Story Café

Novi dom za novog čoveka u NAJLUKSUZNIJOJ ulici Malibua

Novi dom za novog čoveka u NAJLUKSUZNIJOJ ulici Malibua

Popularni producent i najstroži sudija emisije „Amerika ima talent“ Sajmon Kauel kupio je vilu u Malibuu gde će živeti po nekim drugim životnim pravilima, budući da je sada ponosni otac sina Erika, što njemu neće smetati jer uvek rado ističe koliko ga je roditeljstvo promenilo...

Duž jedne od najluksuznijih ulica u prominentom kraju Malibua, u Kaliforniji, prolomila se vest da je novi komšija brutalno iskreni sudija američke verzije programa „Ja imam talenat“ i mogul tamošnje muzičke industrije Sajmon Kauel (58). Poznati producent imaće zasigurno mnogo bliskih prijatelja među komšijama, budući da u poslednje vreme svako ko ostvari ikakav uspeh u šou-biznisu odlučuje da pazari nekretninu u Malibuu. Ipak, imajući u vidu sve pogodnosti i čari koje pruža Kauelova nova raskošna vila, prijatelji nisu jedini razlog zbog kojeg je odlučio da se “istrese” za 24 miliona dolara, naprotiv, u dovoljno prostranoj kući čije dvorište ima prelep pogled na okean može da se skloni od svih kad god to poželi.

Sama kuća ima više od devetsto kvadratnih metara, sedam spavaćih soba i čak devet kupatila. Međutim, sve ono što je okružuje podjednako je impresivno. Popločana staza ka novom odmaralištu Sajmona Kauela okružena je palminim drvećem i bujnom vegetacijom, a kada najzad prođete rajsku stazu, stižete do prostranog dvorišta ispred jednospratne moderne vile. Imanje sadrži i odvojen apartman za goste s posebnim prilazom, ali i master apartman s pogledom na okean koji oduzima dah. Bazen, teniski teren i Sajmonov lični spa centar dodatne su pogodnosti ovog poseda, a ukoliko poželi društvo, prostora ima i više nego dovoljno. Otud i više stolova za ručavanje u dvorištu iza kuće, kao i veliki broj ležaljki za sunčanje. Unutrašnjost kuće okupana je svetlom, pa je većina nameštaja u beloj boji, a u takav ambijent savršeno su se ukoplili mermerni stubovi i zidovi optočeni skupocenim kamenom.

Sajmon je naširoko poznat kao čovek koji je svojim ubitačnim i često neprijatnim komentarima dovodio do suza takmičare u raznim rijaliti programima koji se bave traženjem novih zvezda. Iako je u javnosti oštar, ali po njegovom mišljenju i pravičan, privatno je mekši i nasmejaniji. Naročito prema sinu jedincu Eriku (4) koji je, kako sam producent ističe, promenio njegov život. Mada je sina, koji neodoljivo podseća na svog oca, dobio tek u pedesetim godinama, Kauel se vodi geslom „bolje ikad nego ikad“, te smatra da bolja stvar u životu nije mogla da mu se dogodi.

– Roditeljstvo vam daje jednu potpuno drugačiju životnu perspektivu. Sve što ste mislili da je bilo važno, odjednom više nije. Život sada sagledam kroz oči mog sina i shvatam koliko je iz te pozicije svet jedno prelepo mesto. Iskreno, mislio sam da je previše kasno da u mojim godinama postanem otac, ali sada se već odlično snalazim – rekao je Sajmon i dodao:

– Veoma sam zaštitnički nastrojen prema svom sinu i sada uviđam mnoge stvari kojih ranije nisam bio svestan. Takođe, otkrio sam koliko je lepo što ljubav koju gajim prema muzici sada mogu da delim sa svojim sinom. Već s jednom godinom života počeo je da gleda „Knjigu o džungli“, jedno od omiljenih ostvarenja mog detinjstva, pa zajedno pevušimo pesme iz tog filma – priča Kauel i otkriva da ga sin prati i na snimanjima „Američkog talenta“, te da ima veoma dobro oko za one koji treba ili ne treba da prođu dalje.

– Primećujem ga krajičkom oka dok snimamo emisije. Kada su na sceni oni koji su zaista dobri, Erik pažljivo gleda u njih, dok za vreme nastupa onih manje talentovanih, sve vreme gleda u pod. Mislim da će definitivno pratiti moje stope u profesionalnom smislu – smatra britanski producent.

Erika je rodila Sajmonova dugogodišnja devojka Loren Silverman (40), njujorška pripadnica visokog društva. Pre nego što će je upoznati, Sajmon je dugo važio za jednog od onih neženja džet-seta koji se nikada neće skrasiti. Reputacija ženskaroša izbledela je 2013. godine kada je stupio u vezu s Loren, mada je i pre nje imao neke značajnije veze. Bio je veren sa mejk-ap umetnicom Megan Huseini, ali je kasnije izjavio da je to bila velika greška. Nakon dve loše veze vraća se Silvermanovoj koju je upoznao još 2004. godine, ali tek od pre pet leta oni su zajedno i imaju dete.

Nije sve išlo glatko na početku, par je uspeo da izazove i medijski skandal. Naime, kada je Loren zatrudnela sa Sajmonom, odmah po otpočinjanju njihove veze, u leto 2013. godine, još uvek je bila zvanično udata. Razvod nije bio lep, bivši suprug tužio ju je zbog prevare, a Sajmonu Kauelu zabranio je posebnom klauzulom da viđa njihovog sina Adama u naredne dve godine.

– Nisam želeo da se stvari tako odigraju, niti da bilo koga povredim. Veoma me je sramota zbog toga, ali jednostavno se desilo – rekao je Sajmon.

Stvari su se znatno smirile kada je ta epizoda konačno bila iza njih. U februaru 2014. dobijaju sina Erika koji postaje centar njihovog sveta. Sajmon nije isprva bio spreman na životne promene.

– Prvih devet meseci mislio sam da me moj sin ne voli. Sada me već podseća na sebe u tim godinama jer takođe pokazuje određene osobine i ume da se izvuče iz situacije – rekao je Sajmon koji još uvek ne isključuje opciju da ima i drugo dete.

– Sećam se koliko je meni značilo što sam imao brata, pa mislim da bi bilo baš lepo da i ja imam dvoje ili čak troje dece – rekao je Kauel.

O braku još uvek ne razmišlja, ali to ne umanjuje privrženost između njega i Loren. Kada se onesvestio u svom stanu u Londonu i pao niz stepenice, nakon čega je hospitalizovan, Loren je odmah dotrčala iz Amerike da ga pazi. Navodno, ona mu dosta zamera što je svoje zdravlje oduvek stavljao po strani zarad dobrog provoda i rekla mu da sada mora da misli i na dete.

Nedavno je nakon snimanja emisije jedan fan upitao Sajmona kada će konačno zaprositi Loren, koja je u tom trenutku sedela pored njega. Dok se Kauel zacrveneo, ona je iskoristila situaciju u svoju korist i pokazala Sajmonu kako je prst na kome bi trebalo da stoji verenički prsten i dalje prazan.

Bliski prijatelji ovog para otkrivaju da Sajmon često kaže kako je Loren jedina žena koja je od njega uspela da napravi muškarca za poštovanje, ali da je venčanje korak na koji se on nikada ne bi odlučio. Ipak, Loren mu je saopštila da neće imati drugo dete dok se ne okuraži da klekne i postavi čuveno pitanje.