Story Café

Sara Jo: SVE čari mog NOVOG ŽIVOTA!

Sara Jo: SVE čari mog NOVOG ŽIVOTA!

Zgodna pevačica Sara Jovanović opisuje mesec dana koje je s drugaricom provela u Grčkoj, šta je radila kada je nastupila prva kriza zbog novog tempa i kako je, od noćne ptice, postala penzionerski tip devojke...

Pevačica Sara Jovanović (24) mesecima je išla s nastupa na nastup, iz jedne reklamne kampanje u drugu, a pretposlednjeg dana maja promovisala je spot za pesmu “Lava”, koji je za dva meseca imao više od dva miliona pregleda. U junu se pitala kako će uklopiti letovanje i nove obaveze, a onda je odlučila da na prvo mesto stavi uživanje.

– Bilo mi je preko potrebno da negde otputujem i uspela sam da skoro ceo jul provedem na odmoru, a bila sam čak na dva mesta. Prva destinacija bilo je mestašce Vrbnik na ostrvu Krk. Tu sam bila s najboljom drugaricom Marijom – kaže Sara i opisuje mesto koje se ispostavilo kao idealno za odmor koji je zaslužila:

– Vrbnik je pravi raj na zemlji. To je ono na šta pomislite kad neko kaže da određeno mesto ima duh. Drugi deo letovanja provela sam u uskom krugu prijatelja, na Kritu, gde je takođe bilo fantastično. Već par godina tokom leta odlazim u Grčku, svaki put na drugo mesto, i uvek se vratim veoma zadovoljna.

Budući da je teško otići u neko grčko letovalište, a ne sresti naše turiste, zgodna zvezda je povremeno davala autograme i pravila selfije s devojkama i mladićima koji vole njenu muziku. Međutim, pred kraj odmora, društvo koje je sedelo nedaleko od nje na plaži bilo joj je toliko zanimljivo da je poželela da ih upozna:

– Dugo sam se pitala da li da im se obratim, ali nisam odolela, jer ne samo da su govorili italijanski već su imali rimski akcenat, i to onaj najizraženiji, koji zovu „romanaćo“. Osećala sam se kao kada bih negde u inostranstvu srela nekoga iz Srbije, ko je baš iz Zemuna. Uvek će mi biti drago da upoznajem Italijane, da čujem taj jezik i da se vratim u Rim, moj rodni grad.

Znajući kakvim tempom živi kad je u Beogradu, zanimalo nas je kako je uspela da ceo mesec provede – odmarajući se. Ispričala nam je da joj je prvih nekoliko dana prijalo samo da leži, sunča se, kupa i čita. Posle te faze počela je da je hvata nervoza, jer nije nije navikla da tako provodi dane. Sredinom meseca nastupila je prava kriza, ali tada je sebe podsetila da je na odmoru i da sve treba da ostavi po strani.

Uspela je čak da upotrebu telefona svede na minimum. Dok je ona veći deo dana “bojkotovala” mobilni, portali su objavljivali njene fotografije u kupaćem kostimu. Budući da danas i anonimne devojke svaku svoju sličicu “provuku” kroz ko zna koliko filtera, zanimalo nas je koliko je pažnje posvećivala obradi svojih fotografija:

– Pričamo uživo, pa možete da vidite. Drugarica i ja smo mnogo puta razgovarale upravo o tome da nikad ne bismo želele da budemo poput osoba koje su, kako ona reče, “Instagram iluzije”. Prihvatljivo mi je da se fotografija koriguje tek toliko da se istakne kolorit ili poboljša celokupan doživljaj.

Mnogi su, prateći Sarin Instagram profil, zapazili da je na svim fotografijama s letovanja ili sama ili s drugaricom. To je bilo dovoljno za zaključak da nema dečka, a kad smo joj to pomenuli, kroz smeh je rekla:

– A ko kaže da me dečko nije slikao, pa se zato ne vidi? Šalim se… Ovo letovanje bilo je rezervisano za prijatelje i kriminalističke romane. U Hrvatskoj sam tokom prvih par dana pokušavala da drugaricu Mariju ubedim da izađemo, ali je ona bila „glas razuma“ koji me je podsećao koliko sam želela miran odmor. Posle sam se navikla i shvatila čari takvog života. Zaslugom spleta okolnosti, u Grčkoj je to “miran” prerastao u “penzionerski” odmor. Uopšte nisam izlazila. Noćna sam ptica, a već dugo uspevam da kasno ležem i rano ustajem, jer je to bio jedini način da stignem da uradim sve što je trebalo. Međutim, već drugog-trećeg dana tog dela letovanja, počela sam da ustajem u sedam-osam, jer je tada milina kupati se. Bilo mi je čudno što sam uveče već oko deset postajala pospana, a često se dešavalo da u ponoć spavam. Evo, u Beogradu sam tri-četiri dana i sama sebi se smejem. Preko dana imam obaveze, uveče se viđam sa društvom, ali ne mogu da popijem čašu vina, a da mi se već oko jedanaest ne spava. Svi me pitaju – gde je stara Sara, šta joj se desilo?

A “stara Sara” se ovih dana vraća u studio, jer namerava da do kraja leta završi novu pesmu kako bi se potom posvetila snimanju spota. Zbog želje da i najmanji detalj bude onakav kakvim ga je zamislila, do sada su njene pesme dugo prelazile put od prvih snimljenih taktova do promocije. Sada je shvatila da perfekcionizam, kad postane preterano izražen, postaje mana koja čoveka bespotrebno usporava.