da stavim neki od "after sun" losiona. Što se tiče solarijuma, moram da kažem da bih ga zabranila. Danas postoje razni načini da dobijete preplanulost, tu su kreme za samopotamnjivanje ali i nešto novije tehnike prskanja kože, pa nema potrebe da se sunčate u solarijumu.

Kakvu šminku koristite tokom toplih dana?

– Bez obzira na godišnje doba, uvek praktikujem isti "make-up". Reč je o obaveznom zaštitnom faktoru, malo pudera ili BB kreme, rumenila, maskare i ruža za usne. Jedina razlika postoji između dnevnog i večernjeg izlaska, kada volim da stavim nešto jaču boju karmina. Budući da tokom cele nedelje imam televizijsku šminku koja je prilično teška, privatno se trudim da budem što manje našminkana. Čini mi se da nekada previše šminke može ženu da učini starijom nego što zapravo jeste, a to mi se nikako ne dopada.

Kako izgleda vaša večernja nega?

– Prvo i najvažnije, kožu lica detaljno očistim kremom za skidanje šminke, potom je još jednom pređem micelarnom vodom, a za sam kraj umijem mlakom vodom. Kad sam sigurna da mi je lice potpuno čisto, na njega pred spavanje nanesem odgovarajući losion, zatim serum pa noćnu kremu kojom dodatno hidriram kožu lica.

Koliko često posećujete kozmetičara, jeste li već iskusili čari hijaluronskih filera i drugih metoda nege?

– Naravno, to je "must have". Svesna sam koliko je za televizijski posao kojim se bavim važno da moje lice izgleda lepo, zato već godinama, bar jednom mesečno, posećujem isti salon, prepustim se rukama stručnjaka i ne brinem. Tu obično radim masažu lica ili biološke tretmane, dok redovno idem i na mezoterapiju sa hijaluronskom kiselinom i holivudski tretman.

Postoji li nešto što do sada niste probali, a želeli biste jer ste čuli da daje rezultate?

– Sigurna sam da ima pošto sve toliko brzo napreduje. Ukoliko dobijem preporuku stručnjaka, probaću sve novitete, zašto da ne.

Koji komad kozmetike ili šminke uvek nosite sa sobom u tašni?

– Maskaru, ruž, parfem.

Da li je teško u kontinuitetu održavati plavu kosu zdravom, kako je negujete?

– Nije lako, ali opet moram da ponovim da je od izuzetne važnosti koristiti usluge ljudi koji znaju svoj posao. Imam svog frizera koji već dugi niz godina brine o mojoj kosi, mada ja i nisam neko ko je sklon promenama, naročito frizure. Volim jednostavnost u svemu.

Na koji način održavate vitku liniju?

– Već godinama praktikujem individualne treninge s trenerom koji mi daje razne kardiovežbe. Fizička aktivnost trebalo bi da postane svačiji način života, i to ne samo zbog vitke linije već zbog energije i zdrave psihe. Bolje ćete se osećati, a uporedo s tim izbacićete sav stres nakupljen tokom dana.

U kojoj meri vodite računa o svojoj ishrani?

– Imam sreće što ne volim slatkiše i ne pijem gazirano, a što se tiče ostalog, trudim se da vodim računa, ali moram priznati da nisam baš disciplinovana. Naročito to umem da prekršim uveče, kada odem na večeru s prijateljima, mada kako leti volim da pojedem salatu ili ribu, ni ti obroci u kasnim večernjim satima nisu strašni. Smatram da se nekada treba prepustiti hedonizmu i raditi ono što nas čini srećnim.